חשוב כעיתונאי, לא כאיש שמאל
הויכוח הוא לא בין ימין ושמאל, אלא מהי עיתונאות ראויה. להלן שוב עיקרי דבריו של פארס ע"פ האתר של יואב יצחק "המטרות הפלשתיניות בהסכם עם הצד הישראלי: 1. להזים הטענות בישראל לפיהן אין שותף (פרטנר) בצד הפלשתיני. 2. לעורר ויכוח ישראלי פנימי שיעמוד כנגד מדיניות הממשלה. ההישגים הפלשתיניים בהסכם: 1. השגת ויתורים ישראליים נוספים מעבר למה שהושג במו"מ בטאבה. בטאבה הציעו לפשתינים 87% משטחי 67', וכעת כמעט 100% (97.5%). כן הושגה לראשונה הסכמה ישראלית על פינוי אריאל והתנחלויות נוספות באזור רמאללה. 2. אי-ויתור פלשתיני על זכות השיבה. 3. לא היתה הכרה פלשתינית בהיותה של ישראל מדינה יהודית." תסכים איתי שיש חשיבות עיתונאית לדברים שנאמרים מפי הסוס, יותר מאשר לניתוח פרשנותה של איזו פרופסור למסמך? בעיקר כשהישגים 2 ו 3 סותרים את דברי ביילין ומצנע. ואנא אל תענה לי שכדורה מסלף את תוכן המסמך, זה כמובן לא הופך את דבריו ללא חדשותיים. ואל תחזור על ההבחנה ביו זכות השיבה למימוש זכות השיבה. אילו אני פליט פלסתיני, ואני שומע שכדורה מבטיח שלא ויתרו על זכות השיבה, אני מבין שאם ארצה לשוב - אשוב. ואתאכזב ואתעצב אם לא. אני עלול גם להתפוצץ. אמור לי בכנות - אילו אמר כדורה שבמו"מ ויתרו הפלשתינאים על מימושה המלא של השיבה והכירו בישראל, זה לא היה מקבל כותרת ראשית? אין לי כל בעייה עם מדור דיעות לא מאוזן. (כל עוד ניתן פתח מסוים גם לצד השני, וניתן) אין לי כל בעייה עם גדעון לוי ועמירה הס, שעושים עבודה חשובה. יש לי בעייה עם הסתרת מידע מהותי מהציבור ועם אופן הצגת המידע.