הנחיות להכנת שמן זית
החומרים: זיתים לא מעובדים, כלומר לא משומרים (ניתן לקנות זיתים אלה בשוק בעונת מסיק הזיתים) קערה מסננת בד כותנה דקיק אבן או מקבת (פטיש כבד) לוח עץ שישמש משטח עבודה בתהליך הכנת השמן שני שלבים: פריכה וסחיטה א. פריכה: מניחים את הזיתים על לוח העץ ושוברים אותם בעזרת האבן או המקבת, כדי לשחרר את השמן. רצוי לשטוף קודם את האבן. ב. סחיטה: אוספים את הזיתים השבורים בתוך הבד, ושמים את הצרור בתוך המסננת. מעמידים את המסננת מעל הקערה, ברווח של כמה סנטימטרים ביניהן. מניחים על הצרור חפץ כבד, למשל אבן (רצוי לעטוף את החפץ בניילון שלא יתלכלך מן השמן). מעמידים כמה ימים את הקערה עם כל מה שבתוכה. השמן ייזל מבעד לבד ולמסננת אל תוך הקערה. כל הפסולת תישאר אסופה בפיסת הבד. בקערה יישאר השמן הנקי. אפשר לבדוק מדי יום מה מצב השמן בקערה. רצוי להשאיר את קערת השמן במקום קריר ומוצל. מתוך אתר גלים
החומרים: זיתים לא מעובדים, כלומר לא משומרים (ניתן לקנות זיתים אלה בשוק בעונת מסיק הזיתים) קערה מסננת בד כותנה דקיק אבן או מקבת (פטיש כבד) לוח עץ שישמש משטח עבודה בתהליך הכנת השמן שני שלבים: פריכה וסחיטה א. פריכה: מניחים את הזיתים על לוח העץ ושוברים אותם בעזרת האבן או המקבת, כדי לשחרר את השמן. רצוי לשטוף קודם את האבן. ב. סחיטה: אוספים את הזיתים השבורים בתוך הבד, ושמים את הצרור בתוך המסננת. מעמידים את המסננת מעל הקערה, ברווח של כמה סנטימטרים ביניהן. מניחים על הצרור חפץ כבד, למשל אבן (רצוי לעטוף את החפץ בניילון שלא יתלכלך מן השמן). מעמידים כמה ימים את הקערה עם כל מה שבתוכה. השמן ייזל מבעד לבד ולמסננת אל תוך הקערה. כל הפסולת תישאר אסופה בפיסת הבד. בקערה יישאר השמן הנקי. אפשר לבדוק מדי יום מה מצב השמן בקערה. רצוי להשאיר את קערת השמן במקום קריר ומוצל. מתוך אתר גלים