הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ

הנה אתגר. יותר בשבילי, אבל זקוקה לרעיונות בבקשה. בראנץ

נסגר שאני מארחת ביום ראשון בבוקר , לבראנץ - ארוחה קלה ביתית, שלושה ילדים , ארבעה מבוגרים. מבוגר אחד לא נוגע בגלוטן. ילדה אחת אלרגית לאגוזים ודגים. מה אפשר להכין מראש בהנחה שבמוצש אני מתוכננת להיות מחוץ לבית ואין לי זמן לבלות יותר מידי במטבח. הראש ריק .. אפשר לשנס מוחות ומתכונים? תודה
 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

פשטידת ירק
לביבות ירק
פשטידת פסטה עם ירקות קלויים
אנטיפסטי
ביצים קשות
סלט טונה
&nbsp
 


 

TCHM

New member
הצעות למנות בראנץ

פנקייק - גם ללא גלוטן, מתוקים או מלוחים.
לביבות - תפו"א/בטטות/תרד/ירקות/פסטה ללא גלוטן/אורז.
מאפינס - תפו"א/גבינות/ירקות/פסטרמה.
מיני פיצות - תחתית קמח ללא גלוטן או תפו"א.
פשטידת פסטה ללא גלוטן/אורז/תפו"א- גבינות/ירקות.
מנות "פסטה" איטריות אורז/ללא גלוטן - כל מנה.
כדורי מחית תפו"א/אורז במלית בשר או גבינה.
פקורה ירקות.
קרפ קמח ללא גלוטן במלית מתוקה או מלוחה.
גלילות דפי אורז גם מטוגנים במילוי ירקות ו/או בשר.
וואפל מתוק או מלוח.
 
חוזרת לדווח. היה מושלם

כפי שהזכרתי היו לי כמה מגבלות כמו, רגע אחרון, חוסר אפשרות להכין ערב קודם והרגלי אכילה מגוונים. קראתי את ההצעות, כאן וגם בתיבת המסרים . מודה לכולם. והסוף זה מה שעלה על השולחן (וחוסל)?
צילי קון קורנה, (בהבזק של רגע, נכנס לסיר בישול איתי מבעוד יום. 15 דקות עבודה שלי 8 שעות של הסיר
) הוגש על רביולי ממולא עוף, \נאצוס לשומר גלוטן.

מרק תירס סיני עם נטיפי ביצים, הוגש על קראפלך ממולאים עוף בניחוח כוסברה.

סלט כרוב פושטי, שכולם אוהבים,
סלט מללפונים יפני עם שומשום
שלל ירקות (מה שהיה בבית- בטטה תפו"א, גזר, אספרגוס, פלפל צבעוני, שום ובצל צלויים בתנור מקורמלים ברוטב מייפל
ספרינגרול צמחוני (נבטים גזר ועשבים) עם רוטב לטבילה חמוץ מתוק מבוסס ריבת משמישים.
חלה עגולה עם שומשום , טריה, (מכינה בכמויות מעצבת ושמה בפריזר . מפשירה ונותנת התפחה שניה ואז אופה)
טחינה,
ירקות טריים פרוסים.
היה גם קינוח, עוגת פרמידה, מאפינס של בננה עם שוקולד. וסידור פירות.
אחרי הצילי, פתאום הכל זרם. מסתבר ששווה להחזיק אוכל חצי מבושל בפריזר,

תוספת לילדים (פחדתי שלא יאכלו, אבל טרפו מהאוכל הכללי,) וואפל הכנתי במכשיר, וחתכתי לריבועים קטנים. עם מבחר ריבות למריחה עצמית עבד נפלא.

לגדולים הוספתי על השולחן צלחת ענקית עם מבחר בשרים קרים חתוכים דק, חלקן מגולגלים כשהם עוטפים לסרוגין, רבעי מלפפונים כבושים, וחלקם עוטפים גמבה קלויה בתנור הביתי וכבושה.

היתה הצלחה אדירה. הצלחתי להכין הכל בקלילות וזריזות הסועדים נהנו, השיחה קלחה. היה טוב.
תודה על הרעיונות.

יודעת שנהוג לשלב מתכונים, בגלל חוסר הזמן , הכללי, קודם והעייפות עכשיו, (כבר אחרי עשר בלילה כאן -שעון טורונטו, מבטיחה לספק מתכוניםנ לפי בקשה. אם כי חלקם יהיו בנוסח, ככה וככה. כי אני לרוב מבשלת מהלב. ולפי העיין. מבטיחה להשתדל.
תודה .
 
בשמחה.

לצערי איבדתי את מקור המתכון, הוא מופיע בכרטיסית המתכונים האישית שלי, נדמה לי שגזרתי אותו לפני המון המון שנים מאיזה מדור אוכל בעיתון קנדי, אבל לא יכולה להצביע בדיוק. בטוחה שיש לו גרסאות גם באתרים ישראליים שונים.

אוקי. הכי כיף זה להשתמש במללפונים טריים דקים וקטנים, אני השתמשתי ב4 כאלה.
מלבדם צריך :
כפית מלח (אצלי קצת פחות)
2 כפות מים
2 כפות חומץ (כן כן, סתם חומץ רגיל)
2 כפות רוטב סויה ( אני משתמשת במופחת מלח)
כף סוכר
שומשום ( אני משתמשת בשומשום מלא)

נתחיל במלפפונים. נשטוף היטב ונקטום . אפשר לפרוס דק דק בסכין מיוחדת משוננת, אפשר (מה שאני עשיתי) , לחרוץ פסים בקליפה ולקבל שני צבעים. החשוב הוא לפרוס את המלפפונים לפרוסות דקות ואחידות (היפנים- וגם אני,) מקפידים על תצוגה). אחרי שפרסנו, נפזר מלח. ונשאיר במסננת לחצי שעה. - עוזר לפריכות.
מכינים רוטב משאר החומרים (מלבד השומשום).
קולים את השומשום במחבת טפלון ללא שמן. עד שהגרגרים מתחילים לקפוץ. להקפיד לא לשרוף. עורמים את השומשום על קרש עבודה ופשוט עוברים על הגרגרים עם מערוך, פותח טעמים נפלא.

את פרוסות המלפפונים, אני עורכת בעיגולים על צלחת הגשה שטוחה(אצלי יש צלחת כחולה פשוטה שמשתלבת יופי עם הצבעים), יוצקים את הרוטב בזרם דק מעל פרוסות המלפפונים , ומעליו זורים את השומשום הקלוי.
זהו.

בתאבון.
 
למעלה