המלצות דיסקים קלאסיים

המלצות דיסקים קלאסיים

רציתי לספר לכם על מספר דיסקים בפורמט סופר אודיו שהיגיעו אלי בתקופה האחרונה. הראשון הוא Stabat Mater של ויולדי. אחד הדיסקים הטובים ביותר לדעתי שרכשתי לאחרונה. כמובן נדרש לאהוב את המוסיקה של ויולדי, ביצוע בכלי התקופה ואת הקונטרה טנור המדהים אנדראס שול. אנסמבל 415 הוא כנראה אחד הטובים בתקופתנו למוסיקת ברוק, לאחר ש- "אי מוזיצ'י", וגם סולני ונציה ירדו מעל הפרק. את "איל ג'רדינו ארמוניקו" ו"אירופה גאלאנטה" אני פחות אוהב. הרמוניה מונדי מבצעת הקלטות נהדרות שמצטיינות לדעתי בנקיון מופלא, לכן אין להם בעיה להעביר הקלטה זו משנת 95 ל- SA[URL='http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0000007AM/qid=1114180247/sr=1-2/ref=sr_1_2_2/026-6502974-0201234']CD[/URL]. לדעתי קשה עד בלתי אפשרי להבדיל בין ה- 24 ביט ל- 16 ביט כאשר משמיעים אותם ב- סטריאו. לכן גם ההקלטה ב- CD אמורה להיות יצאת מהכלל. יש לי ביצועים טובים למוסיקת ברוק של סנט מרטין, ואפילו פילהרמונית ברלין, ADD משנות ה- 70. מיכאל לנג היה הראשון שהסב את תשומת ליבי שנשאר מעט רעש רקע בהעברות הללו. מאז שהמערכת תוגברה עם סאב, יש הקלטות שניתן להבחין בקטעי השקט (זה מאוד עמום אך ישנו) איך אוטובוסים עוברים ברחוב שליד האולפן. בכל הדיסקים הללו, ברצועת המעבר לקטע הבא מבחינים שיש שקט. בהקלטות מודרניות שמועברות לסופר, או מוקלטות גם למדיום זה, מקפידים יותר על שקט ונקיון מוחלטים. הקישורים מובאים להדגמה, אינם בהכרח הזולים. המשך יבוא!

נוקטורנים של שופן

דיסק של היפריון - אנג'לה יואיט מנגנת את הנוקטרונים, דיסק כפול. מצאתי אותו ברשת צליל "מתחת לדלפק" המוכר הראה אותו רק כאשר ראה שאני מתעניין בסופר אודיו, ובירר והסביר לי שצריך נגן מיוחד. במקרה זה שני הדיסקים (גם זה מההודעה קודם) הם הייבריד, וניתנים לביצוע בכל נגן. גם דיסק זה קיים בגרסא סטנדרטית למי שרוצה לחסוך. בכל מקרה, איני מומחה לפסנתר, אבל נשמע מופלא או עוצר נשימה כמו שאמר המוכר.

ראשית כל - תודה רבה על ההמלצות !

לגבי הביצוע הנ"ל של הנוקטורנים - לטעמי, אנג'לה הקליטה דיסקים מוצלחים ממנו - ראה ערך הקלטותיה של באך, רוואל ומסיאן. אחד הביצועים המוצלחים והמרגשים ביותר של הנוקטורנים הוא של Maria João Pires - מומלץ בחום. ( כל הנאמר לעיל הוא במסגרת "לטעמי"\"לדעתי"
).

מידורי וברוך, רובינשטיין וברהמס

ועכשיו למידורי למי שלא יודע, זוהי כנרת יפנית נפלאה, שהופיע בארץ וגם הקליטה עם הפילהרמונית. יצא לי להיות נוכח בהופעתה (עוד בסוף המאה ה- 20) כאשר היא הייתה בת 20. היא נגנה את הקונצ'רטו של ברוך, לדעתי הלא מקצועית לפחות טוב כמו פרלמן. קניתי לא מזמן את התקליטור שלה, מנדלסון וברוך עם תז' ברלין, בביצוע חי. לדעתי היא פשוט מפיחה רוח חיים חדשה בקונצירטו המאוד פופולרי (ומאוד חבוט של מנדלסון, וביצוע נהדר ומלהיב של ברוך. כאן בהקלטה זו בדיסק SACD שאינו הייבריד, בא היתרון של הסוראונד, כי הרמקול האמצעי משמיע אותה ואין בריחה הצדה של הכנר עם אינך יושב באמצע. זה מחייב כמובן סנטר ברמה שווה לשני האחרים. עוד דיסק מעניין אבל לא באיכות הטכנית של הקודמים: הקונצ'רטו לפסנתר של ברהמס, מבוצע על ידי ארתור רובינשטיין עם תזמורת שיקגו בניצוחו של פריץ ריינר. המעניין הוא שזוהי ממש ההקלטה בין 2-3 הראשונות של חברת RCA, והוקלטה בשנת 1954, 4 שנים לפני הופעת תקליטי הסטריאו. כמו JVC, גם כאן חולבים עוד פעם את סרטי הטייפרקורדר המקצועיים של RCA, ומעבירים אותם ל XRCD או במקרה דנן לסופר אודיו. ההקלטה היא רק סטריאו, היא בהחלט טובה מאוד – לגבי חומר ארכיאולוגי, ורובינשטיין זה רובינשטיין במלוא אונו. מעניין לציין שהקלטות יותר מאוחרות, RCA בצעה עם מיקרופון CENTER, בכדי לשפר בתקליט את נוכחות הכלים שבאמצע. סרטים אלה מעבירים לסוראונד. אז חג שמח חברים, תבלו.

רומן ט

New member
תודה על ההמלצות יוסי!

כמה הערות ברשותך. לגבי מוסיקת הבארוק אני לא אתייחס, משום שמוסיקה זו היא לא בדיוק התיון שלי.. הקונצ'רטו של ברוך חבוט לא פחות (טוב, אולי קצת פחות, אבל רק קצת) מאשר של מנלסון. עם זאת, שניהם אהובים עלי, למרות חבוטיותם הרבה.
גם אני הייתי בקונצרט של מידורי, והיא באמת מצוינת, ועדיין אני לא בטוח שהייתי שם אותה ברשימה עם הכנרים הגדולים באמת. דרך אגב, מעניין לקרוא שהיתרון של הסראונד מבחינתך הוא תוספת הסנטר (והאפשרות לשמוע מהצד) אני חי כרגע בלי סנטר בכלל, וסראונד מבחינתי זה שימוש מושכל באחוריים ליצירת אפקט של אולם קונצרטים גדול ומכובד. שוב תודה על ההמלצות, וחג שמח

גם אני שמעתי כך זמן רב

אצלי הרסיבר הוא מאוד ישן, וזוג המגברים לסוראונד הם מוגבלי ביצועים והספק. אבל כאשר שמתי שלישית סטורן מקדימה, ההבדל בלט בדיסק ההדגמה שקיבלתי עם ה- SACD של סוני, בו מידורי מבצעת קונצ'רטו של מוצרט. בעקבות זה הלכתי על ברוך ששמעתי אותה מבצעת. במגזין Sensible Sound, טען שם אחד הסוקרים ש- SACD מבחינתו מיותר לגמרי, הוא טוען שהוא שומע סוראונד על ידי הפרוססור! טוב אולי בציוד מודרני זה אפשרי, בדנון הישן שלי הסימולציה של אולם על ידי הפרוססור, לדעתי בלתי נסבלת. תודה וחג שמח

רומן ט

New member
מצב ה-DSP היחיד שנשמע לי טוב יותר

מהסטראו המקורי, הוא ה-TriField של מרידיאן. שם באמת העדפתי לשמוע בסראונד הקלטות סטראופוניות. כל שאר ה-DSP נשמעים לי מלאכותיים ולא נעימים.

למעלה