המלצה:טארט נוגט שוקולד סיידא

מיצמיצ69

New member
המלצה:טארט נוגט שוקולד סיידא

טארט נוגט שוקולד- בני סיידא מתוך הספר משהו מתוק במקור ממרק ורה- מ-אנסי - שף צרפתי ידוע עם הערות של מיצמיצ** השוס בעוגה הזו זה הנוגט. שכבה דקיקה שעושה את הבצק קריספי מהמם. לקלתית: 2 כוסות קמח, מנופה 4 כפות סוכר קורט מלח 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 חלמון 2-3 כפות שמנת מתוקה קרה לנוגט: 8 כפות סוכר 4 כפות מים 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים 2 כפיות חמאה רכה קורט קינמון למלית שוקולד: 250 גרם שוקולד מריר קצוץ (אני השתמשתי בשוקולד 63% מוצקי קקאו**) 2 ביצים 5 חלמונים 4 כפות סוכר 1 כפית אבקת קפה נמס(השתמשתי במגורגר -ג'ייקובס**) תבנית קפיצית קוטר 26 משומנת 1. להכנת הקלתית: שמים במעבד מזון המצויד בלהב מתכת את הקמח,סוכר, מלח וחמאה. מעבדים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית. מערבבים את החלמון עם 2 כפות מהשמנת מוסיפים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד. אם צריך- מוסיפים עוד כף שמנת. צרים מהבצק כדור, משטחים קלות עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה. 2. מקמחים משטח עבודה, מרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ, כורכים את העלה בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים בו את התבנית (**אני מרדדת ישר בתבנית) עד שיכסה את התחתית והדפנות, מהדקים את הבצק לתבנית, קוטמים שאריות (ומנקים את שולי התבנית**)ודוקרים את התחתית במזלג. מכסים בקלילות בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה. 3. מחממים את התנור מראש לחום גבוה 200 מעלות מכסים את הבצק בנייר --אלומיניום ושמים עליו חופן שעועיות יבשות (כמשקולות).אופים כ 15 דקות, מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר ומצננים. 4. להכנת הנוגט: שמים בסיר את הסוכר ומים, מבשלים על אש קטנה תוך בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על לקבלת קרמל זהוב. (**סבלנות בשלב הזה ולא להתרחק). מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הפרוסים חמאה וקינמון. יוצקים מיד על הבצק בשכבה אחידה- (לחשוב לפני שמוזגים איפה מוזגים כי ברגע שמזגתם זה מתמצק מייד על הבצק ואי אפשר להזיז**) 5. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות 6. להכנת מלית השוקולד: שמים בקערה (ניירוסטה או בן מארי) את השוקולד ומציבים מעל סיר עם מים רותחים. בוחשים מדי פעם עד שהשוקולד נמס לחלוטין. בעזרת מטרף חשמלי מקציפים בקערה נפרדת את הביצים החלמונים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה בהירה- כ 8 דקות. מקפלים לקציפה את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה נמס ויוצקים על הנוגט. 7. אופים 10-12 דקות עד ששטח פני הטארט אינו מבריק ומרכזו עדיין אינו יציב לגמרי. מוציאם מהתנור ומצננים.(אצלי ** חושבני שאפיתי כ 20 דקות בטוסטר אובן עד שדוקא המרכז כן יה נראה לי יציב ) מגישים בטמפרטורת החדר- עם גלידת שוקולד או קרמל. הקלידה וממליצה:מיצמיצ
 
למעלה