המלצה - עוגת פסח נהדרת שאני אוהבת להכין ולאכול בכל ימות השנה

עוגת פסח שרה לויאשווילי (עם שינוי של אלדד)



6 ביצים מופרדות

150 גר' קוקוס או אגוזים או חצי חצי (שמתי 1.5 כוסות פקאנים גרוסים דק)

100 גר' שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר (אפשר להקציף את החלבונים בחצי כוס סוכר, ועוד 1/4 כוס אבקת ממתיק להוסיף עם שאר היבשים)

3 כפות קמח מצה

1/2 כפית אבקת אפייה



מקציפים את החלבונים עם הסוכר ולאחר שהקצף מוכן, מקפלים פנימה את החלמונים.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לשמן. מוסיפים לקערת הביצים ומקפלים בעדינות.

בעזרת כף מקפלים פנימה גם את השמן.

אופים בחום בינוני בתבנית A4 או בשתי תבניות אינגליש קייק (אפיתי בתבניות קרטון חומות שהבפנים שלהן מאד חלק, ושימנתי בשכבה דקיקה של שמן קנולה).
 
עוגת פסח שרה לויאשווילי (עם שינוי של אלדד)



6 ביצים מופרדות

150 גר' קוקוס או אגוזים או חצי חצי (שמתי 1.5 כוסות פקאנים גרוסים דק)

100 גר' שוקולד מריר מגורר בפומפייה גסה

1/2 כוס שמן

3/4 כוס סוכר (אפשר להקציף את החלבונים בחצי כוס סוכר, ועוד 1/4 כוס אבקת ממתיק להוסיף עם שאר היבשים)

3 כפות קמח מצה

1/2 כפית אבקת אפייה



מקציפים את החלבונים עם הסוכר ולאחר שהקצף מוכן, מקפלים פנימה את החלמונים.

בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לשמן. מוסיפים לקערת הביצים ומקפלים בעדינות.

בעזרת כף מקפלים פנימה גם את השמן.

אופים בחום בינוני בתבנית A4 או בשתי תבניות אינגליש קייק (אפיתי בתבניות קרטון חומות שהבפנים שלהן מאד חלק, ושימנתי בשכבה דקיקה של שמן קנולה).
תודה אורני!
 
למעלה