הנחת מסילה שלישית באיילון

מצב
הנושא נעול.

danezeq

Member

תמונות לא כ"כ מעודכנות, אבל ביום כיפור אני אצלם המון חדשות

fireman

New member
זה הרבה אדמה?

כמה אדמה הוציאו משם!
זה הרבה אדמה?
אם היית רואה איזה סוללות עפר ענקיות הרימו לקו רכבת לרמת חובב היית אומר ששם חפרו תעלה מסכנה אגב....תרשמו בארכיונים, בשבועות הקרובים תחל הנחת המסילה לרמת חובב.

danezeq

Member
בגלל זה הומצאה תורת היחסות../images/Emo13.gif

זה הרבה אדמה?
אם היית רואה איזה סוללות עפר ענקיות הרימו לקו רכבת לרמת חובב היית אומר ששם חפרו תעלה מסכנה אגב....תרשמו בארכיונים, בשבועות הקרובים תחל הנחת המסילה לרמת חובב.
בגלל זה הומצאה תורת היחסות

יש הרבה - ויש הרבה יותר (גם קו ת"א נתב"ג צורך חפירת מנהרות רבות וכו) אולי כדאי לנצל את כל האדמה הזאת בשביל איזה אי מלאכותי?

danezeq

Member
../images/Emo26.gifתחנת רכבת דרום../images/Emo36.gif

תחנת רכבת דרום

הנטושה והענקית ממש כיף להסתובב שם, מתי היא נסגרה בדיוק?

suprman1

New member
../images/Emo26.gifעד כמה שידוע לי../images/Emo36.gif../images/Emo4.gif

תחנת רכבת דרום

הנטושה והענקית ממש כיף להסתובב שם, מתי היא נסגרה בדיוק?
עד כמה שידוע לי

תחנה זו משמשת היום כמכללה למקצועות הרכבת, שם נהגי הקטר עוברים קורסים והשתלמויות....

danezeq

Member
במקומות נטושים כאלו יש משהו

במקומות נטושים כאלו יש משהו
מסתורי ואומנותי שקשה לתאר,
בכל מקרה, היום המקום לא נטוש לחלוטין, יש שם מרכז למידה של רכבת ישראל, וחלק מהמסילות שם לא כ"כ נטושות כמו שהן נראות

danezeq

Member
רציפים ארוכים ורחבים

רציפים ארוכים ורחבים
ממש הייתי מת לראות את המקום הזה פעיל

traiNir

New member
זכיתי לראותו פעיל

רציפים ארוכים ורחבים
ממש הייתי מת לראות את המקום הזה פעיל
זכיתי לראותו פעיל
זה היה,נדמה לי בשנת 1988 או 1989. הגעתי ברכבת מירושלים.התחנה,למרבה הצער,מעולם לא היתה שוקקת חיים...

danezeq

Member
ועכשיו הסיפור:

ועכשיו הסיפור:
פעם, כשמדינת ישראל הייתה צעירה יותר, ואנו כולנו היינו תמימים הרבה יותר המדינת התחלקה רכבתית לדרומית לת"א וצפונית לת"א מי שרצה להגיע לחיפה מת"א נסע ברכבת צפון, מי שרצה להגיע לי-ם או ב"ש נסע מתחת רכבת דרום

danezeq

Member
לא היה כזה דבר "נסיעה מי-ם לחיפה"

היה "נסיעה מי-ם לת"א" ואחכ נסיעה מת"א לחיפה היה צריך להגיע לרכבת דרום, ומשם לנסוע באוטובוס עד לרכבת צפון

טוארג

New member
לפחות היית מדייק...

היה "נסיעה מי-ם לת"א" ואחכ נסיעה מת"א לחיפה היה צריך להגיע לרכבת דרום, ומשם לנסוע באוטובוס עד לרכבת צפון
לפחות היית מדייק...
בטח שהיתה נסיעה כזאת - דרך המסילה של לוד-ראש העין, ומשם מערבה לבני ברק, ואז בצומת של הדרייב-אין הרכבת פנתה צפונה לחיפה!

danezeq

Member
ייתכן בהחלט! תודה לא ידעתי

לפחות היית מדייק...
בטח שהיתה נסיעה כזאת - דרך המסילה של לוד-ראש העין, ומשם מערבה לבני ברק, ואז בצומת של הדרייב-אין הרכבת פנתה צפונה לחיפה!
רגע היא ממש עברה על המסילה המזרחית של הדרייב-אין? וואו איזה קטע! עברו לי פעם רכבות נוסעים מול החלון ורק עכשיו אני מגלה את זה! (אני גר ממש על המסילה הזאת)

danezeq

Member
חשוב להזכיר

רגע היא ממש עברה על המסילה המזרחית של הדרייב-אין? וואו איזה קטע! עברו לי פעם רכבות נוסעים מול החלון ורק עכשיו אני מגלה את זה! (אני גר ממש על המסילה הזאת)
חשוב להזכיר
שלמרות מה שאמרת, אכן רוב או חלק או לא-יודע-כמה מהקווים, עצרו בת"א ואנשים נסעו באוטובוס לתחנת רכבת מרכז להמשיך משם ברכבת כמו הקו בתמונה (אין לי מושג רק ביום שישי, פעם היו עוברים שם כל הזמן אוטובוסים עד לתחנת מרכז

יהוושע

New member
אתה ממש טועה , אנשים כמעט לא

חשוב להזכיר
שלמרות מה שאמרת, אכן רוב או חלק או לא-יודע-כמה מהקווים, עצרו בת"א ואנשים נסעו באוטובוס לתחנת רכבת מרכז להמשיך משם ברכבת כמו הקו בתמונה (אין לי מושג רק ביום שישי, פעם היו עוברים שם כל הזמן אוטובוסים עד לתחנת מרכז
(ולדעתי בכלל לא ) נסעו מי-ם לחיפה בדרך שאתה מתאר , זה היה מסורבל , ארוך ולא הגיוני , מה גם שכול השנים היה שירות רכבות ישיר לחיפה , וגם שירות האוטובוסים לחיפה דרך ת"א ( לפני פתיחת הקו המהיר ) היה מהיר ויעיל יותר מהדרך שתיארת שהיא לא הגיונית לחלוטין . לכן , לפני שמפרסמים דבר מה , רצוי לבדוק אותו קודם עם אנשים המתמצאים בדבר ולא לומר על עובדה מוצקה "ייתכן" , בזמן שהכול מתועד בכתובים.

danezeq

Member
לא אמרתי "ייתכן"

(ולדעתי בכלל לא ) נסעו מי-ם לחיפה בדרך שאתה מתאר , זה היה מסורבל , ארוך ולא הגיוני , מה גם שכול השנים היה שירות רכבות ישיר לחיפה , וגם שירות האוטובוסים לחיפה דרך ת"א ( לפני פתיחת הקו המהיר ) היה מהיר ויעיל יותר מהדרך שתיארת שהיא לא הגיונית לחלוטין . לכן , לפני שמפרסמים דבר מה , רצוי לבדוק אותו קודם עם אנשים המתמצאים בדבר ולא לומר על עובדה מוצקה "ייתכן" , בזמן שהכול מתועד בכתובים.
לא אמרתי "ייתכן"
עשיתי בדיוק את מה שאמרת, דיברתי עם אנשים ה"מבינים בנושא" ע"י כך ששמעתי את כל זה מאיש שכך היה נוסע לי-ם, כי כך היה אפשר בתקופתו, מי-ם לת"א, ומת"א לחיפה ממתי עד מתי אני לא יודע, ואני לא יודע אם זו הייתה הדרך היחידה, אבל זה מה שהוא היה יכול לעשות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה