המלצה: היכן ניתן להתארח כשנתקעים?

המלצה: היכן ניתן להתארח כשנתקעים?

ועוד שרשור במסגרת שרשורי המידע, כדי להכניס את זה למאמרים לטובת הציבור. מה עושים כאין איפוא להיות בשבת? או סתם מתחשק לי לצאת קצת מהשגרה ולעשות את השבת במקום אחר מלבד הישיבה/המשפחה. היכן אתם ממליצים? השרשור יחולק לשניים, נא לשרשר את הודעתכם במקום הנכון: 1) בחינם, לתפרנים שאין להם כסף לשלם 2) בתי הארחה בתשלום. יש לציין שמות מלאים, כתובות וכל פרטים שלדעתכם חשוב לדעת. יש לפרט אם מדובר בלינה בלבד, או ארוחות בלבד, או שניהם ביחד. אין להכניס מספרי טלפון.

את כמה שזכור לי יש בצפת איזה

אדמור מנדבורנא ליד התחנה מרכזית שמארח בחינם. נ.ב. אולי בתור תושבת צפת תוסיפי ע"ז קצת פרטים לתועלת הציבור

אוראל 21

New member
נכון

הוא מארח שם ללינה בשבתות אבל לא הכי נעים לישון שם כי יש שם כל מיני כוכבים מענינים ומוזרים..

yuda s

New member
ועוד דבר שלא הייתי ממליץ זה לאכול

לאכול שם כי האוכל ... וכשישנים שם אז הם רוצים שתתפללו שם ובקושי יש מנין ובקרליבך ובברסלב יותר מעניין אז נאלצים להיות כפויי טובה אז לכן מראש כדאי שתמצאו מקום אחר....

צפתמן

New member
אז בתור איש צפת

אכן בנדבורנא יש מקום לשינה, המקום מתאים במיוחד להומלסים, ולבחורי ישיבות קלילים שלא מחפשים דוקא את המקום הכי נקי. לפרטים נוספים אפשר לפנות במסרים, ואני אשתדל לענות, אני לא יודע כמה זמן יקח עד שאני יענה אבל אני ישתדל לענות בהקדם, וכן אפשר לשאול בשאר ענייני צפת.

yuda s

New member
וגם אותי בתור בחור ישיבה שהייתי שם

המון פעמים ממש המון שבתות אפשר לשאול ואני ישמח לעזור ... מדובר בעיר מדהימה שמתאימה מאוד לבחורי ישיבות "תפרנים" כמו שהגדירה את זה אריאלה... אבל לא רק .. צפת זו עיר מדהימה אז מי שצריך עזרה יכול לפנות במסרים

מקום לארוחות בצפת

הרב מן שליט"א מחסידי ברסלב צפת / איצקו ביץ מארח לארוחות שבת בביתו הסמוך לביהכנ"ס המרכזי של ברסלב, מידי שבת מתארחים שם עשרות בחורי ישיבה. כמה חסד אפשר לעשות!

תגובה של דiד משה

הרב חיים מן עושה זאת מכיוון / דiד משה שהיה ללא ילדים. הוא נדר שאם יוולדו לו ילדים, הוא יארח כל שבת אנשים אצלו. כיום, ניתן לראות מידי שבת את חתנו, בעל ביתו היחידה של הרב מן, יושב לידו בסעודות שבת. כמו"כ, יש את הרב בלוי, אבל אצלו כמדומני צריך להודיע מראש.

אוראל 21

New member
יש גם את..

הרב בן דוד בקרית צאנז בצפת שגם מארח כל שבת עשרות בחורי ישיבה ומאד מאד שמח שם.. גם האוכל כמובן בשפע רב.. הוא מאד מעדיף שיודיעו קודם אבל גם אם לא הודעתם תמיד יש מקום.. בן אדם יקר מאד!

צפתמן

New member
עשרות????

זה במצבים הטובים, לפעמים יש שם 130 וגם יותר מזה, אנשים יושבים בכל המרפסות של הבית, בכל החדרים, בכל המעברים, ולפעמים בשבתות הקיץ המלאות פותחים שולחנות גם מחוץ לבית באמצע המדרגות העולות מרחוב הארי לבית הכנסת ברסלב.

yuda s

New member
אבל תשמע שקרה לי שנה שעברה שהייתי

שם באיזה שבת חורפית בתחילת כסליו והיינו שם 13 בחורים בלבד ... ובבוקר אצל הרב בן דוד היו פחות מ20 בחורים גם זה קיים ודווקא משבתות כאלו נהנתי מאוד ...

ארוחות שבת בירושלים(ללא לינה)

משפחת מונדרי רחוב חגי 16 בגאולה. משפחת דושינסקי רחוב יקים 5 בארזי הבירה

yuda s

New member
מקום לארוחות יש גם אצל הרב בן דוד

חסיד ברסלב יהודי צדיק בעל חסד שהוא גר באזור צאנז... ומארח עשרות בחורי ישיבות

בחברון עיר האבות

ניתן להתארח בישיבה או בדירת המערות ולאכול אצל ברוך מרזל אוכל למהדרין.

למעלה