המשקל לא זז, אמאלה!!!

קארין29

New member
המשקל לא זז, אמאלה!!!

היי שוב, הסיפור שלי ממש מפחיד. 172 75 ק"ג כשכל חיי הבוגרים הייתי תקועה על 65. השמנתי תוך חצי שנה בעקבות עבודה חדשה והזנחת פעילות גופנית בתקופה הזאת. לפני שבועיים לקחתי עצמי בידיים, הורדתי מתוקים וחזרתית לתזונה מאוד בריאה ומאוזנת וכמובן הפחתתי כמויות,א םכי לא היסטרי כי גם לפני כן לא זללתי, אלא אכלתי 3 ארוחות נורמלךיות ואולי משהו מתוק בין לבין. אז אין יותר מתוק. חוץ מזה אני מתעמלת כל יום!!! ואפילו לא מתחשבת בתשישות של הגוף.ומתעמלת הכוונה לכשעתיים כל פעם - חצי מהזמן אירובי חצי מהזמן מכשירים או עיצוב. אחרי שבועיים כאלה הייתי מצפה לאיזשהו פידבק חיובי. אבל - היום נשקלתי ולא רק שלא ירדתי אלא עליתי חצי קילו. ובמדידת היקפים ההבדל היחיד היה חצי ס"מ שירדתי בהיקף המותניים. לא לבכות????????? ואני באמת בוכה עכשיו תוך כדי כתיבת ההודעה. אני בסה"כ בת 31 וחצי כך שאי אפשר להניח שחילוף החומרים שלי כ"כ השתנה בעקבות חצי שנה קצת פחות פעילה. יש מצב שמזג האויר החם גורם להתנפחות ואגירת נוזלים שאולי מטעה ומתגלמת בדמות משקל יותר גבוה כשבמציאות כן היתה ירידה במשקל??? או שאני סתם מפנטזת? איך זה אצלכן? החום גורם לשינוי במשקל? מתי כבר אמורה להתחיל ירידה במשקל? נכון שהיא כבר היתה אמורה להתחיל? אשמח על תגובותיכןולשמוע מנסיונכן. קארין

layla18

New member
אולי את לפני מחזור

תמיד לפני מחזור אני עולה בערך 1 או 1.5 קילו וזה יורד אחרי המחזור.. חוץ מזה יכול להיות שאת מעלה במסה של שרירים ויורדת בשומן אז את לא רואה הבדל בסקאלה ..חכי עוד קצת.. אל תתיאשי.. זה מיאש ואני יודעת איך זה מרגיש.. אבל אל תישברי.. או קיי ?בהצלחה!!

אל תבכי שהוא לא זז

תגידי תודה שהוא לא עולה....
יכולות הרבה סיבות, לפני כמה זמן התחלת בכלל לנסות לרדת במשקל? אולי תחכי קצת, אולי זה מחזור ואולי... בהצלחה

COSMOPOLITAN

New member
היא רשמה שהיא עלתה בחצי קילו../images/Emo4.gif

לדעתי תחכי שיעבור חודש ואז תישקלי..

היילו?!?!? תקראי את זה!

קודם כל! מה מפחיד בסיפור שלך??!?... ודבר שני (והעיקר!)... לפני כחודשיים באתי לפורום הזה והודעה שאני צריכה להוריד במשקל... הנתונים שלי היו אותו גובה כמו שלך ואולי קילו או שניים יותר... אני החלטתי שלא משנה מה אני לא מפסיקה את הדיאטה הזאת.. וגם אם ייקח לי שנה לרדת קילו הפעם אני ממשיכה עד הסוף... קל להגיד וקשה לעשות... אחרי שלושה שבועות ששיניתי את כל ההרגלי אכילה והרגי הספורט שלי... המחוג לא זז... וכמובן שהדבר הראשון שעשיתי היה לבוא לכאן ולהתלונן.. אנשים אמרו לי שזה אולי שרירים שפיתחתי ושאני צריכה לתת לזה זמן.. ואני.. עם התוכנית שלי לא להפסיק בדיאטה המשכתי... היום... זה בדיוק חודשיים אחרי.. והורדתי 6 קילו! אחרי חודש פתאום ירדו ממני בבת אחת איזה שניים וחצי קילו ולאט לאט הכל יורד....! שני דברים נורא חשובים שלמדתייי...! הכי חשוב... זה שכולם יודעים כמה קשה לרדת... אז אם העלת 10 קילו בחצי שנה... ייקח לך יותר מחצי שנה לרדת אותם... כי קל לאגור שומן אבל יותר קשה להיפטר ממנו... דבר שני... כלכך הרבה פעמים חשבתי שאני עושה את הדיאטה הכי טובה בעולם... אבל טעיתי... את צריכה להכיר את עצמך ובעזרת כל מיני דברים (אני ממליצה על המאמרים בפורום הזה) תחליטי על דיאטה, אבל דיאטה שאת יכולה עכשיו לחיות איתה לכל החיים... וכמובן המון ספורט! *פעם ראשונה שאני מרשה לעצמי להגיב לאחרים.. ואני מרגישה טוב.. אני שמחה שאני יכולה לעודד אנשים, או אפילו לעזור להם.. והכל בזכות הפורום הזה... וזה שייך לשירשור אחר אבל... מיכל אני אוהבת אותך!*

כל אחד יכול להסיק מסקנות רק על עצמו

"אז אם העלת 10 קילו בחצי שנה... ייקח לך יותר מחצי שנה לרדת אותם... כי קל לאגור שומן אבל יותר קשה להיפטר ממנו... " הרי אישית לא ניסית לרדת מהר ולהמשיך לשמור בהקפדה, נכון? אולי ניסית ונשברת או התיאשת בדרך? אני מרגיש הוכחה אישית ודי נדהם מהעובדה בעיקר על ההתמדה בשמירה. א. אפשר לרדת בכמה חודשים מה שהשמנת בכמה עשרות שנים על זה אני מוכן להכיר לך אישית הרבה שרזו בסביבות ה 20 ק"ג. ב. נושא ההתמדה בשמירה הוא הבעייתי, מבחינתי אולי הפסימיות של תשובות כנ"ל "רק ירידה איטית מחזיקה" דירבנו להמשיך ולשמור כולל ספורט גם במצבים פחות נעימים במשך למעלה משנתיים זו ממש אבל ממש טעות והטעיה. אני מאמין למקסנות שלך שאם ממשיכים בדיאטה משהו עלול לזוז פתאום בעיקר בגלל הספורט. אבל לא לחשוב מראש שיש קשר בין תקופת ההשמנה לתקופת ההרזיה. וכמובן גם אחרי ירידה מאוד איטית ומתונה ניתן להשמין תוך חודשיים 10 ק"ג . למי שרוצה לדעת איך אני אשמח להזמין למסעדה חחחח יום נפלא רון

שלום קארין

מה שלומך? לעניות דעתי, את עושה מספר טעויות אנוש שמקורן בדעות קדומות. 1. את אוכלת פחות מדי ממה שנשמע. כן. 3 ארוחות "נורמליות" זה לא מספיק. הגוף צריך ודורש יותר מזה. חילוף החומרים עובד הרבה יותר טוב כשהארוחות "פרוסות" על פני כל היום. מערכת העיכול היא מעין מכונה שככל שהיא תעבוד יותר לאורך זמן היא תתפקד יותר, וגם לא תהיי רעבה. 2. למה מניעת מתוק?! את בעונש?! המתוק לא משמין, הרגלי האכילה הלקויים הם הגורם להשמנה. הגוף צריך את המתוק כמו שהוא צריך את שאר הירקות. לא יודעת אם יותר פסיכולוגית מפיזיולוגית, אבל הרזיה בריאה כוללת בתוכה הכל. הכל - במידה. מתוק מדי יום, על צורותיו הזונות, יכול לבוא בתפריט בהחלט. זה כבר צריך להתייעץ אישית עם תזונאי. 3. למה מדי יום פעילות גופנית?! את מקשה על הגוף!!! בקטע הזה אני יותר מבינה (לומדת בוינגייט): אם את עושה פעילות גופנית עצימה, לוקח לגוף לפחות 48 שעות להתאושש (האופטימלי זה 72 שעות). מה זה להתאושש? ספורט הוא סוג של פציעה. השרירים לאחר העיצוב מותשים. הגוף מלא חומצת חלב (תוצר של מקורות האנרגיה האנאירוביים) מקורות האנרגיה שמשמשים אותנו בעת העיצוב צריכים להתחדש. אם אדם עושה פעילות, ואחרי 24 שעות חוזר ועושה שוב פעילות - הגוף כאילו "ממשיך" את הפעילות הקודמת מלפני 24 שעות. תחשבי - את כאילו עושה אימון אחד ארוך במשך 14 שעות!!! יותר מחצי יום של פעילות גופנית! הגוף לא יכול לבנות את עצמו! במצב הזה הגוף במקום להשתמש באנרגיה אוגר אנרגיה. כמו בהרעבה - יש עליו עומס יתר. זה לא מועיל, זה אפילו מזיק. גם אני התנסתי בזה וחזרתי ל3-4 פעמים בשבוע אימונים ולא תאמינים איך זה הועיל לי. את בפרט, אחרי הרבה זמן שלא התאמנת הגוף צריך להכנס לאט לכושר ולהתרגל. עשי לא יותר מ3 פעמים בשבוע פעילות גופנית בשלב הזה. בעוד חודשיים תוכלי להוסיף עוד פעם. לא מומלץ יותר. הגוף צריך גם לבנות את עצמו.

מיכל - שאלה

אם אני רץ כל יום, זה טוב? בריצה מפעילים את שרירי הרגליים, ואם אני רץ כל יום אני לא נותן להם 48 שעות להתאושש... אבל.. הבנתי שאירובי אפשר לעשות כמעט כל יום וריצה זה אירובי. אימון אנאירובי אני עושה 3 פעמים בשבוע.

ריצה עצימה לא מומלץ

משום שבריצה עצימה (מהירה) אתה עובד גם על הכושר האנאירובי (כשאתה מרגישה ש"שורף"). אם אתה רוצה לרוץ כל יום, עשה ריצה קלה ביום של האימון האנאירובי (מומלץ אחרי, כדי לפזר את חומצת החלב) וריצה עצימה יותר ביום ללא פעילות אנאירובית. כמו כן, אל תעשה זאת יותר מ5 פעמים בשבוע. קח לפחות יומיים מנוחה.

sandradee

New member
מצטרפת לשאלה...

אני הולכת בסביבות ה5-7 פעמים בשבוע ברגל, כל פעם במשך שעה עד כמה זה מזיק לגוף? וכמה מומלץ לעשות פעילות אנאירובית (מבחינתי זה חצי שעה של תרגילי רגליים, בטן, ידיים עם משקולות, ישבן...) תודה

הליכה זו לא פעולה עצימה

אפשר להסתפק ב5 פעמים, לא חובה 7. פעילות אנאירובית בשבילך כ3 פעמים יספוקו בהחלט, ולא מדי יום. יום כן יום לא ויום למה לא?

sandradee

New member
אההה טוב תודה ועוד שאלה...

במידה ואני יוצאת לרקוד כמו יציאה ביום שישי למועדון לרקוד או ללכת לרקוד סלסה זה במקום ההליכה או בנוסף?

../images/Emo41.gif עוד שאלה -

בהליכה לא מפתחים את השרירים של הרגליים
הכוונה להעלאת מסת שריר.

הייתי אומרת שזה אפילו טוב מהליכה

אבל בזהירות... כי אני לא יודעת איך את רוקדת. אני יודעת ממה שאני רוקדת, וממה שניתחתי את אופן הריקוד שלי, שזה דומה לאימון אינטרוולים, מתון-עצים-מתון-עצים... יש שימוש בהמון גלוקוז במסלול כזה, כי הגלוקוז משמש אנרגיה גם באנאירובי וגם באירובי. אז שימי לב לאיך שאת רוקדת. אבל אני חושבת שאפשר בהחלט להחליף את ההליכה באותו היום. (אני שנים רק רקדתי, ולא עשיתי הליכות...)

מיכל..

מה ז"א עצימה? אני רץ 3 פעמים בשבוע (אחרי אנאירובי) 30 דק' במהירות של 80-85 קמ"ש כאילו בהליכון. בימים שאני לא עושה אנאירובי אני עושה ספינינג.

SimpleMe

New member
רגע רגע לא הבנתי..

אם אני רצה ומרגישה שממש "שורף" לי ברגליים, למעשה עשיתי פעילות אנארובית ולא ארובית?

SimpleMe

New member
מיכליייייייייייייייייייייי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אפשר תשובה? אני בלחץ חחח

כן

הגוף יכול לנצל 3 מקורות לאנרגיה: אנאירובי אלקטי:ATP וCP - מקור שמספיק לעבודה עצימה ל10 שניות בערך (נגיד זורקי כידון, מרימי משקולות, ריצת 100 מ'). אנאירובי גליקוליטי: חומצת פירובית שמקורה בסוכר, שממחזרת את הATP ואת הCP, שהאנרגיה המופקת ממנה מספיקה לעד 2 דקות. זה נגיד לריצת 400 מ'. התוצר של החומצה הפירובית זה החומצת חלב, שזה מה ש"שורף". והמקור האירובי, שזה הסוכר, שומן והחמצן, יוצרים אנרגיה עד אין קץ אבל למאמצים פחות קשים. אם את מגבירה מהירות האנרגיה של השומן סוכר חמצן לא מספיקה, והגוף משתמש במקור האנאירובי גליקוליטי. כשהגוף מתמלא חומצת חלב - קשה להמשיך כי כואב! כשחוזרים לאירובי, למאמץ פחות קשה, החומצת חלב חוזרת להיות חומצה פירובית ונשרפת במעגל האירובי עם השומן והחמצן. (להזכירכם המבחן שלי ביום חמישי...) ואז זה מאלץ את הגוף לחזור לאירובי - כלומר להאט

למעלה