המלצה לתמהיל 775K

BBNE

New member
המלצה לתמהיל 775K

שלום לחברי הפורום ,
בשעה טובה חתמנו על חוזה רכישה ומתחילים ריצות בין הבנקים ,אשמח לקבל את עזרתכם בבניית התמהיל הכי מתאים לדעתכם.

אנחנו זוג+3
הכנסה משותפת 14.5K
מחיר הדירה שאנו רוכשים 1525K
משכנתא נדרשת 775K מתוכם 60K בקרן השתלמות שתיפתח רק במאי 2013.

יכולת החזר מקסימלית 3800 ש"ח (לא כולל ביטוחים)

אשמח לתשובותיכם החכמות

מימון בודקים לפני ההתחיבות

משכנתא של 775K לא הולך עם החזר קבוע של 3800 ש"ח
או שתגדיל החזר חודשי או שתקטין גודל המשכנתא

BBNE

New member
עזרה בבניית תמהיל

אבל בפועל המשכנתא היא על 715K כי 60K ייסגרו במאי...
זה עדיין בעייתי?

ולכמה צריך עוד להגדיל?

אזרח י

New member
התחלה גרועה מאוד

אני ממליץ בחום למצא דרך להגדיל את ההחזר למינימום של 4500 (עדיף יותר).

3800 יתאפשר בקושי(אולי), רק בפריסה ל 30 שנה של כל הסכום, ויעלה לכם הון עתק בהחזר הכולל.

או שתחפשו טוב בין הכריות של הספה, אולי תמצאו עוד 200K
בשביל להחזיר 3800 לוויים 500K ולא 700K

אזרח י

New member
אני סתם שאלה?

לפי מה קבעתם את התקציב שלכם לקניית הדירה?

מה עצר אתכם ב 1.5M ולא ב 2M למשל?

BBNE

New member
תשובה לסתם שאלה

התקציב שלנו לקנייה נובע מכך שהניסיון לימד אותנו (אנחנו חיים עם משכנתא כבר 10 שנים ) שהחיים הם דינמיים ודברים משתנים כל הזמן. נכון ,היום זה בעייתי לקחת סכום כזה עם החזר של 3800 ש"ח אבל מצד שני נכון לרגע זה זה המקסימום שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו מתוך ידיעה ברורה שבעוד כ -5 שנים ואפילו פחות ,הסכום ההזוי של 5000 ש"ח לחודש שאנחנו משלמים על חינוך לילדים ירד מאיתנו כולו או לפחות רובו ואז נוכל להרשות לעצמנו החזר חודשי גבוה יותר.

זה לא כלכלי -אנחנו יודעים ,אבל מצד שני כרגע זה מה שיש לנו ועם זה ננצח...

אם אתה יכול לעזור לנו בכל זאת עם התמהיל הטוב ביותר שניתן בהתחשב בנתונים שרשמתי ,אשמח מאוד ,הרי בסופו של דבר הפורום הזה נועד לעזור לנו ,גם אם לדעתך אנחנו עושים טעות.

אזרח י

New member
ישהו, AB - זקוקים לכם כאן.

המקרה הזה דורש יצירתיות בתחום, שאני עדיין לא פיתחתי....

ישהו

New member
המלצתי

לפעמים העזרה הטובה ביותר שמייעצים פה בפורום יודעים לתת היא לרדת מעיסקה שהיא גדולה על הפונה לייעוץ

אני בונה על ההנחות שנתת ולכן התמהיל יהיה כזה ( הוא יקר שלא תחשוב אחרת )

255K בפריים ל 25 שנה ריבית יעד מינוס אחת
255K בקל"צ ל 20 שנה ריבית יעד 4.6
60K בבלון משולם בו רק הריבית וההצמדה עבור קה"ש
205K בקל"צ ל 15 שנה ריבית יעד 4.1-4.2 המסלול הזה בגרייס חלקי למספר שנים שיאפשרו לך להגדיל את ההחזר ל 5000 ש"ח לערך ( אחד הסטודנטים הקטנים יסיים את הגן היקר ). כמובן שסיום של סטודנט נוסף יאפשר קיצור מסלול הפריים למשל

החזר חודשי 3800 בעוד X שנים 5000 לערך החישוב נעשה לפי מינוס 0.9 4.8 ו 4.3

שינוי אחוז אחד בפריים ישנה את ההחזר ב כ 130 ש"ח

ab1729

New member
התשובה החכמה היא שהמשכנתא גדולה עליכם

ואתם נכנסים לתקופה מאוד קשה, כי אין קשר בין משכנתא של 715K לא יכולה להתכנס להחזר של 3800 ש"ח בתמהיל שפוי.

האופציות הן הורדת התקציב בכ100-150K, או היערכות להחזרים של כ4500 ש"ח בחודש.
זאת, אלא אם יש תחזית עתידית מאוד אופטימית שאינכם מספרים (עליה בשכר או בכושר ההחזר וכו')

אתם צריכים להחליט מה לעשות. אין לי קסמים בשרוול.

לא לוקחים משכנתא של 775 עם 14.5 א' נטו

ההחזר המייצג כ-5,300 ש"ח לחודש כולל ביטוחים ל-20 שנה. לא סביר ביחס להכנסות שלכם ורחוק מהציפיות הלא ריאליות שלכפ. אם אין צפי לעליה נאה בכושר ההחזר, הייתי יורד מהעסקה. התמהיל היחיד שמתאים למקרה שלך יהיה 67% קל"צ עם 33% פריים, וזה בהנחה שבכל זאת תחליט להתקדם עם העסקה.

אני מצטער שאני קצת מעכיר לכם את האווירה, אבל קניית דירה זה לא עגבניות בסופר, ואת הבדיקות הכלכליות וקביעת התקציב צריך לעשות לפני שחותמים "בשעה טובה" על הסכם.

BBNE

New member
תודה על שהארתם את עיניי.

שלום לכל המומחים ותודה שהארתם את עיניי ,
לאחר ימים לא קלים של כעס (בעיקר על עצמי שנתתי לחלום לגבור על ההיגיון) ישבתי ונכנסתי לקרביים של הוצאות המשפחה.

לאחר ניתוח מעמיק ,מסתבר שהנטו שלנו הוא 15.5K .בנוסף הגענו להחלטה משותפת על ביצוע שעות נוספות על מנת לנסות להגדיל את ההכנסה.

סכום המשכנתא המבוקש הוא 705K

יכולת ההחזר החודשי עומדת על 4400 ש"ח .

אודה על עזרתכם בבניית תמהיל שיהיה ה"רע במיעוטו".

ושוב תודה לכל מי שישב וחשב על תמהיל עבורנו.

למעלה