המלצה לטיול באזור ראש הנקרה

itaynegev

New member
המלצה לטיול באזור ראש הנקרה

חבר שלי ואחותו עורכים הפתעה לאמא שלהם לכבוד יום הולדתה ה -30 ( :) סתם כמובן, אבל מספר עגול) הם חיפאים ומתכננים לעשות טיול שיסתיים בנסיעה לראש הנקרה בזמן השקיעה. יש למישהו המלצות לטיול יפה, קל, ( עד בערך 4 ק"מ) באזור בין הנקרה לחיפה? אשמח לשמוע את המלצתכם. נ.ב. הטיול הוא במהלך ראש השנה.

ששש

New member
קצת הצעות

מערת קשת וטיול בשביל הארזים ולמצפור. עכו העתיקה הנקרות עצמן בראש הנקרה. וזהו בנתיים. (רץ להוציא את הילד

אסף י 1

New member
סיום בראש הנקרה

כרגיל, תלוי ביכולת של הולכים ובמה שמעניין אותם. כשמגיעים אורחים מחו"ל הטיול הקלאסי שלי הוא עכו וראש הנקרה, או ציפורי לחילופין. מאחר והם חיפאים, אני מניח שאת עכו הם כבר מכירים. מסלולי הליכה אפשריים הם נחל יחיעם - מינוח עד מבצר יחיעם (קצר יותר) או עד המצפה כליל - ארוך יותר אך הקפצת רכבים קצרה יותר. הסימון בירוק לאורך כל הדרך. אפשרות אחרת - נחל שרך ובצת. מהחניון שמול גרנות ועד קיבוץ אילון. 3.5 ק"מ של הליכה פשוטה ונאה. מומלץ לקחת פנס למערת שרך. בסוף יש עליה קצת מעצבנת חזרה לקיבוץ, אבל לא נורא. עוד אחת - נחל כזיב. יש המון אפשרויות. מומלץ לרדת ולעלות חזרה. אם אתם רוצים להיכנס לאתר - רק תוודאו שהוא פתוח (לא שאני צופה בעיה)

תותח9

New member
שרך-בצת - דורש 2 רכבים

אם הולכים בשרך-בצת מהחניון, צריך שני כלי רכב או טרמפים

אסף י 1

New member
בהחלט

סליחה אם זה לא היה ברור. אם אין רכב נוסף, אגב, ניתן לרדת מקיבוץ אילון לנחל, לעלות בו קצת ולחזור. יותר מנג'ס

תותח9

New member
טיולים קלים

ההמלצה שלי: מערת קשת מצפה מונפורט ראש הנקרה

erelu

New member
חירבת געתון

לקראת שקיעה, כתוספת להצעת תותח. הדרך: מנהריה לכוון מזרח על כביש 89 עד לצומת געתון. במזלג הכבישים פונים ימינה לכיוון יחיעם. לאחר כ-1.8 ק"מ ישנה דרך עפר הפונה שמאלה. בדרך זו נוסעים עוד כ-1.0 ק"מ, והנה הגעתם. יש מעינות נוספים בהמשך, כמו עין אשחר. זמן רב לא בקרתי שם, כך שכדאי להוסיף לשאול.

אורניהו

New member
עצתי היא..לא טיול אלא מקום נהדר

לצפות בשקיעה..פארק אדמית. תבוא הנה בשעות אחר הצהרים עם ארוחת הערב שהכנתם בבית..בשרית או חלבית מה שהכנתם. תתישבו לכם אל מול המערב בשולחנות החניון הנהדר,שימו מפה לבנה והוציאו את המטעמים שהבאתם+בקבוק היין..צפו בשקיעה הנהדרת בנוף המקסים הזה. תטעמו ממטעמיכם וליגמו את היין בגביעים ההם..ככה אפשר להנות מיום הולדת ומרומנטיקה..ושמישהו יצלם מאחור..כמו כאן עם הנוף והשמש הפונה למערב החניון מסודר ונוח..חנייה ושולחנות ומים ושרותים ונקי ביותר.

אין כמו אורניהו להצעות רומנטיות |נר

ממליץ בכל לב לעצתו של אורניהו.
אין, אין עליך!

אסף י 1

New member
מצטרף למחמאות

עשינו שם יומהולדת לבנות שלי, ואפילו אימי הפולניה היתה מרוצה (וזה לא פשוט). יש שם שני חניונים, אני מעדיף את הראשון - העליון יותר (נקרא גם חניון התותים). אחרי שנכנסים לפארק יש כביש הפונה ימינה, לא פונים בו אלא ממשיכים עוד כמאה מטר ואז מימין. החסרון היחידי - לנו היו צרעות רבות. עדיף ארוחה חלבית.

ששש

New member
תזכירו לי

פארק אדמית זה איפה שמערת קשת? אם כן יש שם שני מסלולי הליכה קצרים ונחמדים אם אני לא טועה בשמות, שביל מצפור אמיר ושביל התבלינים או הארזים בשילוב עפ הפקניק יכול ליות פורה יותר.

למעלה