המינון משתגע

MoGanC

New member
המינון משתגע

אוקי,עד ללפני שבועיים ככה זה היה המינון שלי בבוקר: 15-19 מאקטרפיד,9 מאינסולטרד בערב: 4-6 מאקטרפיד, 2 מאינסולטרד לפני שינה: 8 מאינסולטרד זה עבד מעולה (Ha1c האחרון לפני חודש בערך יצא 5.7),אבל אז לפני שבועיים אני שמתי לב שבבוקר אני חייב להעלות את המינון כדי שבערב תצא לי תוצאה טובה (כבר עליתי ל25 מהאקטרפיד) והתוצאה יוצאת בסדר (80-100) אבל אח"כ אני מקבל היפו בשעות מאוחרות יותר בערב. בתוך כל זה,מאידך,גם שמתי לב שאני צריך להוריד את המינון של האינסולטרד בזריקה של לפני השינה (ירדתי מ8 ל5.5) כי כל הזמן אני מקבל היפויים שמעירים אותי.מה זה אומר כל ה"טירוף" הזה במינון,והאם יש לכם המלצות? אני לא אוכל בצורה שונה או שיניתי משהו בהרגלי השינה.

shay10000

New member
מינון אינסולין

קודם כל, אם יש בעיה, תמיד כדאי לפנות לרופא במרפאה סוכרת שאתא שייך לה דבר שני, אסור לשכוח שרמת הסוכר לא רק תלויה באוכל, יש עוד מרכיבים, כמו מצב בריאות זמני, או התרגשות, לא תמיד אנחנו ערים למה שקורה לגוף שלנו,ובכל זאות התשובה למה שקורה לך בבוקר נמצאת בסיפור עצמו. שאתא נכנס להיפו בלילה, הגוף שלך מייצר גלוקגון(מתאי אלפה שבלבלב) וזה משפיע על רמות הסוכר שלך בבוקר.בדקת את רמות הסוכר שלך בבוקר? אני מציע לעשות זאת גם בלילה, לקום 3 ימים פעמיים בלילה ולבדוק סוכר. עוד אפשרות זה להתחבר למד סוכר של אגינטק שבודק סוכר כל 5 דקות,ולאחר 3 ימים הרופא יכול לבדוק במחשב מה קורה. בהצלחה

MoGanC

New member
אולי לא הבנת כמו שהתכוונתי

לא כתבתי שיש לי בעיה בתוצאות של הבוקר.עכשיו אני שם לפני שינה 5.5 ואני קם בבוקר עם 120-130 בערך.הבעיה היא רק בערב,שאם אני שם (בבוקר) פחות מ25 מהאקטרפיד, אני עם תוצאה של 230 בערב (ואני עושה זריקה בערב במינון המתאים לתוצאה הזאת).לקראת השינה יש לי בד"כ 70-90.

shay10000

New member
סליחה

אני מצטער שלא הבנתי אותך, אבל אקטרפיד פועל בערך כ 6שעות, לא סביר שאקטרפיד של הבוקר משפיע לערב, מה שכן סביר שהאינסולטר שאתא לא מזריק בלילה משפיע על הסוכר הגבוע בערב שלמחורת. אולי אתה לא צריך לגעת באינסולטרד אלה רק באקטרפיד של הערב. אני מקווה שהפעם הבנתי אותך נכון.

70-90 לפני השינה

זה מתכון בטוח להיפו בלילה אכול ארוחת לילה קלה לפני השינה פרוסת לחם עם גבינה או משהו בסגנון- התיעצץ עם הרופא שלך והדיאטנית. יש הטוענים כי גם למזג האוויר השפעה על הרמות

i l a n n a

New member
לכל דבר יש השפעה על הרמות...

לדוגמא מזג אוויר: בחורף- קר, גשום, מחשיך מוקדם... מה שגורם לנו להתעצל לצאת לפעילות ספורטיבית ואפילו גורם לנו להשאר מתחת לשמיכה החמה ולא לצאת לבקר חברים וכדומה... שלא לדבר על זה שבחורף אנחנו שותים פחות מיים בקיץ- חם, יש שמש בכל מקום, מחשיך מאוחר... יוצאים יותר פעמים מהבית ומאוד אוהבים לשחות (סוג של ספורט שממש כיף לעסוק בו) וכמובן שאנחנו שותים יותר מיים. ולנושא אחר... רמות סוכר של 90-70 גורמות להיפו? מאז שאני מאוזנת לא חוויתי היפו לילי ואלו הן בדיוק הרמות איתן אני הולכת לישון...

מנסיוני האישי כאשר גילו אצלי את

הסוכרת והיתי בערכים מאוד גבוהים גם ב 80 הייתי מרגיש תופעות של היפו עד שהגוף התרגל היום אני בקושי סובל מהיפו כי הערכים שלי הרבה יותר טובים ולפעמים אני יכול להגיע ל50 ולהרגיש בסדר גמור למרות שאני מאוד משתדל שזה לא יקרה

King of pain

New member
מנסיוני ...

גם לדעתי רמות של 70-90 לפני השינה אינן בהכרח מביאות להיפו לילי - זה תלוי גם במרכיבי ארוחת-הערב ומועדה , כמות האינסולין בערב ובלילה , פעילות-גופנית בטרם השינה , ובודאי עוד סיבות . אמת , בעבר השתדלתי ללכת לישון עם רמות מעט גבוהות יותר , כדי לאזן את שיא הפעילות של האינסולין ארוך-הטווח , והיה מאוד קשה להגיע עם רמות תקינות לבוקר . בעייה זו נפתרה עם המעבר ללנטוס , שעקומת פעילותו שטוחה יותר , וכעת אין לי בעייה ללכת לישון עם רמות כאלו . לגבי הבעייה של המוגנק - לא נראה לי סביר שמינון הבוקר משפיע על הרמות בערב . לא ציינת מינון בצהריים - מה עם ארוחת צהריים ? עם ערכים כאלו בערב , הייתי מנסה להגדיל את מינון זריקת הצהריים , ולפני המעבר ללנטוס , הייתה גם תקופה שהוספתי אפילו זריקה נוספת של נובורפיד אחה"צ . בהצלחה לך , ורוב בריאות , איזון ושמחה . שבת שלום , סוף שבוע נעים ויפה , ושנה טובה .
...

זה כנראה תלוי בסוג הטיפול

אני יודעת שהמלצה היא לא ללכת לישון עם ערכים נמוכים כול-כך מילא 90 אבל 70 זה ממש גבול ההיפו. בכל מקרה כמו שטענו קודמי הבעיה היא לא האיסולין של הבוקר. תתקשר למרפאה, תשלח בפקס את התוצאות הם ישנו לך מינונים בצורה יותר אחראית.

למעלה