הנסיך הקטן קיבל 50 בבוחן פתע

נסיכה ג

New member
הנסיך הקטן קיבל 50 בבוחן פתע

בחשבון, מקצוע שהוא מצטיין בו והפך את הבית מרוב כעס. הוא הוציא את הבוחן מהתיק ואמר לי: אמא קחי, אני אפס אני כישלון אני לא שווה כלום!!! איך בדיוק אני אתקבל לאוניברסיטה עם ציון כזה???? (והוא רק בן 9) אני כמובן הגבתי שלא נורא בוחן אחד נכשל זה לא סוף העולם ובשבילי הוא תמיד תמיד מספר 1, יחד עם זאת ניסתי לשבת אתו ולהסביר לו איפה הוא טעה במבחן, אך מרוב כעס שלו לא הצלחתי להסביר אפילו תרגיל אחד. אנסה שוב היום. אשמח לשמוע אם יש לכם רעיונות לשיחה אתו על הכשלון (היחיד עד כה בלימודים).

דליה.ד

New member
קודם כל חשוב לתת לו זמן להירגע

ואחר כך, לתת לגיטימציה לרגשות הכעס (ועם זאת להציב גבול שזה ממש לא מקובל להפוך את הבית! - ולא משנה עד כמה כועסים) ולשוחח על מה שניתן לעשות: לפתור את הבוחן בבית שוב ולהראות למורה - למשל! מאוד קשה לילדינו שלוקחים כל דבר בקיצוניות להבין ולווסת את רגשותיהם, לפעמים הם מגיעים לקיצוניות יותר מדהימה כמו שבני (בן 8) אמר לי בכעס, אחרי שלא מצאנו ברד לשתיה "אני אתאבד אם לא אשתה ברד", לאחר שנרגע ושוחחנו איתו הוא אמר בעצמו ש"ממש לא כדאי להתאבד בגלל ברד"... אני כמעט לקחתי אותו לפסיכיאטר עד שהבנתי שנורא קשה לו לווסת את הרגשות ואני מתווכת לו שוב ושוב ושוב.

zivadina

New member
אימפולסיביות, כבר אמרנו?

כמו שדליה הציעה, תחכי עד יעבור זעם ואז תלבנו את הנושא. חשוב לבדוק אם הסיבות הן בגלל חרדה או בגלל חוסר התארגנות. מעבירה לך חומר לקריאה בנושא מבחנים.

למעלה