המלצת קורס יעוץ

המלצת קורס יעוץ

מזל"ט, תתחדשו על הפורום.
רציתי להתייעץ בנוגע למכללת "מגמות" בקרית אריה- מומלץ? מישהו מכיר את הרמה שם? הבוגרים מוצאים עבודה בקלות? (יש לי קשר כלשהוא למנכ"ל מנדי....השאלה אם 'שווה'...) ובכל מקרה,כמה זמן נמשך כזה קורס בדרך כלל, עד לקבל תעודת יועץ השקעות מוסמך מהרשות לני"ע. (כאשר הנני מחזיק רק בתעודת בגרות,ללא תואר אקדמאי)

noam4u

New member
קורס ייעוץ השקעות

שלום לגבי מגמות - היא מכללה ותיקה ומוכרת בתחום. מה שהכי חשוב שתבדוק את כמות השעות לכל קורס, וכמובן מי המרצים ומה הניסיון שלהם בקורסים אליהם אתה נרשם (וכמובן ותק ואחוזי מעבר). יותר חשוב הוא שתדבר עם תלמידים שלמדו שם, ולא רק תלמידים שהמכללה נותנת את הטלפון שלהם. עד כמה שידוע לי, המחיר שם הוא לא זול אבל אתה צריך לבדוק האם המקום מתאים לך, משיקולים של מחיר, כמות שעות בקורס, חומרי לימוד שמקבלים (מצגות/צילומים או ספר מסודר), אחוזי מעבר (את זה יש לבדוק מתלמידים שלמדו ולא ממה שמכללה כזו או אחרת אומרת כי כ-ו-ל-ם יגידו לך שהם הכי טובים....), מרצים, נגישות לעבודה/בית, חניה וכו'. בכלל, כל הקריטריונים האלה רלוונטיים לכל מקום ולא רק למגמות. הזכרת את מנדי, בחור טוב, ואת זה אני אומר ממהיכרות אישית. לגבי הקורס - כדי לקבל תעודה, אם אין לך תואר, עליך לעבור 5/6 בחינות. 4 בחינות במקצועות יסוד ועוד 1/2 בחינות מקצועיות (תלוי אם אתה רוצה רישיון ייעוץ השקעות או ניהול תיקים). לאחר הבחינות יש לעבור התמחות, שאותה אפשר להתחיל מייד לאחר מעבר כל 4 בחינות היסוד. יהיו מקומות שיבטיחו לך לעבוד את כל הבחינות בתוך 2 סמסטרים (שנה) - תתרחק כמו מאש. הסיכוי לעבור את כל 4 הבחינות ביחד, באותו מחזור, הוא לא גבוה אם אתה לא מגיע עם ידע מוקדם בכל המקצועות. המלצתי היא לגשת בכל מועד ל2 בחינות. כך תסיים את לימודי המסלול בתוך 3 סמסטרים, כשנה וחצי. יש הרבה מכללות טובות שמתמחות בנושא זה, אציין חלק מהן שעליהן אני ממליץ - מכללת רמת גן, המכללה לפיננסים וביטוח, האקדמיה לפיננסים של מגדל, מכללת B&B ועוד... בהצלחה!

שלום לך, באותו עניין אני מבקשת לשאול

כיצד הלימודים למסלול של יועצי ההשקעות /מנהלי התיקים של המכללה למנהל? אני מתל אביב ופשוט המסלול הימים והשעות מאד נוחים לי, כי הם יושבים ממש במרכז תל אביב שזה מאד נוח. לפי מה שהם אומרים יש להם למעלה מ 80% הצלחה בבחינות, ולפעמים אפילו יותר מ% הארצי. המחיר שלהם ממוצע וסביר לגבי המסלול כ5000 שח למסלול של האקדמאיים, שזה דיני ני"ע + מקצועית א+ב. ובמחיר הם כוללים מצגות, חוברות לימוד, תרגילים, מרתונים לפני הבחינה ועוד. מה אתה אומר לפי ידיעתך?

noam4u

New member
המסלול של המכללה למנהל

שלום אני גם שמעתי שהם פתחו מסלול, אבל בכל הפעמים שהתקשרתי אליהם, הם התחמקו מלמסור לי את שמות המרצים ואת אחוזי המעבר של הקורס. לדעתי האישית זה מעורר תהיות לגבי טיב המרצים. אני אפילו לא יודע מי מרצה שם, אבל אני כן יכול להגיד שאף אחד מהמרצים המובילים והמוכרים בתחום זה, לא עובד שם כיום. אני לא מכיר ספציפית את המסלול שהם הציעו (לא הסכימו למסור לי פרטים בטלפון, שזה בפני עצמו לא שיווקי כלכך) אז אני לא יכול לענות לגופו של עניין. צריך לבדוק מי המרצים, כמה שעות בקורס ומה איכות חומרי הלימוד. המחיר לא תמיד אומר שזה הכי טוב. הרי לפעמים כדאי להשקיע עוד כמה מאות שקלים ולעבור בפעם הראשונה, לא? יש מכללות שמציעות קורסים בזול (ואפילו ראיתי מכללה שהציעה קורס ב 950 שקל) ותמיד יש טריקים או שטיקים. המרצים לא טובים, כמות גדולה של תלמידים בכיתה, אין חומרי לימוד מסודרים, אי אפשר לבטל את העסקה וכדומה. חשוב שתבדקי טוב טוב לפני שאת נרשמת לקורס. אגב, את יודעת מי המרצים והשעות? באיזה ימים הקורס שהציעו לך? מי מלמד דינים? מי מלמד מקצועית? שבת שלום

תודה על התגובה-ושאלונת...

הייי נועם,ותודה רבה על התשובה המפורטת. אבל ציינת שם לברר על אחוזי ההצלחה של הבוגרים-איפה אפשר לברר את הנתונים המדוייקים?

noam4u

New member
אחוזי מעבר

היי הכי טוב זה לדבר עם בוגרים. אפשר גם לשאול כמה היו בקורס האחרון וכמה עברו. אני יודע על מכללה (לא משנה השם...) שטענה שבמחזור קודם היו לה 80% מעבר כשבפועל היו רשומים לקורס 20 תלמידים אבל רק 5ניגשו (ו4 מתוכם עברו) כי כל השאר התייאשו מהמרצה ומהקורס
כמובן שכדאי לחקור על המרצים שמעבירים את הקורס, בגוגל ואצל תלמידים שעברו את הקורסים האלה.

למעלה