מסכימה אִתך במאה אחוז
בינתיים קראתי את השרשור רק עד כאן, אבל בגלל השעה המאוחרת, אני רוצה להגיב מיד (ולהסתכן בכך שיתכן שאני חוזרת על דברים שנכתבו בהמשך השרשור).
מסכימה אִתך לגמרי! זה אפילו מרתיח אותי כשאני שומעת שהתנאים הם כאלה. זה פשוט לא הוגן. מצד אחד, הוחלט על הנחות למִגזרים שונים. אני חושבת ש
זה אמור גם לעודד את השימוש בתח"צ. ומצד שני, מתנים את ההנחות בגזירות שקשה לציבור לעמוד בהן. קשה לציבור לא רק מבחינה כלכלית, אלא גם מבחינה מורלית. לדעתי זה אפילו מעליב, שמכריזים על הנחות, ובעצם לא מאפשרים לקבל אותן במלואן.
הרי לא תמיד נוסעים למקום מסויים באוטובוס (או ברכבת), וחוזרים באותה דרך ובאותו כלי תחבורה. אז למה לא לאפשר גם נסיעות בודדות באותה הנחה כמו נסיעות הלוך ושוב (או הלוך וחזור), או זוג נסיעות או איך שתקראו לזה?
אני מבינה שלא מאפשרים לזכאֵי הנחה, "להזמין" על חשבון ההנחה שלהם, את מי שאינו זכאי לה. אבל לא מבינה לחלוטין את זה שלא מאפשרים לזכאי הנחה לרכוש כרטיסים אך ורק לגבי הצורך שלהם.
אגב, הזכרת הנחות של גִּמלאים. אז גם אצלם יש איזושהי מגבלה, שיתכן שאינה קשורה לכסף, אלא רק לנוחוּת: לא מאפשרים להם לקנות כרטיסים הלוך ושוב, אלא רק אם יש להם רב קו. למה? מה זה משנה?
(ובקשר לנכים - גם אני שמעתי על כך ונדהמתי. אבל בקשר אליהם יש עוד נושאים הרבה יותר מרגיזים, ולא זה המקום להתייחס אליהם).
ניסיתי לחשוב בצורה מתימטית, כמה כרטיסים עליך לקנות, כדי
כן לזכות בהנחה בכל אחד מהם. אבל במצב העייפות שלי כרגע, אני לא מצליחה להרכיב את המשוואה.