המלצה על תנור חדש?

אמרלדה

Active member
הישן - בוש פירוליטי. לא יודעת איזה דגם, אבל עובד כמו חמור כבר 12 שנים.
למה חמור? כי רוב האוכל שלי הוא בתנור, לא על הכיריים.
ולא שהוא הפסיק, רק שהוא כבר אופה כל כך לא אחיד, שיוצאות בושות...
יש בוש פירוליטי ב-2900 HBG573 ויש 3700. HBG675
מושג? מישהו?
אומרים לי פה שקונסטרוקטה הפירוליטי והבוש, הם מאותו יצרן, התאחדו. רק מותג אחר.
מה אתם אומרים? גם כאן היא באה לעבוד? או רק במכונות כביסה???
הקיצר, אשמח לשמוע. אני מחפשת תנור מצוין, והמלצה לאחר כמה שנים עבודה. תודה רבה.
 

GoldenEyes

Well-known member
הישן - בוש פירוליטי. לא יודעת איזה דגם, אבל עובד כמו חמור כבר 12 שנים.
למה חמור? כי רוב האוכל שלי הוא בתנור, לא על הכיריים.
ולא שהוא הפסיק, רק שהוא כבר אופה כל כך לא אחיד, שיוצאות בושות...
יש בוש פירוליטי ב-2900 HBG573 ויש 3700. HBG675
מושג? מישהו?
אומרים לי פה שקונסטרוקטה הפירוליטי והבוש, הם מאותו יצרן, התאחדו. רק מותג אחר.
מה אתם אומרים? גם כאן היא באה לעבוד? או רק במכונות כביסה???
הקיצר, אשמח לשמוע. אני מחפשת תנור מצוין, והמלצה לאחר כמה שנים עבודה. תודה רבה.
תפני לפורום צרכנות כאן ב |תפוז|
התרשמתי שיש שם בעלי ידע רב בכל מגוון המוצרים
 

אפיהיל

New member
אני קניתי לפני שנה סימנס משולב, שזה תנור משולב עם מיקרוגל בילד אין
התנור עצמו תענוג לפחות עבורי
עם הרבה תוכניות, פונקציות שונות, אדים, תנור שבת ועוד
ובניגוד לכל ה"כאילו מיקרוגל" כאן המיקרו הוא אמיתי, ואני עושה בו שימוש יומיומי גם כן
יש לו גם תכנית פירולטית. אני עד כה לא הפעלתי. אבל אני יודעת שזה עובד טוב דרך מישהי שקנתה באותו זמן ומפעילה קבוע
לא זול, אבל כמה פעמים בחיים קונים תנור?
 

חנהפ

Active member
אני קניתי לפני שנה סימנס משולב, שזה תנור משולב עם מיקרוגל בילד אין
התנור עצמו תענוג לפחות עבורי
עם הרבה תוכניות, פונקציות שונות, אדים, תנור שבת ועוד
ובניגוד לכל ה"כאילו מיקרוגל" כאן המיקרו הוא אמיתי, ואני עושה בו שימוש יומיומי גם כן
יש לו גם תכנית פירולטית. אני עד כה לא הפעלתי. אבל אני יודעת שזה עובד טוב דרך מישהי שקנתה באותו זמן ומפעילה קבוע
לא זול, אבל כמה פעמים בחיים קונים תנור?
האם נדלקת לך מנורה כשפותחת את דלת התנור? גם כשהתנור כבוי...
האם הטורבו מפסיק לעבוד כשפותחת את דלת התנור?
 

אפיהיל

New member
האם נדלקת לך מנורה כשפותחת את דלת התנור? גם כשהתנור כבוי...
האם הטורבו מפסיק לעבוד כשפותחת את דלת התנור?
אני לא בטוחה על איזה מצב את שואלת
באם מדובר במצב רגיל, הרי שבהגדרות את יכולה לבחור מה שאת רוצה
כלומר יש אפשרות בהגדרות לקבוע מה קורה במצבים שונים כשאת פותחת את הדלת, האם האור נדלק כאשר עובד או רק כאשר פותחים את הדלת וכו

באם השאלה היא על מצב שבת, אז לא, האור כמובן לא נכבה והטורבו לא קיים
זה חום קבוע שאת קובעת אותו מראש. ואי אפשר לשנות או לסובב.
הצורה היחידה להפסיק היא או שנגמר הזמן (אם לא משנים אז זה 25 שעות)
או שאת מכבה את התנור
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה אפיהיל. האם זה אומר שנפח של תנור 60 על 60 (בילד אין, שכחתי לכתוב) מתחלק לשניים? זה משאיר לי תנור קטן מדי...
 
נערך לאחרונה ב:

אפיהיל

New member
הנה מפרט... הנפח קטן ומדובר בתא אחד "משותף". https://www.alm.co.il/catalog/produ...WHv7iGpuNtRnfTRJQvTgv0naD-roGuZBoCe68QAvD_BwE
זה נראה דומה, אני רק לא בטוחה שזה בדיוק
אבל זה הרעיון
בהתחלה, אכן חששתי שזה לא יהיה מספיק מבחינת נפח כמו התנור שהיה לי שלא היה בילד אין
אבל משום מה זה ממש מעולה
כמובן שזה תלוי בכמות המאכלים שאת מבשלת או אופה בו זמנית
שכחתי להוסיף פרט חשוב. שבבית הקודם אכן היה לי תנור אחד גדול. לא שני תאים, אלא הייתי מקפידה על הפסקה של 24 שעות בין בשרי לחלבי וכו
כאן, החלטתי שחיים רק פעם אחת, ועוברים דירה לא הרבה פעמים, והמטבח הוא הנאה כמו גם חלק חשוב מהיומיום
והפרדתי. כלומר יש לי תנור חלבי כזה ותנור בשרי כזה.
זו כזו הנאה שאפשר לעשות בו זמנית, בלי לעשות את החישובים של כמה זמן עבר, מה קורה אם רוצים בערב שבת בשרי וגם להכין ליום שבת חלבי וכו
זה תענוג להריץ בתנור אחד תנור ובשני מיקרוגל (אצלי בשימוש רב לתפוחי אדמה, אורז, בצל מטוגן ועוד)
זה אחד מהדברים שהיו הוצאה יותר גבוהה אבל שעבורי הינם ממש הנאה צרופה
שני דברים הוצאתי יותר והקדשתי יותר מקום. על שני תנורים ועל שני מדיחים.
אז ביום שישי אני מברכת ברוך יוצר התנורים
ובמוצ"ש אני מברכת ברוך יוצר המדיחים
ובא לציון גואל
:)
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה נראה דומה, אני רק לא בטוחה שזה בדיוק
אבל זה הרעיון
בהתחלה, אכן חששתי שזה לא יהיה מספיק מבחינת נפח כמו התנור שהיה לי שלא היה בילד אין
אבל משום מה זה ממש מעולה
כמובן שזה תלוי בכמות המאכלים שאת מבשלת או אופה בו זמנית
שכחתי להוסיף פרט חשוב. שבבית הקודם אכן היה לי תנור אחד גדול. לא שני תאים, אלא הייתי מקפידה על הפסקה של 24 שעות בין בשרי לחלבי וכו
כאן, החלטתי שחיים רק פעם אחת, ועוברים דירה לא הרבה פעמים, והמטבח הוא הנאה כמו גם חלק חשוב מהיומיום
והפרדתי. כלומר יש לי תנור חלבי כזה ותנור בשרי כזה.
זו כזו הנאה שאפשר לעשות בו זמנית, בלי לעשות את החישובים של כמה זמן עבר, מה קורה אם רוצים בערב שבת בשרי וגם להכין ליום שבת חלבי וכו
זה תענוג להריץ בתנור אחד תנור ובשני מיקרוגל (אצלי בשימוש רב לתפוחי אדמה, אורז, בצל מטוגן ועוד)
זה אחד מהדברים שהיו הוצאה יותר גבוהה אבל שעבורי הינם ממש הנאה צרופה
שני דברים הוצאתי יותר והקדשתי יותר מקום. על שני תנורים ועל שני מדיחים.
אז ביום שישי אני מברכת ברוך יוצר התנורים
ובמוצ"ש אני מברכת ברוך יוצר המדיחים
ובא לציון גואל
:)
זכית שיש לך כנראה מטבח גדול, ויש בו מקום לכל אלה. אצלנו, בקושי מסתדרים עם מקום עבור תנור אחד, מיקרו אחד ומדיח אחד. ואני עדיי מאמין, ששילוב בין 2 כלים הוא די בעייתי. האחד מתקלקל? התיקון יהיה יקר, וכל עוד לא תיקנת, חסר לך כלי חשוב במטבח. לעומת זאת, כשיש מיקרו נפרד, גם אם הוא מתקלקל, אפשר לרכוש בקלות אחד חדש וסוף סיפור.
 

אמרלדה

Active member
זה נראה דומה, אני רק לא בטוחה שזה בדיוק
אבל זה הרעיון
בהתחלה, אכן חששתי שזה לא יהיה מספיק מבחינת נפח כמו התנור שהיה לי שלא היה בילד אין
אבל משום מה זה ממש מעולה
כמובן שזה תלוי בכמות המאכלים שאת מבשלת או אופה בו זמנית
שכחתי להוסיף פרט חשוב. שבבית הקודם אכן היה לי תנור אחד גדול. לא שני תאים, אלא הייתי מקפידה על הפסקה של 24 שעות בין בשרי לחלבי וכו
כאן, החלטתי שחיים רק פעם אחת, ועוברים דירה לא הרבה פעמים, והמטבח הוא הנאה כמו גם חלק חשוב מהיומיום
והפרדתי. כלומר יש לי תנור חלבי כזה ותנור בשרי כזה.
זו כזו הנאה שאפשר לעשות בו זמנית, בלי לעשות את החישובים של כמה זמן עבר, מה קורה אם רוצים בערב שבת בשרי וגם להכין ליום שבת חלבי וכו
זה תענוג להריץ בתנור אחד תנור ובשני מיקרוגל (אצלי בשימוש רב לתפוחי אדמה, אורז, בצל מטוגן ועוד)
זה אחד מהדברים שהיו הוצאה יותר גבוהה אבל שעבורי הינם ממש הנאה צרופה
שני דברים הוצאתי יותר והקדשתי יותר מקום. על שני תנורים ועל שני מדיחים.
אז ביום שישי אני מברכת ברוך יוצר התנורים
ובמוצ"ש אני מברכת ברוך יוצר המדיחים
ובא לציון גואל
:)
תודה רבה אפיהיל. לא יתאים לי. אבל נתת לי רעיון לעוד חברה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בוש, סימנס וקונסטרוקטה הם "אותו דבר" תחת 3 שמות לכולם יש את אותם דגמים עם מספרי דגם שונים ואולי גם במחיר מעט שונה.
לא ממש התעמקתי בדגמים שלהם ובטוח שיש להם דגמים שונים עם הבדלים בכמות התכניות או בתחכום שם.
יתכן שהייתי מתרחק מאלה עם הכפתור מגע יד העגול שהם גם היותר יקרים. מקום ל"צרות". הייתי גם מתרחק מהמשולב עם מיקרו, גם כי יקר להחריד וגם כי די במכשיר אחד שעלול להתקלקל. מה לערבב 2?
ויש כמובן דגמים טובים של אלקטרולוקס, החל מהפשוטים יותר עד פירוליטיים מתוחכמים עם טרמוסטט שאפשר לתקוע בגוש הבשר שנאפה.
ואגב, אלקטרולוקס ו-AEG חד המה. ככל שזכור לי, לדגמים שלהם נפח פנימי "מוגדל": מעל ל-70 ליטר.

אישית, רכשנו גורניה, אבל...
1. המבצעים המשתלמים שלהם הם בערב פסח או לקראת שישי השחור. אז מופיעים הרבה דגמים במחירים "טובים".
כעת המבחר הצטמצם והמחירים עלו...
2. בהתחלה רכשנו דגם "פשוט" לא פירוליטי. הוא איכזב ולא אפה אחיד. הוצע שיוחלף גוף החימום של הטורבו.
העדפנו לעמוד על כך שהתנור יוחלף ותמורת הפרש כספי, נשדרג לדגם הפירוליטי. נוכחנו ש"מדובר" בעולם אחר. 4 זכוכיות בדלת (לעומת 2). דיוק בטמפרטורה (צג דיגיטלי עם קפיצות של 5 מעלות). פתיחת דלת עוצרת את הטורבו ועל הצג רשום DOOR. אפייה אחידה לחלוטין. מצב חימום מהיר לקראת אפייה. סך הכל אצלנו כ-4 חודשים ואנחנו מרוצים מאד. כאן מצאתי את ההצעה הזולה ביותר... (שילמנו קצת יותר)... ושימי לב לנפח: 70 ליטר.

ואגב, אם את רוצה משהו ממש "יוקרתי" אז למילה יש דגמים "נחשבים". הניסיון שלי עם המותג הזה דווקא לא היה "משהו" ואוכל לספר בפרטי אם אתבקש...
 

אמרלדה

Active member
בוש, סימנס וקונסטרוקטה הם "אותו דבר" תחת 3 שמות לכולם יש את אותם דגמים עם מספרי דגם שונים ואולי גם במחיר מעט שונה.
לא ממש התעמקתי בדגמים שלהם ובטוח שיש להם דגמים שונים עם הבדלים בכמות התכניות או בתחכום שם.
יתכן שהייתי מתרחק מאלה עם הכפתור מגע יד העגול שהם גם היותר יקרים. מקום ל"צרות". הייתי גם מתרחק מהמשולב עם מיקרו, גם כי יקר להחריד וגם כי די במכשיר אחד שעלול להתקלקל. מה לערבב 2?
ויש כמובן דגמים טובים של אלקטרולוקס, החל מהפשוטים יותר עד פירוליטיים מתוחכמים עם טרמוסטט שאפשר לתקוע בגוש הבשר שנאפה.
ואגב, אלקטרולוקס ו-AEG חד המה. ככל שזכור לי, לדגמים שלהם נפח פנימי "מוגדל": מעל ל-70 ליטר.

אישית, רכשנו גורניה, אבל...
1. המבצעים המשתלמים שלהם הם בערב פסח או לקראת שישי השחור. אז מופיעים הרבה דגמים במחירים "טובים".
כעת המבחר הצטמצם והמחירים עלו...
2. בהתחלה רכשנו דגם "פשוט" לא פירוליטי. הוא איכזב ולא אפה אחיד. הוצע שיוחלף גוף החימום של הטורבו.
העדפנו לעמוד על כך שהתנור יוחלף ותמורת הפרש כספי, נשדרג לדגם הפירוליטי. נוכחנו ש"מדובר" בעולם אחר. 4 זכוכיות בדלת (לעומת 2). דיוק בטמפרטורה (צג דיגיטלי עם קפיצות של 5 מעלות). פתיחת דלת עוצרת את הטורבו ועל הצג רשום DOOR. אפייה אחידה לחלוטין. מצב חימום מהיר לקראת אפייה. סך הכל אצלנו כ-4 חודשים ואנחנו מרוצים מאד. כאן מצאתי את ההצעה הזולה ביותר... (שילמנו קצת יותר)... ושימי לב לנפח: 70 ליטר.

ואגב, אם את רוצה משהו ממש "יוקרתי" אז למילה יש דגמים "נחשבים". הניסיון שלי עם המותג הזה דווקא לא היה "משהו" ואוכל לספר בפרטי אם אתבקש...
תודה רבה משה על ההסבר המפורט. אכן, כיוון שיש לי מיקרו טוב אני לא מוצאת סיבה לקנות משולב, כן רוצה פירוליטי ומעוניינת באחד הדגמים של החברות הטובות. תודה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה משה על ההסבר המפורט. אכן, כיוון שיש לי מיקרו טוב אני לא מוצאת סיבה לקנות משולב, כן רוצה פירוליטי ומעוניינת באחד הדגמים של החברות הטובות. תודה.
אז טובות יכולות להיות קבוצת סימנס/בוש/קונסטרוקטה (ועדיף הזול מביניהם כשמשווים את אותו דגם בין המותגים)...
או AEG מול אלקטרולוקס (כנ"ל), ויש להם לא מעט דגמים שצריך להחליט ביניהם.
אם את מוכנה להשקיע, אז מילה,
ותנור לגמרי לא רע זה הגורנייה שנתתי קישור אליו.
 

אמרלדה

Active member
אז טובות יכולות להיות קבוצת סימנס/בוש/קונסטרוקטה (ועדיף הזול מביניהם כשמשווים את אותו דגם בין המותגים)...
או AEG מול אלקטרולוקס (כנ"ל), ויש להם לא מעט דגמים שצריך להחליט ביניהם.
אם את מוכנה להשקיע, אז מילה,
ותנור לגמרי לא רע זה הגורנייה שנתתי קישור אליו.
תודה רבה.
 

shira1960

Active member
שאלה -את יכולה לחשוב על מצב שלא יהיה תנור, אבל יהיה משהו שיעשה את העבודה של תנור? כי שמתי לב שאני כבר לא אופה עוגות ולחמים, וןמבחינת בישול מעדיפה הכל במגשים בתנור, בלי רוטב.

בקיצור - קניתי לפני כמה חודשים מכשיר נינג'ה פודי גריל. מאז שקניתי, לא הפעלתי את התנור בכלל. המכשיר הזה עושה "אייר פרייר", גריל, אפיה ואפילו מייבש אוכל (את הייבוש לא הפעלתי עדיין). אני מכינה המון בגריל - גם ירקות, וגם בשר, עוף, דגים. אמנם אני גרה במדירה שכורה שמגיעה עם כל הכלים החשמליים (תנור, גז, מיקרו, מייבש), ואין לי כך כך שליטה על מה קיים כאן. אבל אם הייתי צריכה לקנות עכשיו תנור או את המכשיור נינג'ה - אז הייתי מוותרת על תנור. אני כבר לא אופה עוגות או לחמים (אולי פעם בשנה) וגם ככה אפשר להכין בנינג'ה אם אני באמת רוצה. או לקנות באחת מהמאפיות הנהדרות שיש כאן בסביבה.

יש כמה סוגים של נינג'ה - כאלה שהם שילוב של סיר לחץ/אינסטנט פוט עם אייר פרייר, או כמו שלי שהוא אייר פרייר עם גריל. ויש כמובן חברות שונות - אני קניתי יחסית מכשיר יקר, אבל יש כאלה גם ב$30-40 שעושים את העבודה.

המינוסים - משטח העבודה יחסית קטן. מה שאומר שזה מתאים מאוד למשפחה קטנה (נגיד אפשר לשים 4-6 חצאי חזה עוף שלא ייגעו זה בזה או חצי עוף וחצי ירקות). וגם צריך לנקות אחרי כל הפעלה. וגם תופס הרבה מקום שיש
הפלוסים - אוכל מוכן מהר, משאיר את כל המטבח בלי חום, ואיכשהו הגריל נותן ממש טעם של גריל בלי עשן ובלי לנפנף.
 

אמרלדה

Active member
שאלה -את יכולה לחשוב על מצב שלא יהיה תנור, אבל יהיה משהו שיעשה את העבודה של תנור? כי שמתי לב שאני כבר לא אופה עוגות ולחמים, וןמבחינת בישול מעדיפה הכל במגשים בתנור, בלי רוטב.

בקיצור - קניתי לפני כמה חודשים מכשיר נינג'ה פודי גריל. מאז שקניתי, לא הפעלתי את התנור בכלל. המכשיר הזה עושה "אייר פרייר", גריל, אפיה ואפילו מייבש אוכל (את הייבוש לא הפעלתי עדיין). אני מכינה המון בגריל - גם ירקות, וגם בשר, עוף, דגים. אמנם אני גרה במדירה שכורה שמגיעה עם כל הכלים החשמליים (תנור, גז, מיקרו, מייבש), ואין לי כך כך שליטה על מה קיים כאן. אבל אם הייתי צריכה לקנות עכשיו תנור או את המכשיור נינג'ה - אז הייתי מוותרת על תנור. אני כבר לא אופה עוגות או לחמים (אולי פעם בשנה) וגם ככה אפשר להכין בנינג'ה אם אני באמת רוצה. או לקנות באחת מהמאפיות הנהדרות שיש כאן בסביבה.

יש כמה סוגים של נינג'ה - כאלה שהם שילוב של סיר לחץ/אינסטנט פוט עם אייר פרייר, או כמו שלי שהוא אייר פרייר עם גריל. ויש כמובן חברות שונות - אני קניתי יחסית מכשיר יקר, אבל יש כאלה גם ב$30-40 שעושים את העבודה.

המינוסים - משטח העבודה יחסית קטן. מה שאומר שזה מתאים מאוד למשפחה קטנה (נגיד אפשר לשים 4-6 חצאי חזה עוף שלא ייגעו זה בזה או חצי עוף וחצי ירקות). וגם צריך לנקות אחרי כל הפעלה. וגם תופס הרבה מקום שיש
הפלוסים - אוכל מוכן מהר, משאיר את כל המטבח בלי חום, ואיכשהו הגריל נותן ממש טעם של גריל בלי עשן ובלי לנפנף.
מה שלומך, שירה? איך החיים עם הקורונה באחותנו הגדולה? הרעיון נשמע טוב, אבל כשאני במיטבי, או כשאין קורונה, יש פה ארוחות הרבה יותר מרובות משתתפים. וגם, אם צריך לנקות אחרי כל הפעלה זה לא בשבילי. תודה רבה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מכשיר די מפתה כשיש מקום על השיש. הטענה היא שהוא גם די כבד. ויש כמובן בעיה של כשרות. הכנת עוף? הוא כבר לא ישמש ככלי חלבי... אז אצלנו הוא די מיותר, כי יש סיר לחץ, יש מיקרו ויש גריל בתנור האפייה. והכי גרוע... אין מקום פנוי על השיש...
 
למעלה