המעביד התחייב להעסיק בע"פ וביטל

מצב
הנושא נעול.

אני עובדת במעל היי-טק כבר כמעט 4 שנים אצל חברת קבלן,מזה 4 חודשים אני בתקופת מבחן אצל החברה עצמה וההסכם היה שבתום התקופה יודיעו לי אם התקבלתי כעובדת חברה קבועה, קיבלתי לפני שבועיים תשובה חיובית שסוף כל סוף לאחר 4 שנים ללא תנאים יהיה לי את מה שמגיע לי כבר מזמן הודיעו לי תשובה חיובית, נפלה להם המניה או משהו בסגנון ועתה הודיעו לי שהם לא יכולים בסוף לגייס אותי כפי שתוכנן האם הם יכולים לבטל התחייבות שבע"פ ??? ובדרך אגב אני בהריון האם זה עוזר לי במשהו?

שיר ורד

New member
שאלה קשה

אני עובדת במעל היי-טק כבר כמעט 4 שנים אצל חברת קבלן,מזה 4 חודשים אני בתקופת מבחן אצל החברה עצמה וההסכם היה שבתום התקופה יודיעו לי אם התקבלתי כעובדת חברה קבועה, קיבלתי לפני שבועיים תשובה חיובית שסוף כל סוף לאחר 4 שנים ללא תנאים יהיה לי את מה שמגיע לי כבר מזמן הודיעו לי תשובה חיובית, נפלה להם המניה או משהו בסגנון ועתה הודיעו לי שהם לא יכולים בסוף לגייס אותי כפי שתוכנן האם הם יכולים לבטל התחייבות שבע"פ ??? ובדרך אגב אני בהריון האם זה עוזר לי במשהו?
שאלה קשה
ככלל התחיבות שבעל פה מחייבת כמו חוזה. מצד שני , אם השתנו הנסיבות (כמו נפילת המניה) יתכן שזכותם לבטל את ההתחיבות. גם אם יחייבו אותם לקיים את ההבטחה, אם מצבם איננו מאפשר לשלם את מלוא שכרך, הם רשאים לפטר אותך,היותך בהריון לא יעזור לך במקרה כזה, אם סיבת הפיטורים לא קשורה להריון. (ומאחר וןהעסקתך שם תהיה לתקופה של פחות מחצי שנה , הם אפילו לא צריכים לפנות למפקחת על עבודת נשים). לעומת זאת, אם רוצים לפטר אותך כרגע (כשאת מועסקת בחברת כח האדם), הם צריכים לקבל אישור מהמפקחת על עבודת נשים. סיבה שעשויה להיות עילה לתביעה היא, אם תוכיחי שביטול ההתחיבות היה רק בגלל שנודע להם שאת בהריון. במקרה כזה, זו הפליה בקבלה לעבודה, על רקע היותך בהריון וכוונתך להיות הורה וזו הפליה אסורה, בגינה ניתן לתבוע ולקבל פיצוי כספי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה