המשימה החשובה ביותר לחברה הישראלית היא ניטרול הכוח הפוליטי של החרדים

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לכלוא אותם בגטאות שלהם ולשכוח
כמה בעיות יש עם קריאתך;
  1. היא כמובן אנטי-דמוקרטית בעליל. זה כשלעצמו בסדר גמור, אלא אם כן אנחנו רוצים להישאר מדינה דמוקרטית. לאלו מאיתנו החפצים בכך, הקריאה הזאת לא מתאימה.
  2. מצחיק לדבר על השארת החרדים ב"גטאות" (משהו שאגב החרדים עצמם לא ממש מתנגדים לו), כאשר בדיוק בשבוע שעבר פורסמה הרדיפה של עולם המשפט/העולם החילוני אל תוך "גטאות" אלו. יהיה עליך לבחור ידידי, אם החלטת לתקוע את החרדים בגטאות שלהם, הנח להם לעשות שם מה שהם חפצים ומאמינים בו. לעומת זאת, אם ברצונך לאסור עליהם הפרדת מדרכות בתוך גטאותיהם פנימה, הרי שאתה לא מדבר עוד על גטאות בהם החרדים יחיו את חייהם, אלא על משהו אחר לחלוטין (מעין מחנות כליאה). ביחד הדברים האלה לא משתלבים והבחירה בידיך.
  3. גם אם כל החרדים יתכנסו בגטאותיהם, עדיין יש להם זכות בחירה לבית הנבחרים הישראלי ואף זכות להיבחר אליו. זה חוזר אולי לנקודה הראשונה, אם כי שונה במעט. אין לך את הסמכות לשלול זכויות אלה מהם ויותר מכך, אין כל סיבה לשלול זכויות אלה מהם יותר משיש לשלול זכויות אלה ממך.
שורה תחתונה: אם אתה חושש מהכוח הפוליטי החרדי הדרך שלך להתמודד עם חששותיך (מעבר לטיפול נפשי-אישי), היא באמצעות שכנוע הציבור להצביע אחרת, למפלגות שבכוחן יהיה לאיין את הכוח המפחיד הזה. אתה יכול כמובן גם להתמודד בעצמך על הטיקט הזה אולם עלי להזהירך, המקום על הטיקט הספציפי הזה די צפוף, כאשר לפחות 3 מפלגות אופוזיציה כבר רצות בדיוק עליו.

מי ייתן ותזכה להבין דמוקרטיה מהי, להתגבר על בעיותיך/חששותיך האישיות ולחיות את חייך כראוי במדינה (יהודית ו)דמוקרטית הנהדרת שאתה חי בה.

certified.woke

Well-known member
יש לכלוא אותם בגטאות שלהם ולשכוח
לא!
יש לבטל כל הטבה המיועדת למי שמסרב לעבוד למחייתו ולמחיית הפיות הסמוכים על שלחנו, או מסרב לשרות בטחוני (כל עוד קיימת חובת שרות בטחוני)...ככה פשוט...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
יש לבטל כל הטבה המיועדת למי שמסרב לעבוד למחייתו
לא רלוונטי לחרדים.
או מסרב לשרות בטחוני (כל עוד קיימת חובת שרות בטחוני)...ככה פשוט...
ואני הייתי מחליף את זה, אם בכלל, לתורם תרומה משמעותית לעם ולמדינה. מבחינתי זה ממש לא חייב להיות דווקא "שרות בטחוני".
בנוסף לכך ככל שהשירות הבטחוני כן יהיה חלק מהענין, אדרוש שתתווסף לו המילה 'משמעותי'. אינני רואה שום דבר חיובי במי ששם מדים ומשרת כפובליציסט במגזין צבאי, או כעובד רס"ר (יעני מסוג התפקידים שהצבא ממלא רק בגלל שיש לו עודף חיילים שאין לו מה לעשות איתם). במקרים כאלה אעדיף תרומה באמצעות העולם האזרחי (שירות לאומי/אזרחי או התנדבות פעילה חשובה).

1ספי11

Well-known member
לא רלוונטי לחרדים.

ואני הייתי מחליף את זה, אם בכלל, לתורם תרומה משמעותית לעם ולמדינה. מבחינתי זה ממש לא חייב להיות דווקא "שרות בטחוני".
בנוסף לכך ככל שהשירות הבטחוני כן יהיה חלק מהענין, אדרוש שתתווסף לו המילה 'משמעותי'. אינני רואה שום דבר חיובי במי ששם מדים ומשרת כפובליציסט במגזין צבאי, או כעובד רס"ר (יעני מסוג התפקידים שהצבא ממלא רק בגלל שיש לו עודף חיילים שאין לו מה לעשות איתם). במקרים כאלה אעדיף תרומה באמצעות העולם האזרחי (שירות לאומי/אזרחי או התנדבות פעילה חשובה).
גם אם אפשר לקבל את דעתך צריך לבטל את העניין המגזרי .

1ספי11

Well-known member
מה זה אומר?
זה אומר שעצם שייכותו של מישהו למגזר מסוים לא ילקח בחשבון בנושא התרומה המשמעותית .
בהנחה שלא תבין אז אוסיף שלא כל מי שרשום כתלמיד ישיבה תורם תרומה משמעותית מעצם היותו תלמיד ישיבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה אומר שעצם שייכותו של מישהו למגזר מסוים לא ילקח בחשבון בנושא התרומה המשמעותית .
בהנחה שלא תבין אז אוסיף שלא כל מי שרשום כתלמיד ישיבה תורם תרומה משמעותית מעצם היותו תלמיד ישיבה.
בשום מקום לא ראית אותי מתייחס בכלל להיבט הזה. אז בסדר אם אתה מרגיש צורך לדחוף גם אותו לשיח ומתקשה לקיים דיון ענייני בלעדיו. אבל לדידי הוא כלל לא קשור לדברי. דיברתי על מלש"בים/חיילים והגדרת תרומתם, אם חייב להיות דווקא בשדה מסוים או יכול להיות בתחומים אחרים ומה הרמה הנדרשת בכל תחום ותחום.

1ספי11

Well-known member
בשום מקום לא ראית אותי מתייחס בכלל להיבט הזה. אז בסדר אם אתה מרגיש צורך לדחוף גם אותו לשיח ומתקשה לקיים דיון ענייני בלעדיו. אבל לדידי הוא כלל לא קשור לדברי. דיברתי על מלש"בים/חיילים והגדרת תרומתם, אם חייב להיות דווקא בשדה מסוים או יכול להיות בתחומים אחרים ומה הרמה הנדרשת בכל תחום ותחום.
בדיוק. גם תלמידי ישיבות היו מלשבים.

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק. גם תלמידי ישיבות היו מלשבים.
שוב, כלל לא התייחסתי לכך. אם וכאשר תחפוץ להתייחס למה שכן כתבתי במקום לנסות להעביר את הדיון למשהו שלא מופיע בדברי ואינו בהכרח קשור אליו (למרות שאפשר במקרה דנן להבין את הקישור שאתה מתעקש לעשות), אשמח לקיים דיון ענייני. אבל אין לי כוח כרגע להתבזר לכיוונים נוספים רק בגלל שנוח או חשוב לך יותר לדבר עליהם (פעם נוספת).

1ספי11

Well-known member
שוב, כלל לא התייחסתי לכך. אם וכאשר תחפוץ להתייחס למה שכן כתבתי במקום לנסות להעביר את הדיון למשהו שלא מופיע בדברי ואינו בהכרח קשור אליו (למרות שאפשר במקרה דנן להבין את הקישור שאתה מתעקש לעשות), אשמח לקיים דיון ענייני. אבל אין לי כוח כרגע להתבזר לכיוונים נוספים רק בגלל שנוח או חשוב לך יותר לדבר עליהם (פעם נוספת).
כמובן שלא התייחסת למרות שזה בעצם הנושא.
הבעיה המרכזית היום היא גיוס "תלמידי הישיבות" לצבא שזקוק לעוד לוחמים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כמובן שלא התייחסת למרות שזה בעצם הנושא.
אולי. אולי גם לא. התייחסתי למה שהתייחסתי. לא מדע טילים ולא מסובך במיוחד. לדעתך הנושא אחר? אז תתעלם מדברי. רוצה בכל זאת להתייחס? לבחירתך אם לעשות כן למה שבאמת כתבתי, או להמציא לעצמך דברים שכלל לא התייחסתי אליהם ובתוך כך להמציא לי דעה לגביהם. אבל דיון ענייני לא יתפתח בדרך כזאת.
הבעיה המרכזית היום היא גיוס "תלמידי הישיבות" לצבא שזקוק לעוד לוחמים.
מברוק. אני העזתי בחוצפתי להתייחס למשהו אחר. תחליט אם ברצונך להתייחס לכך עניינית, או להתעקש על קידום הנושא שיותר נוח לך בלבד. אולם דע שהתעקשותך על מעבר למשהו שדברי לא מתייחסים אליהם כהוא זה, אומרת בהכרח אי-התייחסות עניינית לדברי ומתוך כך מיצוי תת-השרשור הזה (שכן הנושא שאתה מעדיף לדבר עליו נדון כאן כבר כל כך הרבה פעמים שאין לי עודף חשק להיכנס אליו עוד פעם).

לשיקולך.

certified.woke

Well-known member
לא רלוונטי לחרדים.

התנדנדות על עמוד כל היום בעיול פילא בקופא דמחטא, או בפצוח בעיית דינה של ביצה שלא נולדה ביום טוב - אינם "תרומה משמעותית לעם או למדינה".
תרומה משמעותית לעם ישראל ולמדינה היא לִמוּדֵי השֶׁמֶשׁ.
לית מאן דפליג כי השמש מחייה אותנו ואת המדינה מדי יום...בלעדיה אין לנו חיים...איש אינו מכחיש זאת ולכן קל לכל להתאחד סביב טענה זו ולעבוד את השמש באמונה זכה ותמימה...כל אחד תופש אינטואיטיבית את נכונותה...כל אחד מסכים כי בהעלמה - יקיץ הקץ על כולנו...בעוד הטענה כי התקיימות יהודים והשתיירותם הודות ללמודי תורה - אינה אלא טענה שטרם אוששה...ואינני מתבדח.
קיומנו - בלמוד השֶׁמֶשׁ...

Harrington

Well-known member
מנהל
התנדנדות על עמוד כל היום
אם וכאשר תוכל להתעלות לרמה של דיון רציני-ענייני ומכובד, אשמח לקרוא את הגיגיך ולקיים איתך דיון כזה. כשאתה מתחיל בהשמצות והתקפות ילדותיות ברמת-גן מינוס כלפי אחרים, זה לא פוסט שאני מעונין לקרוא אותו. הסתפקתי אם כן בקריאת הנ"ל.

עמך הסליחה.

מיצינו עד שתעדכן שאתה מעונין בדיון ענייני ומכובד.

certified.woke

Well-known member
אם וכאשר תוכל להתעלות לרמה של דיון רציני-ענייני ומכובד, אשמח לקרוא את הגיגיך ולקיים איתך דיון כזה. כשאתה מתחיל בהשמצות והתקפות ילדותיות ברמת-גן מינוס כלפי אחרים, זה לא פוסט שאני מעונין לקרוא אותו. הסתפקתי אם כן בקריאת הנ"ל.

עמך הסליחה.

מיצינו עד שתעדכן שאתה מעונין בדיון ענייני ומכובד.
יש למישהו ספקות כי השֶׁמֶשׁ היא זו שמחייה אותנו?

זכותך להתחמק מדיון רציני בשה"י ופה"י, בק"ן טעמים, בארבעים חסר אחת מלקות ובמ"ט שערי טומאה...

נערך לאחרונה ב:

certified.woke

Well-known member
השמש מוחשית ואיש אינו יכול לחלוק על קיומה ועל היותה מחייה את עולמנו...בנגוד ל"ישות" המדומיינת, המופשטת, האימטריאלית לחלוטין, פרי המצאת אנוש, השוכנת אך בתבן אשר בין שתי אזני המאמין בקיומה.

על השמש שלנו וכוכבים בכלל:

נערך לאחרונה ב:

marabo

Well-known member
...ומה לעשות והטענה כי למוד תורה הוא תרומה משמעותית לישראל היא לא יותר מאשר טענה...ולא מן המשכנעות ביותר, אם להתבטא באיפוק?!
מדוע למוד מדעים, התמחות והצטיינות בהם אינם תרומה משמעותית לישראל ואינם זוכים לעיגון בחוק?
כי זו לא הייתה מטרת המדינה
ללמוד מדעים אפשר היה גם תחת הנציב הבריטי
התנדנדות על עמוד כל היום בעיול פילא בקופא דמחטא, או בפצוח בעיית דינה של ביצה שלא נולדה ביום טוב - אינם "תרומה משמעותית לעם או למדינה".
תרומה משמעותית לעם ישראל ולמדינה היא לִמוּדֵי השֶׁמֶשׁ.
לית מאן דפליג כי השמש מחייה אותנו ואת המדינה מדי יום...בלעדיה אין לנו חיים...איש אינו מכחיש זאת ולכן קל לכל להתאחד סביב טענה זו ולעבוד את השמש באמונה זכה ותמימה...כל אחד תופש אינטואיטיבית את נכונותה...כל אחד מסכים כי בהעלמה - יקיץ הקץ על כולנו...בעוד הטענה כי התקיימות יהודים והשתיירותם הודות ללמודי תורה - אינה אלא טענה שטרם אוששה...ואינני מתבדח.
קיומנו - בלמוד השֶׁמֶשׁ...
דברים אלו אינם תרומה לעם השמאלני אלא לעם היהודי
ואנו היהודים עוסקים בענייננו.

DANIAVNI

Well-known member
לא רלוונטי לחרדים.

ההגדרה שלי לשירות משמעותי הינה שאדם עושה כמיטב יכולתו כפי שהוערך ע"י שלטונות הצבא .
משמע
אם לפי הערכת הצבא את כישוריך תהיה שקמיסט אזי זו תרומתך המשמעותית .
בדיוק אותו היגיון שלפיו לא כל לומדי התורה הינם עוקרי הרים.

Harrington

Well-known member
מנהל
ההגדרה שלי לשירות משמעותי הינה שאדם עושה כמיטב יכולתו כפי שהוערך ע"י שלטונות הצבא .
משמע
אם לפי הערכת הצבא את כישוריך תהיה שקמיסט אזי זו תרומתך המשמעותית .
בדיוק אותו היגיון שלפיו לא כל לומדי התורה הינם עוקרי הרים.
אלו משחקי מילים. כל אדם שבוחן את הסוגיה שלא בעיניים פוליטיות או על-פי 'כיצד אתבטא ואתנסח כך שהנרטיב שלי יקודם', יצטרך להודות שתרומה של אזרח שמתנדב 3 משמרות בשבוע במד"א (למשל) גדולה יותר מזו של אזרח ששם עליו מדי צבא ומנקה כל היום שבילים בקריה. פשוט אין דרך אמיתית, כנה, לראות זאת אחרת.

אז ברי לכל בר דעת מה ניתן להגדיר כתרומה "משמעותית". זה ממש לא מדע טילים וגם לא תורה מסיני. אבל בשביל להודות בכך צריך שהמתדיין יהיה אדם כן וישר ושיתנסח/יתבטא בדרך כזאת ולא במגמתיות נרטיבית. ככה פשוט.

DANIAVNI

Well-known member
אלו משחקי מילים. כל אדם שבוחן את הסוגיה שלא בעיניים פוליטיות או על-פי 'כיצד אתבטא ואתנסח כך שהנרטיב שלי יקודם', יצטרך להודות שתרומה של אזרח שמתנדב 3 משמרות בשבוע במד"א (למשל) גדולה יותר מזו של אזרח ששם עליו מדי צבא ומנקה כל היום שבילים בקריה. פשוט אין דרך אמיתית, כנה, לראות זאת אחרת.

אז ברי לכל בר דעת מה ניתן להגדיר כתרומה "משמעותית". זה ממש לא מדע טילים וגם לא תורה מסיני. אבל בשביל להודות בכך צריך שהמתדיין יהיה אדם כן וישר ושיתנסח/יתבטא בדרך כזאת ולא במגמתיות נרטיבית. ככה פשוט.
שום משחקים
מי שמחליט זה הצבא ולא המלש"ב
אז כן, אם נשלחת להיות שקמיסט תהיה שקמיסט
האם יש מקרים שבהם מתנדב בזק"א תורם יותר משקמיסט?
כן, אבל זה לא משנה את העיקרון .

למעלה