המשותף בין אינטרנט לטלוויזיה

לקשמי

New member
המשותף בין אינטרנט לטלוויזיה

תוך כדי שיטוט חסר מטרה באינטרנט פתאום עלתה לי בראש מחשבה: יש משהו משותף לצפיה בטלוויזיה ולגלישה באינטרנט. בשני המקרים, כשאתה עושה אותם מתוך שעמום אתה יכול למצוא את עצמך "מזפזפ". בטלוויזיה זה סתם להעביר תחנות ובסוף להבין שאין בעצם מה לראות ובאינטרנט זה סתם לקפוץ מאתר לאתר, כשבעצם אין משהו שבאמת מעניין אותך באותו רגע.

לא חושב שזה כל כך דומה

אני לא חושב שיש דמיון בין טלוויזיה לאינטרנט למרות שהדוגמא שלך נראית פופולרית. ההבדל הגדול שבאינטרנט את צריכה להיות אקטיבית. אפילו פעולות ה"זיפזוף" אינה כל כך פשוטה. יש להקליד כתובות,ללחוץ על מועדפים, לסגור חלונות קופצים, לענות למסרים וכו'. וההבדל הגדול מכולם שהטלוויזיה משדרת לך סרטים. האינטרנט ברובו הוא טקסטים ותמונות. אחרי 5 דקות צפייה בטלווזיה בשעת הערב אני נרדם. בשביל שאני ארדם באינטרנט אני צריך להיות מאד מאד עייף. בד"כ אני מדליק את הטלוויזיה יחד עם המחשב... ולא משעמם לי אף פעם.

לקשמי

New member
בדמיון התכוונתי...

רק לקטע של ה"זפזופ". בדרך כלל אני "מזפזפת" דרך הכתובות של האתרים האחרונים שגלשתי בהם, שרשומות בשורה של הכתובת. הפעולה דומה בעיני ל"זפזופ" בטלוויזיה. אגב: אותי דווקא יותר מעייפת הקריאה מאשר הצפיה בטלוויזיה.

e-magine

New member
אני מסכים עם שניכם

שיש דמיון ויש שוני, עמית, יתכן שיותר קל להרדם בטלוויזיה כי טלוויזיה נהוג לצפות בה, על שפה או על קורסא או במיטה, במחשב שולחני זה שונה, אני בהחלט יכול להירדם על מחשב נייד או עם פאלם. לקשמי, אם כבר העלית את הנושא, טלוויזיה - אינטרנט, רציתי להצביע על היבט נוסף, וזה דווקא נושא ההשלמה של אחד את השני. כמובן שסרטים מורדים באינטרנט ניתן לצפות בטלוויזיה, ושגם קיימת טכנולוגיה של אינטרנט בטלוויזיה שבארץ כמעט אינו בשימוש (אני השתמשתי במלון דן בתל אביב, אם אתם שם תחפשו, יש גם בלובי). בטלוויזיה מפרסמים אתרי אינטרנט וספקים, באינטרנט מפרסמים תכניות טלוויזיה ויש כמובן פריחת פורומים שסובבים סביב תכניות. אני לא ממש בקי אבל הבנתי שיש תכניות ריאליטי בהן יש שיתוף פעולה חזק בין האינטרנט לטלוויזיה, כמו פרוייקט וואי. אגב, מישהו יכול להשכיל אותי ולהגיד לי איפה התחיל הריאליטי? באינטרנט או בטלוויזיה? שאלה קשה. אין לי ספק שתוך כמה שנים יהיה מיזוג יותר חזק בין שתי המדיות האלה.

לקשמי

New member
בעצם אין לי טלוויזיה בבית ../images/Emo8.gif

ואת מה שכתבתי, כתבתי כמובן מזכרון של איך שזה היה כשגרתי עם ההורים שלי, שם כמובן היתה טלוויזיה. כך שגם אני בעצם בקיאה עוד פחות בנושא הזה. אם אני מנסה לנחש מה יהיה נניח בעוד עשור, נראה שאנשים פחות ופחות יחזיקו טלוויזיות בבית ויותר ישתמשו במיחשוב גם לצורך צפיה ב"טלוויזיה". מצד שני הטלוויזיה עצמה עוברת כל מיני התפתחויות טכנולוגיות כך שבאמת קשה לנחש לאן זה יתפתח...

סרפד

New member
זו בדיוק הביקורת המועלית נגד המגמה

הנוכחית של האינטרנט. בהתחלה של האינטרנט הוא שמש כדי לחלוק מידע, טכנולוגיה ורעיונות וכל המחוברים היו אנשי מחשבים, בעלי מקצוע שונים, אנשי מדע וכו' - כל המשתמשים היו גם בקצה התורם וגם בקצה הצורך, כל אחד תרם משהו משלו, בין אם בתכנים, תוכנה, או בפיתוח חומרה וטכנולוגיה, וכולם יחד יצרו ופתחו את האינטרנט. אבל בהדרגה, ככל שהוא נפתח לקהל הרחב, הוא הפך ליותר ויותר מסחרי ונוצרו שתי שכבות שונות - אלה שתורמים תכנים וטכנולוגיה ואלה שצורכים ואינם תורמים דבר (לא מדברת על כסף, אלא על תרומה ישירה לאינטרנט). אם בעבר היחסים בין השמתמשים היו דו כיווניים (כולם גם נותנים וגם לוקחים), היום הם הולכים ונעשים יותר חד כיווניים (צד אחד נותן וצד שני לוקח). נוצרה שכבה שיוצרת, מפרסמת ומפיצה בדומה לחברות הטלויזיה, ושכבה שצורכת וצופה בדומה לקהל הצופים בטלויזיה. כמובן, אנשים שמשתתפים בפורומים וצ'טים תורמים תכנים, אבל המגמה הכללית הולכת ונעשית דומה יותר לטלויזיה ופחות לאינטרנט המקורי.

לקשמי

New member
זה מעניין...

עד עכשיו לא חשבתי על זה ככה כי אצלי בכל אופן עיקר הפעילות באינטרנט זה פורומים וכתיבת הבלוג שלי ומשום מה חשבתי שרוב האנשים שיש להם עניין באינטרנט מעבר לנושא כזה או אחר, אופי הגלישה שלהם הוא כזה. אני מתכוונת כמובן לאנשים שמתעניינים באינטרנט עצמו כתחביב למשל ופחות לאנשים שמתעניינים בנושא ספציפי ומחפשים עליו חומר באינטרנט. אבל עכשיו אני גם חושבת שבדיוק כפי ששחקן לא יכול להופיע ללא קהל, כך גם האינטרנט לא יכול להתקיים בלי אותם צופים. כך שגם הצפיה הפאסיבית תורמת משהו לאינטרנט בכל זאת.

damtiela

New member
ממ.. יצא לנו לדון בחבר'ה על זה...

ישבנו אצל י', שיש לו מחשב, ארבעה אנשים. אנוכי, י', ש' ו-מ'. י' התעצבן שרוב הביקור נסב סביב המחשב, וכיבה אותו. הוא הסביר את זה בעובדה שבכוונה אין לו טלוויזיה בבית. כשביקשנו הסבר הוא אמר את הדבר הבא: (השורות הבאות מביאות את רוח הדברים ולא מתיימרות לצטט במדוייק) טלוויזיה, מטבעה תופסת את תשומת הלב של כל הנוכחים. המחשב, שיועד עד עכשיו לעבודה ולגלישה בשעות הפנאי, משתלט על כל הנוכחים בחדר עד שהמפגש בין כולנו מאבד את המשמעות שלו, ותשומת הלב של כולנו מופנית למחשב. לא משנה מי משתמש בו או לאיזה אתר בשפה זרה נכנסים.

למעלה