הנוער משתמט

הנוער משתמט

40,700 בני-נוער רובם חילונים, משתמטים משירותם הצבאי. אפשר, מותר, ואף הכרחי להצטרף אליהם. אם אתם לא רוצים להתגייס, או אם אתם לא רוצים לאבד 3 שנים מחייכם, אם אתם פשוט מפחדים (או לא מפחדים) מהמלחמה, ואם אתם רוצים להיות אזרחים כמו שאר בני-הנוער בעולם, קומו ועשו מעשה. תשתמטו מהצבא. אולי צריך צבא למדינה, אבל אסור שיהיה זה צבא של נוער חסר עמוד שדרה, אשר ימשיך להתגייס ויהי מה. אם הנכם מעונינים להצטרף לתנועת נוער המונית וארצית, שתהפוך את המדינה הזאת למדינה מודרנית ודמוקרטית בה תוכלו להיות עצמכם, לחיות את חייכם ולא להסתכן במלחמות מוטלות בספק, הצטרפו אל עשרות האלפים שכבר עשו זאת- בני נוער יקרים, תשתמטו. 40,700 איש כבר עשו זאת. בקרוב יוצאים לפעילות שטח בתיכונים בכל הארץ. רוצים לדעת עוד? צרו קשר: [email protected]

Moledet972

New member
תעבור לאירופה אם אתה לא רוצה

להיות בצבא. אם אתה חיי בארץ - לך לצבא! אם אתה מפחד להלחם, היה ג´ובניק.

ש@לתי

New member
תגובה

רוב הסרבני גיוס הם אנשים המוכנים לעשות שירות לאומי. החרדים, אפילו את זה לא עושים. אני לא חושב שיש צורך שאספר לכם את החשיבות של שירות לאומי, מה לעשות, לא כולם מתאימים לצבא. המערכת הצבאית לא מסוגלת לאתר את האנשים שלא צריכים להיות בתוכה ובעצם עובדה זו היא נותנת פתח גדול לאנשים בעלי נטיות התאבדותיות להכנס לצבא... צריך לאפשר לכל שירות לאומי! צריך לאפשר בחירה האם לשרת בצה"ל או לעשות שירות לאומי(מספיק אנשים ילכו לצה"ל).

shay or eli

New member
זה כבר עלוב....

סרבנות מצפון, התנגדות לכיבוש ופציפיזם זה עוד הגיוני - אבל סתם בשביל העצלנות? זה כבר ממש עלוב.

הנוער אומר כן לצבא!!

לכל אזרח מדינת ישראל ישנן חובות וזכויות. אחת החובות היא השירות בצה"ל, העורכת שלוש שנים ואחר כך מילואים. אם אתם רוצים להיות כמו שאר בני העולם, אתם יכולים להיות כמוהם: טוסו ותהיו בדיוק כמוהם!!! 3 השנים האלו הן לא ביזבוז זמן אלא נתינה למדינה, כל אחד צריך לתת 3 שנים מחייו לשירות בצה"ל. ועוד אחר כך בוכים שהחרדים לא משרתים כולם (חוץ מבעלי מגבלה פיזית או נפשית) לשירות בצה"ל, גם החרדים!! די להשתמטות!!

o a k y

New member
לגבי החרדים....

אצלי בשכונה, אני הולך לבית כנסת בימי שישי, ואני יכול להגיד לך ש90% מהאנשים שבאים משרתים בצבא או שפועלים בזק"א/מד"א. למשל, הרב שהוא החזן הוא מבוגר אבל הוא שומר, והוא גם מתנדב במשמר האזרחי שזה גם משהו... יש אחד צעיר, שעשה דיחוי, ועכשיו הוא משרת כדין. בכל מקרה, אני חושב שאם יש אנשים שלא עשו צבא (כמו חלק מהחרדים למשל) אבל מתנדבים בזק"א/מד"א, מבחינתי זה טוב. מה דעתכם?

CANDY MAN

New member
העיקר שייתרמו - זה הכי חשוב!

מצדי אפשר לתת להם על זה סכום סמלי של 400 שקל כמו שמקבל חייל אבל להפסיק לשלם להם את שכר הלימוד בישיבות... למה סטודנט צריך לשלם 20 אלף שקל והם לומדים בחינם וגם לא תורמים?

yoavl1

New member
20 אלף??

שכר לימוד של סטודנט ממוצע שלומד לתואר ראשון במקצוע פחות או יותר ממוצע זה כ-34 אלף שקלים לתואר, ולא כולל שכ"ד במעונות (עוד כ-7000 לשנה! סה"כ כ-20 אלף) ושאר הוצאות.

Moledet972

New member
אבל מה לעשות - לימודים בישיבה

לא עולים למדינה כמו שעולים לימודים אקדמאיים. מה גם, שאת מרבית התשלום בלימודים אקדמאיים מסבסדת המדינה.

HUhybrid

New member
אפשר לתרום במסגרת הצבא בתחומים...

אפשר לתרום במסגרת הצבא בתחומים רבים מספור, ולאו דווקא בשדה הלחימה. ומי שהחליט להקצין בדבר דה-לגטימציה של זכות קיומנו כאן- שיעזוב וילך. לא צריכים אותו. יש לו מספיק אפשרויות טובות יותר בחו"ל.

totony

New member
זה נשמע כמו סאטירה עלובה מהאתר שלי

אתה בטוח שלא כתבת את זה בסרקאזם? ממתי השתמטות מהצבא נהייתה פעילות חינוכית? מה אני אגיד? התנועה "לא אגואיסטית": " אם אתם לא רוצים לאבד 3 שנים מחייכם תשתמטו מהצבא!". כן, למה לא? הרי זה לא שהמדינה תכרוס אחרי זה, נכון? בשביל מה אנחנו צריכים חיילים בכלל? בגלל שטות כמו להגן על עצמנו? "40,700 איש כבר עשו זאת" (אווו..... הרבה אנשים מתוך 6 מיליון). "שתהפוך את המדינה הזאת למדינה מודרנית ודמוקרטית בה תוכלו להיות עצמכם, לחיות את חייכם ולא להסתכן במלחמות מוטלות בספק". למה לא? הרי בטח אז נהיה תחת שליטה פלסטינית או עירקית, אם לא יהיה לנו צבא שיגן עלינו. כן, פלסטין היא "מדינה מודרנית ודמוקרטית"... צודק... הגיוני... זו בדיחה, לא הודעה...

oren z

New member
אני מסרב לכבוש

איך אפשר להלחם בכיבוש בכלים שנחשבים "דמוקרטיים" וחוקיים. השלטון דאג לבטל כל סיכוי לשנות את המצב. הפגנות, הצעות חוק, הסברה, הם דבר חשוב, אבל העוול נמשך. הקריאה לעול רק בדרכים "דמוקרטיות" גורמת למאבק בדיוכי ובכיבוש להיות חסר סיכוי. כל עוד לא פועלים כנגד הבסיס של הכיבוש, כוח האדם שהולך לשרת את הכיבוש, אין סיכוי שיכול שינוי. כל עוד הפוליטיקאים יודעים שיש את החיילים שממשיכים ללכת לכבוש ולדכא מבלי לשאול שאלות, הם לא יפסיקו את הכיבוש. כן למאבק לא אלים נגד הכיבוש! כן לסרבנות להיות חילים של הכיבוש והדיכוי!

La Gamba

New member
רואים שזה מזוייף

רואים שזו סאטירה, סתכלו על האי מייל המזוייף, שימו לב לעבודה שהו לא עונה לתגובות.

דווקא לא זיוף בכלל...

אני עונה לאימיילים שנשלחים ישירות אלי.. כבר קיבלתי פניות של אנשים שמעוניינים להיות פעילים ואפילו גם וירוסים :)

La Gamba

New member
אוקי,

(זו הבדיקה שלי, לראות אם תשתתף בדיון) זה די מוזר, כי אתמול התווכחתי על זה עם חבר שלי במשך כשעה וחצי (ביחד עם שני בני גרעין), מתישהוא אני אעלה את הטיעונים שהועלו.

למעלה