ניתוח תקציבי פרויקטים של הרכבת
המסר בהודעתך לא לגמרי ברור לי - אני מניח שבאמרך 'רכבת צפון' אתה מתכוון לתחנת הרכבת תל אביב מרכז, ואם צודק אני בכך, הרי שאני לא רואה כאן שום הסתרה - פרויקט שילוש האיילון נועד לאפשר תדירויות גבוהות יותר של רכבות לאורך ציר זה, ותדירויות גבוהות יותר כאלו תתאפשרנה רק אם התחנות בהן עוצרות הרכבות תורחבנה אף הן. תחנות אלו הן ההגנה, השלום ו-מרכז (שמשרתת גם את הקו לכפר סבא, שעובר אף הוא הכפלה בימים אלו). הדבר מקביל לגמרי לצורך בהקמת תחנות תפעוליות חדשות (כמו תל נגילה ואחוזם) בעת שדרוג קו הרכבת לבאר שבע בסוף שנות ה-90. לסיכומו של דבר, אני לא רואה שום 'הסתרה' בעובדה שתחת הכותרות 'הוספת מסילה שלישית לקו האיילון' מבצעת רכבת ישראל הוספת רציפים מתאימים לתחנות שלאורך הקו. אותו הדבר נכון גם לגבי הקו למודיעין, שממילא מתחיל רשמית בתחנת ההגנה. ובכלל לגבי כל נושא עלויות פרויקטי הרכבת - אינני מבין את ההתנפלות הזאת על הרכבת, וזאת פחות משנה לאחר גל הכתבות השליליות בעיתונים בהן הוטחה ביקורת ברכבת ישראל על התעריפים הנמוכים מדי שהיא מוכנה לקבל ממשרדי תכנון לפרויקטים, ועל ההשלכות הרות האסון שעשויות להיות לכך - אז תחליטו (אתם=עם ישראל) - הרכבת מוציאה מעט מדי או יותר מדי על הפרויקטים? ואולי היא בדרך כלל עושה את זה בצורה היעילה ביותר האפשרית בנסיבות? (אני לא שואל על כדאיות הפרויקטים, מפני שעל עצם ביצועם מחליטה כיום הממשלה, ולא הנהלת הרכבת, עובדה שה-'מומחים' שכותבים ביקורת בעיתונים 'שוכחים' לעיתים להזכיר)