המרת NTSC ל PAL שאלה למומחים

KYgel

New member
המרת NTSC ל PAL שאלה למומחים ../images/Emo41.gif

שלום. אני רוצה ליצור DVD בפורמט PAL מקובץ NTSC שהקלטתי מ ליזרדיסק עי PVR150 ב NTSC כמובן. ניסיתי להמיר אבל התוצאה היא תופעה של תמונה קופצנית בקטעים בהם יש תזוזה צדדית של מצלמה (התמונה מגמגמת וזזה בקפיצות) אני משתמש ב TMPGENC EXPRESS גרסה 3.1 שבו יש לא מעט הגדרות מתקדמות ל פילטרי ה DEINTERLACE אתחיל בשאלה בסיסית. ההאם ההקלטה של ה PVR150 היא INTERLACED מסוא TOP FIRST או BOTTOM FIRST? ומה עלי לבחור בהגדרות ה SOURCE? עכשיו לגבי הגדרות פילטר ה DEINTERLACE בזמן ההמרה. יש 3 חולונות עם המון אופצית לבחירה. אני מאד אשמח אם מישהו יעבור על כל האופציות בחלונות ויעזור לי לבחור אופציה בכל חלון לקבלת תוצאה אופטימלית של המרה מ NTSC לPAL. אני כמובן משתמש באופצית ה CROP למחיקת החלקים השחורים ויצירת קובץ MPEG2 תואם פורמט 9-16 אופציות לבחירה הנה כל האפשרויות בשדה מספר 1: Deinterlace method panel Deinterlace: setting Keep interlaced Do not perform any deinterlace operation. When an interlaced clip is used disabling the deinterlace while outputing in progressive may give unexpected results. Deinterlace only when necessary Automatically deinterlaces according to the output setting. When performing a deinterlace, uses the method set by the Deinterlace method: setting. Deinterlace Deinterlaces whatever the output setting. When the ouput is set to interlaced, the clip is deinterlaced once then interlaced. Deinterlace (Double framerate) Decomposes 29.97 or 25 fps clip field and process them to 59.94 or 50 fps. 24 fps (Interlace prior) Reduces the clip framerate from 29.97 or 50 fps to 23.976 or 25 fps by using a method prioritizing the interlace stripes removing. 24 fps (Motion prior) Reduces the clip framerate from 29.97 or 50 fps to 23.976 or 25 fps by using a method prioritizing the clip motion. שדה מספר 2: Deinterlace field: setting Deinterlace by top - field Deinterlaces by using the top field as base. Deinterlace by bottom - field Deinterlaces by using the bottom field as base. Choose the most suitable base field by visually comparing the two options' results שדהבחירה מספר 3: Deinterlace method: setting Interpolation - simple Displays the average value of the top and bottom field. Replication - simple Displays a shade off of the top and bottom field. This makes the image blurry and leaves an afterimage in motion parts. Interpolation - adjusted Interpolates the interlaces stripes by refering to the previous and following images of the clip. Interpolation - animation Interpolates the interlaces stripes by refering to the previous and following images of the clip and searches for the parts where interlace appear. Interpolation - animation 2 Interpolates the interlaces stripes by refering to the previous and following images of the clip and searches more thoroughly for the parts where interlace appear. Because of the analyse method, opposite interlace stripes may be missed. Replication - animation Researches the interlace stripes and duplicates refering to the previous and following images. Inverse - pulldown menu Refers to the previous and following images and choose the one without interlace stripe. Weave Uses the same method than TV where an image is synthesize with an odd and even field. This method is not very used compared to Double framerate לכל אופציה יש הסבר קצר שלא ממש עוזר לי. תודה רבה לכל המשיבים.

knappertsbusch

New member
מממ... ננסה לעשות סדר ../images/Emo155.gif../images/Emo157.gif

התמונה הקופצנית תישאר קופצנית, משום שהשיטה בה TMPGENC ממיר NTSC ל-PAL היא באמצעות זריקה לפח של פריימים - אי אפשר לשנות את זה, וזה לא קשור ל-DE-INTERLACE. עד כמה שהבנתי, VEGAS של סוני עושה עבודת המרה איכותית יותר (ואיטית מאוד) מ-NTSC ל-PAL, אם אתה ממש רוצה. אבל כאן נשאלת השאלה: למה DVD PAL? צרוב DVD NTSC וחסל סדר פסח, כל מכשיר מודרני יקלוט אותו. לגבי DE-INTERLACE: בדוק את האופציות אחת-אחת (אתה לא חייב להמיר כל פעם את כל הקובץ, תעצור אחרי כמה דקות של המרה), ותישאר עם זו שיוצרת את התמונה הטובה ביותר. אגב, אם אתה נשאר ב-NTSC, אני לא בטוח שיש צורך בפעולה כלשהי (זאת אומרת - KEEP INTERLACED).

knappertsbusch

New member
תוספת

לגבי TOP FIRST או BOTTOM FIRST, אין מנוס מלבדוק מה נראה לך טוב יותר. כשאני חושב על זה, אתה בעצם לא זקוק ל-TMPGENC אם תיצור DVD NTSC, בהנחה שה-PVR יוצר קובץ MPEG2 תקני. תעבור ישר ל-AUTHORING וזהו.

KYgel

New member
תודה הסיבה ל PAL היא

תמונה איכותית יותר שאני מקבל בטלויזיה ובנוסף PAL תופס פחות מקום מאשר NTSC מה שמאפשר להגדיל את הביט רייט. בכלל היות ובטלויזיה שלי אין 3:2 PULL DOWN מה שאומר שוב תמונה קופצנית ולא יציבה. ניסיתי לבצע את ההמרה בשני שלבים. שלב ראשון עי TMPGENC המרה מ NTSC ל NTSC תוך שימוש בפילטר 3:2 REVERSE PULL DOWN וקבלת 24 פרימים בשניה ואז המרת הקובץ ל PAL התוצאה הייתה יותר גרועה מקודם. כנראה שה לייזר דיסק מקודד ל 30 תמונות בשניה ללא PULL DOWN אלא עי שיכפול פרימים. ה TEMPG כמו שאמרת, סתם זורק פרימים מיותרים ללא הבחנה ולכן התוצאה קופצנית. אני כבר לא בטוח שתוכנה אחרת תעזור כי לא ניתן לזהות מפתחות CADANCE שזה תחילה וסוף של כל מחזור PULL DOWN כי הוא לא קיים בלייזר דיסק או שהוא הלך לאיבוד בפעולת ה CAPTURE האנלוגית (בכלל לייזר דיסק הוא מקור אנלוגי אז אני כבר לא בטוח אם PULL DOWN נתמך בזה) נראה לי שבאמת עדיף לצרוב ב NTSC ולחסוך את כל הכאב ראש. מדובר רק ב 20 דיסקים שאותם אני רוצה לגבות ואז להפתר מהם יחד עם המכשיר הלייזר דיסק.

knappertsbusch

New member
שום המרה בעולם

לא תהפוך את המקור שיש ב-NTSC לאיכותי יותר - איבודי האיכות בהמרות (אפילו הטובות ביותר) הם פי כמה גדולים יותר מההבדל "על הנייר" בין NTSC ל-PAL. גם BITRATE גבוה לא יעזור לך - אי אפשר לשחזר מידע שלא קיים במקור. תן למכשיר התצוגה שלך (טלוויזיה/פלזמה/מקרן) להתעסק עם זה, זאת מהות המילה המקראית "מולטיסיסטם"
.

Ncoder

New member
למה PAL תופס פחות מקום?...

הרזולוצייה שלו גבוהה מ-NTSC.. אני חושב שהסרט כמו שאמרת מקודד ב-30 FPS (או בעצם 59.94 שדות) והוא עבר תהליך PULLDOWN 2-3 לפני האכסון על דיסק אך ציינת שביצעת המרת PULLDOWN 3-2 ב-TMPGEnc ולאחר מכן המרת שוב פעם ל-PAL . * בטוח ידוע לך שכל המרה מורידה מהמקור אז אני לא בטוח למה התכוונת ב"התוצאה הייתה יותר גרועה מקודם". האם לאחר פעולת ה-REVERSE PULL DOWN התוצאה הייתה טובה? אם כן אז עזוב את PAL, לך על NTSC עד הסוף
(תחסוך כאב ראש ותמנע גם מה-Pitch הגבוה ב-4% של PAL
).

למעלה