המלצה חמה - קוביות בשר בקר בפטריות ועוד

הגרסה שלי למתכון של יונית צוקרמן
1.5-2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
4-5 בצלים גדולים פרוסים לרצועות לא דקיקות (אפשר פחות אבל כאן מתייחסים לבצל לא רק כאל תיבול נותן טעם אלא כאל אחד הירקות שנאכלים)
1 כוס פרוסות גזר
2 סלסילות פטריות חתוכות לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל, שיהיה נוח לאכילה בביס אחד)
2 שקיות ערמונים בוואקום (אם לא אוהבים אפשר לוותר)
2/3 כף אבקת מרק עוף (או קצת מלח)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
שמן קנולה

בסיר שטוח ורחב מטגנים לסגירה את הבשר, מוציאים לקערה ומבלי לנקות את הסיר מוסיפים עוד שמן ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את הגזר ומטגנים 2-3 דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות (אל תקלפו את הפטריות אלא רק נגבו היטב במגבת נייר). מחזירים את הבשר, מתבלים ומוספים ערמונים ומים (עדיף רותחים) בכמות שתגיע כמעט לגובה כל מה שבסיר. מכסים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהבשר רך והרוטב מצטמצם ומסמיך. הופכים ומערבבים בעדינות אחת ל- 40 דקות בערך.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הגרסה שלי למתכון של יונית צוקרמן
1.5-2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
4-5 בצלים גדולים פרוסים לרצועות לא דקיקות (אפשר פחות אבל כאן מתייחסים לבצל לא רק כאל תיבול נותן טעם אלא כאל אחד הירקות שנאכלים)
1 כוס פרוסות גזר
2 סלסילות פטריות חתוכות לחצאים או לרבעים (תלוי בגודל, שיהיה נוח לאכילה בביס אחד)
2 שקיות ערמונים בוואקום (אם לא אוהבים אפשר לוותר)
2/3 כף אבקת מרק עוף (או קצת מלח)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
שמן קנולה

בסיר שטוח ורחב מטגנים לסגירה את הבשר, מוציאים לקערה ומבלי לנקות את הסיר מוסיפים עוד שמן ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את הגזר ומטגנים 2-3 דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתכווצות (אל תקלפו את הפטריות אלא רק נגבו היטב במגבת נייר). מחזירים את הבשר, מתבלים ומוספים ערמונים ומים (עדיף רותחים) בכמות שתגיע כמעט לגובה כל מה שבסיר. מכסים, מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהבשר רך והרוטב מצטמצם ומסמיך. הופכים ומערבבים בעדינות אחת ל- 40 דקות בערך.
נקרא מעולה! יילקח בחשבון לחג ראשון/שמחת תורה, בע"ה.
 
למעלה