הנדסאי אדריכלות להגשת היתר לבית פרטי

הנדסאי אדריכלות להגשת היתר לבית פרטי

שלום, הנני מעונין להכין תוכניות להיתר בנייה לבית פרטי בחולון (עבורי ומשפחתי), מכוון שביכולתי להכין באופן עצמאי סקיצות, תוכניות וכו' ( באמצאות תוכנה 3D Home Architect Design Suite ) האם אפשרי לשכור שירותיו של הנדסאי אדריכלות רק לשרטוט התוכניות בפורמט הנדרש ע"י העירייה ( עיריית חולון)? מה דעתכם בנושא ?

arcdsgn

New member
מעולה, לךעל זה.....

בהצלחה! לא מזמן ילדתי את אשתי בניתוח קיסרי, רק לא ידעתי איך לסגור....דחפתי הכל פנימה והזמנתי אחות(מוסמכת) לתפור את היתר.....למזלי זה הצליח !!! אח"כ נזכרתי שצריך גם להוציא את השליה.....שיט צריך לפתוח שוב......כשהיה כבר מאוחר מדי קראנו לאמבולנס והם פינו אותה לקבלת טיפול נאות בבי"ח. כשהסבירו לי (בתחנת המשטרה) שאני מואשם בנסיון רצח, החלטתי ליצג את עצמי בפני השופט.......הצלחתי לשכנע אותו שאוטודידקטיות זה סוג של אי שפיות זמנית...הוא השתכנע ושלח אותי להסתכלות..........הפסיכיאטר המחוזי אישר את קו ההגנה שלי, הנאשם אוטודידקט......השופט פסק, זכאי !!!
בקיצור, אין קיצורי דרך בכל זאת בהצלחה!!!

arcdsgn

New member
נ.ב

אם כבר אז לך על הנדסאי בניין הוא גם יעשה לך קונסטרוקציה באותו מחיר, או שגם את זה אתה מכין לבד ?!?!?

Over Reacting

יכולת להתנסח בצורה יותר מקצועית ועיניינית... אבקש להבהיר שבכל מקרה לא אוותר על עיין מקצועית ופגישות יעוץ ( ברמה של מאתיים ש"ח לשעה) אך כל כוונתי להגיע לאדריכל די מבושל ועם תוכניות די סופיות. אני אעלה קבצים בבוא היום לעיונך ....

gamari

New member
אז למה לך לחפש ?

למה לך לחפש הנדסאי אם ממילא אתה מגיע לאדריכל ? בכל מקרה האדריכל יוביל אותך לתכנית מגובשת ויעזור לך לגבש תכנית יותר טובה, , העובדה שאתה יודע לשרטט לא בהכרח רלוונטית לגבי יכולתך בתכנון. תסגור מראש עם אדריכל, רצוי מהאזור, אחד כזה שמכיר את הגחמות של חולון (לא קל, מנסיון מר) ושיוכל לתכנן לך את בית חלומותיך, אם באזור ח-300 או ח-370, תתכונן לדרך ארוכה ורצוי עם אדריכל ולא פחות מזה. כבר מהשלב הראשוני שהוא הכי חשוב

אכן, ח300 חולון

מבירור שערכתי לאדריכלית בשם סנדרה ניסיון וקשרים טובים בעיריית חולון, נראה לי שאפגש עמה, מהו שכר סביר לאדריכל עבור 200 מטר בנוי?

gamari

New member
בעניין סנדרה

אכן היא מוכרת בעירייה, היא נמצאת שם הרבה כך שיכולה תמיד לדאוג שהתכניות יתקדמו לפי הזמן הרצוי ולא יעמדו שם עד שיגיע תורם. בעניין יכולתה התכנונית, תצטרך לשאול כאלה שהיא תכננה בעבורם.

gerson1

New member
בית אינו פתרון טכני של שרטוט והתאמתו ל"מגרש"

אלא דווקא אותם פריטים קטנים המייצרים את המקום שלך. לא השרטוט חשוב ולכן, גם אם תוכל לשרטט בAUTOCAD או שווה ערך עדיין תשקיע את כספך בהתאם ליכולותיך, שאותם איני מכיר. לא חייב להיות אדריכל או DESIGNER (קשה לי להשתמש במילה מעצב, בהקשר המקומי) כדי לייצר "בית". ויש דוגמאות נפלאות בעולם לשכאלה, אך רובנו לא TADAO ANDO, לא FRANK LLOYD WRIGHT ולא LE CORBUSIER, כנראה שגם לא אני כך שהחסכון שלך ביצירה העצמית עלול לעלות במוצר חלקי, פגום, ואולי לא מוצלח. הבעיה אינה גם העיריה וזמני עבודתה, ואגדות אורבניות הרי רבות יש. שרטוט אינו יוצר את ערכי היופי, אותו כיף שכולנו מחפשים, ולא תמיד הדרך הסלולה היא שתביא אותך למקום הנכון. נראה לי שדווקא הגישה מצביע על צורך בקנית נכס מוכן, לא יהיה לך כלל יתרון בעבודתך, לא עיצובי, לא פסיכולוגי ולא כלכלי. אני דווקא לכן עם הגישה של ARCDESIGN, נראה לי שלשם התכוון.

למעלה