המלצה להיילנד וויסקי

omef

New member
אברפלדי וגלנגוין

ראשית, אברפלדי הוא היילנדס מעלף. הוא ההיללנד'ס האהוב עלי, אחד הבקבוקים שנגמרו אצלי הכי מהר. מומלץ בחום רב.

בקשר לגוין, למיטב ידיעתי המזקקה יושבת בדיוק בתפר שבין ההיילנדס ללואולנדס, אבל אני חושב שבטעימה עיוורת הוא יהיה מאוד שונה מגרסאות הבסיס של קינצ'י ואוכנטושן - שני הלואולנדס היחידים שטעמתי. ה-10 תפוחי ודבשי, ה-17 עוד יותר דבשי וחמאתי משהו (לטעמי האישי כמובן).

מחר בעבודה אעשה טעימה עיוורת עם אחד הברמנים שלי ונראה מה יוצא, אם לא אבדיל בין גוין 10 לאוכנטושן קלאסיק אני אהיה מאוד מאוכזב מעצמי ומופתע.
 

rustynail

New member
נראה לי שתבדיל בקלות....

הגלנגוין עבורי הוא אכזבה קשה, יותר אירי מסקוטי לטעמי במובן הלא חיובי.
אברפלדי, אני מסכים איתך בהחלט משובח, אבל נראה לי שבארץ ובדיוטי אינו קיים כך שזו אופציה די תאורטית.
מה יהיה עם אקרמן הוא לא רוצה להתחיל לייבא אותו?
 
תן ללואולנדס האלה קצת שרי

כמו בטושן טריפל ווד או הדיסטילרס אדישן של גלנקינצ׳י, וההבדל שאתה מציין מטשטש מאוד. אשמח לשמוע את תוצאות הניסוי העיוור.

לגבי הגלנגוין 17, מצאתי גם חמאה. מכיר את החטיף פופקורן מקורמל בחמאה? בדיוק זה. ותפוחים אדומים.
 

daviel

New member
אברפלדי

מעניין על איזה אברפלדי בדיוק מדברים פה? ומעניין לא פחות - אף מילה על גלנמוראנג'י?

Old Pulteney 17YO - האם הוא נפוץ בדיוטי בעולם?
 

omef

New member
אברפלדי

אני טעמתי רק את ה-12. לדעתי אקרמן לא יביאו אותו, עיקר ההשקעה שלהם בתחום הוויסקי היא ג'ק. יש להם את הגוין והסמוקהד שיושבים במחסנים כאבן שאין לה הופכין.

אני לא אוהב מורנג'י. אנמי מידי. מסכים שהוא מייצג את ההיילנדס, אבל חלושעס.
 
אין הבטחה שמדובר בברבן בלבד

אם כי מהטעם שרי בוודאי לא דומיננטי.
אז כשרות ודאית אין פה, אבל לפי פוסקים מסויימים הוא כנראה יהיה בסדר (בניגוד לויסקי בפיניש שרי למשל). ההגדרה קצת רופפת ויש הלכות מגוונות בעניין.
 
תודה רבה לך


 
למעלה