הממ...

grizelda

New member
הממ...

אני לא ממש אוהבת את מה שנעשה מהפורום הזה. המון חדשים (אין לי בעיה עם זה, ההפך- מי שבא ברוך הבא) שלא מבינים את הבסיס של העיסוק הזה וחושבים שכשפים הם המהות של המאגיה. צריך לעבור דרך מאוד ארוכה ופנימית כדי להגיע לרמה של הבנה מסויימת. רק אז אפשר לעסוק בלחשים וכשפים. לא משנה.. יש המון שיחלקו עלי ואין לי כח להתגונן כלכך. אקיצר.. רוב האנשים מורכבים מאלמנט או שניים. יש שיהיו מורכבים מאש, ברק, מים, אדמה, רוח... ישנם אלו שמורכבים מיותר ואלו שמורכבים מכולם או מרובם. אני למשל, לפי ההרגשה שלי ולפי מה שכמה אנשים שקראו אותי אמרו, מורכבת מברק, אדמה, עץ, רוח ומים. אני מבינה את ההשלכות של המורכבות הזאת ומה זה אומר. אבל האם למישהו יש יותר מידע? כי אני יותר מתעסקת באלמנטים ובטבע מאשר בכשפים. כל העניין הזה מאוד מעניין אותי ואני אשמח למידע נוסף. בתודה, זאת עם שלושת הנקודות...

L e s t a t

New member
הכשף הוא הביטוי של המאגיה

המבין יבין. ובאשר לאלמנטים - כל האנשים מורכבים מכל האלמנטים. יש כאלה עם משיכה לאלמנט מסויים ונאמר כי הוא ה-אלמנט שלהם ויש כאלה שלא. באשר לפורום עצמו - זה קורה לפורום, לא צריך להתחיל לנטור טינה לחדשניקים רק כי הם לא מבינים את הנושא, רובם טורחים להדגיש כי הם מעוניינים להבין אותו ולעסוק בו ובכלל, אל תגידו שלפחות רובנו לא היו כאלה. לעיתים קרובות נפתחים שוב שוב שרשורים עם אותן השאלות או שרשורי היכרות. זו בעיה שמתחלקת לשני חלקים והפתרון שלי לשני החלקים הוא כזה: 1. לכתוב תשובון לשאלות נפוצות (F.A.Q). 2. להסביר לאנשים שמי שרוצה לדעת על X יותר יכול פשוט להביט בכרטיס האישי שלו. כל מה שנכתב בשרשור היכרות יכול להימצא שם.

grizelda

New member
...

צודק.. זה מה שקורה האמת היא בכל פורום. ניחא... אין לך יותר מידע שאתה יכול לתרום בקשר לאלמנטים שבכל אחד? איך ניתן להפיק את המיטב מהחיבור אליהם למשל?

L e s t a t

New member
ובכן

את יכולה ללמוד את זה דרך קריאת המאמרים "תרגילי יסודות" שבמאמרים. ואם קראת, אני מציע לך לקרוא שוב.

...

מתי באמת תכתוב את ה"תשובון" הזה? זה יחסוך המון זמן למי שצריך להסביר, וזה ימנע ממפגרים מסויימים בפורום הזה לענות על שאלות שהם לא מבינים בהם. אם אתה צריך עזרה טכנית (לא בכתיבת התשובון עצמו) תודיע. ירדן

The Spirit

New member
היי! ../images/Emo24.gif מאיפה הגעת?

איפה היית עד עכשיו? התגעגענו!!! מה זה צריך להיות שברחת בלי להודיע? (בעצם כשבורחים לא מודיעים...) Talk To Me

DaniZisserman

New member
ניסיון לתגובה מפורטת...

שלום רב..:) נושא הטיפולוגיות (סיווגים) הוא נושא מורכב ביותר, שיש לו היבטים רבים - אשר מעלים שאלות מגוונות. קשה קצת להקיף את הנושא במן מאמר אינטרנטי שכזה, אבל אני אנסה להביא מספר קטן של נקודות עקרוניות שרלוונטיות לשאלה שלך. ראשית, לפני שאנחנו באים לסווג משה, או לאפיין אותו, חשוב לשאול קודם כל: מדוע? (בשביל מה) איך? (באיזו שיטה) כמה? (באיזו רמת פירוט) השאלה הראשונה היא החשובה ביותר, שכן היא מניחה את הבסיס להמשך החקירה. לפני שבאים לסווג משהו, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו איזה מידע אנחנו מבקשים להשיג מכך, ובהתאם לכך לבחור את השיטה הרלוונטית (ה-"איך"). למשל, אם מעניין אותי לדעת תושב ל-"איך אני יכול לאפיין את התקשורת הרגשית שלי יחסית לשאר האנשים" - לא ממש יעזור לך ליצור טיפולוגיה שמבוסס על צבע עור וצבע עיניים. אמנם זה יתן לך איזשהו סיווג של אנשים לקבוצות, אבל כנראה שהקשר בין הסיווג הזה לבין השאלה המקורית שלך יהיה חסר משמעות לחלוטין ולא ילמד אותך שום דבר חדש (אפילו עלול לגרום לבלבול נוסף ומיותר). ישנן שיטות טיפולוגיות כלליות יותר, שבעזרתן ניתן לענות של מגוון רחב של שאלות (כמו אסטרולגיה למשל - "מלכת" הטיפולוגיות), ושיטות טיפולוגיות מאוד ספציפיות שרלוונטיות רק למספר מצומם של נושאים. כך, בנוגע לשאלה המקורית שלך - חשוב שתהיה בטוחה מדוע את משתמשת בטיפולוגיה האלמנטלית שהצגת, ועל איזו שאלה היא אמורה לענות. איך היסודות שהזכרת והסיווג של עצמך על פיהם עוזרים לך לקבל מידע חדש ורלוונטי על עצמך. עגשיו לגבי ה-"איך". ברגע שהחלטת שטיפולוגית היסודות מתאימה לשאלה שלך (בהנחה שכך אכן הדבר), חשוב שנבחן את השיטה שבחרת בה, וננסה לראות אם לא קיימות בה סטירות פנימיות, חוסר עקביות, או טעויות. רעיון היסודות הוא עתיק, וניתן למצוא אותו כבר אצל הפילוספים היוונים העתיקים (טאלס, הרקליטוסף וכו´), וכמו-כן בפילוסופיה הסינית העתיקה למשל. נושא היסודות במאגיה הושפע בעיקר מהחלוקה הקלאסית של האסטרולוגיה המערבית. בחלוקה הזאת משתתפים המים, האויר, האש, והאדמה. בפילוסופיה הסינית ניתן, לעומת זאת, למצוא את העץ והברזל כיסודות נוספים, בעוד שהאויר בכלל לא נמצא ברשימת היסודות. הברק, לעומת זאת, כמעט ולא מופיע בתור "יסוד" עצמאי, אלא מקושר ע"פ רוב ליסוד האויר (לעיתים רחוקות למים). על-כן חשוב שתביני מהיכן את שואבת את שיטת הטיפולוגיה הספציפית שבחרת בה, ואיך נוצר הרכב היסודות שבה. תיאורטית, אפשר להוסיף לרשימה עוד דברים רבים שיכולים לשמש כ-"יסודות" (זמן, אור, קול, וכו´ וכו´). השאלה היא מדוע את משתמשת דווקא ב-"יסודות" שבהם את משתמשת, ואיך הם עוזרים לך להבנת השאלה. הנקודה האחרונה מתייחסת לשאלה ה-"כמה?". אם, למשל, את מסתכלת במפה אסטרולוגית, את יכולה למצוא שם מאות "נקודות חשיבות" שאפשר להשתמש בהן. אבל שימוש במספר רב שלהן בעצם הופכת את קריאת המפה לבלתי-אפשרית או ל-"אפשרית מדי" (אפשר למצוא הכל אם מאוד רוצים), וכך התועלת שלה מתאדה. לעומת זאת, שימוש רק בשמש (כמו שעושים בספרי "בישול" אסטרולוגיים אשר מסווגים את כל האנשים ל-12 "מזלות" ומסתפקים בכך) עלול לתת תמונה מעוותת ומלאכותית, ששוב לא עוזרת לנו בשום דבר מהותי. לכן כשאת אומרת שאמרו לך שאת מורכבת מ-"מברק, אדמה, עץ, רוח ומים", הרי שהתמשת כמעט בכל היסודות שהיו ברשימה הראשונית שלך, וזה נראה קצת "עמוס". מה זה באמת אומר עליך? האם זה לא מאפשר להגיד כמעט "הכל"? האם מי שאמר לך את זה באמת תרם לך מידע חדשף או האם עכשיו יש לך טיפולוגיה שבעצם קצת ריקה מתוכן? אשמח אם תוכלי להרחיב בנושא. דני

grizelda

New member
תודה

אחרי שקראתי את ההודעה שלך בעצם הבנתי שאני לא יודעת מספיק ודבריהם של אנשים מסויימים לא מבוססים כלל. כדי להבין את המהות שלי אני לא יכולה להסתמך על תאוריות של אחרים אלא על הרגשה פנימית ודרך מסויימת שעלי לעבור. ההודעה שלך הביאה לי דווקא מידע מאוד חיוני. תודה

למעלה