המילכוד שברע במיעוטו.....

puma141

New member
המילכוד שברע במיעוטו.....

אז אלו הבחירות האלה-הרע במיעוטו..או סוג של משהו שקרוב אליו.
מי שהוביל בהחלט למצב הזה-זה ביבי, בלי ספק.
מה המילכוד?

ישנן שתי אופציות להקמת קואליציה בראש המחנה הציוני:
האחת-

המחנה הציוני=24 מנדטים, לפיד=14 מרץ=7 כחלון=9 ישי=4 *דרעי הודיע שלא יילך עם בוז'י, אלא באחדות*.
כל אלו יוצרים 58 מנדטים. והייתי לארג'ית.......כי ספק אם מרזל וזהבה גלאון יישבו מרצון באותה מפלגה.
אבל גם עם כל אלו- בוז'י לא מצליח להקים קואליציה.
מה שמוביל אותו או- לממשלת אחדות הזויה ובעייתית, או שהוא לוקח את הרשימה המשותפת.
הוא הודיע חגיגית שהוא לא פוסל על הסף את טיבי, לא פחות ולא יותר- לביטחון או לחוץ.
תחשבו על שני המשרדים האלה כשטיבי מנהל אותם-
טיבי במשרד החוץ או הביטחון! ועוד לא דיברנו על זועבי ועוד כמה שם.

הדבר החיובי שאני רואה כאן- זה שאם עכשיו הליכוד יתן לדבר הזה הד- אפשר יהיה לדעת במפורש מה הרצוג
מתכוון לעשות בנדון.

צד נוסף- הליכוד יוצר מפלגת ימין אמנם, אבל עם הרבה קצה בעייתי ביותר.....

מי שאני בהחלט מאשימה בכל התמונה הבעייתית הזו-זה את ביבי.
זה שחסם התמודדויות של אחרים כמו גדעון סער, וזה שלא עשה הרבה בכל הזמן הזה, 6 שנים-
מעבר לאיים עם איראן.

לשיפוטכם.

puma141

New member
שאלה-

האם יש כאן כאלו שלא יפריע להם במידה ובוז'י ירכיב בכל זאת קואליציה עם הרשימה המשותפת?

נ.ב
ליברמן לא בא בחשבון עם בוז'י, כי זהבה גלאון הודיעה שאין שום מצב שהיא יושבת איתו.

לזהבה גלאון

לא תהיה לדעתי שום השפעה על הרכב הקואליציה (אלא במידה ומרץ תפתיע ותקבל נניח 10 מנדטים).
מה שבוז'י ירכיב יהיה מקובל עליה (ואם לא, היה רשאית לשבת באופוזיציה).
בוז'י ממש לא חייב את מרץ בקואליציה (למרות שהוא מאוד ישמח שמרץ כן תהיה חלק מהקואליציה שלו).
בכל מקרה, את יכולה להיות בטוחה שבהרבה מאוד תחומים מרץ תתמוך במחנה הציוני גם במידה והיא לא תיהיה חלק מהממשלה של בוז'י.

ebi83

New member
זה יפה שאת מאמינה להצהרות של פוליטיקאים...

קודם כל- טיבי לא יהיה שר החוץ או הביטחון, השאלה הייתה היפותטית על ועדת חוץ וביטחון לא על תפקיד שר.
&nbsp
דבר שני, הערבים לא רוצים להיות בממשלה. הכי הרבה שהם יעשו זה לתמוך בממשלה מבחוץ.
&nbsp
נמשיך עם זה שאם מרצ יצטרכו לבלוע את ליברמן כאמצעי לממשלת שמאל, סביר שהם לא יפילו את הסיכוי לממשלה על זה.
&nbsp
ומעל הכל- יש עוד 10-15 מנדטים שלא החליטו למי להצביע, אז לא הייתי מכתיר מלכים עכשיו.
&nbsp
בכל מקרה, לאור העובדה שסביר ביותר שיהיו עוד בחירות יחסית בקרוב (תוך שנתיים גג) עדיף להצביע למי שהכי מייצג אותך ולא לאור ניסיונות השכנוע של הממשלה שתקום. לא תהיה ממשלה נוחה לימין, לשמאל או למרכז.
&nbsp
ורק משהו קטן לגבי ישי- מדובר בשתי רשימות שרצות יחד, סביר ביותר שיפוצלו אחרי הבחירות במידה ויעברו את אחוז החסימה. לא רואה לא את ביבי ולא את בוז'י ואפילו לא את בנט מכניסים את מרזל לממשלה שלהם.
&nbsp
וכן, ביבי אשם כי ככה זה שהדבר העיקרי שנמצא בראש מעיינך זה הכסא והקיסרות. לעניות דעתי, בלי שבירה של המונופול שלו על השלטון לא נתקדם לשום מקום. אישית אני בעד שאנשים יצביעו לבנט\כחלון\ליברמן ולא לליכוד רק כדי להעיף את הצאר מהכסא ולפתוח מקום לדם חדש ולהתקדמות במדינה.

נתניהו פשוט שקרן

ולחשוב שעוד הזדעזעתי כשאובמה לחש על אוזנו של ראש הממשלה הבריטי שנתניהו שקרן... הוא בטח יודע יותר טוב מאיתנו מסתבר...

poseidon111

Active member
השמטת חלק חשוב מהמשפט. הוא אמר, ואני מצטט: "אין לי

בעיה שטיבי יהיה שר חוץ או ביטחון. אין לי בעיה שמרזל יהיה שר
החינוך ואין לי בעיה שדרעי יהיה שר האוצר. אם אבחר אדאג שנציג
יהדות התורה יהיה הרמטכ'ל ונציג עלה ירוק יהיה המפכ'ל החדש".
אם כבר ציטוט, אז שיהיה שלם.

puma141

New member
חחח מה שמצחיק- שהתחלת לפרוט את זה!

השאלה הראשונית שלי אליך הייתה- "אם היית יודע שהרשימה המשותפת תשב בקואליציה, האם
היית עדיין נשאר בבחירתך?". התשובה שלך הייתה "לא רבתי."
אז בוא נעזוב את עניין החילוק למשרדים, אני באופן עקרוני נגד ישיבתם בקואליציה, גם ללא התיקים האלו בידיהם.
זה זניח. בוא נשאר בעיקר....או איך שהוא בעיני או בעיניך, על פי התשובה שענית לשאלה שלי.

FrankBlack

New member
הבעיה האמיתית בעיני היא אחרת

לא משנה מי ירכיב את הממשלה.
מצד אחד זאת תהיה ממשלה מסונדלת. יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להניע תהליכים מדיניים וכלכליים ונשאר באין מוצא שאנחנו נמצאים בו כיום.
מצד שני קשה לראות ממשלה בלי חרדים, ולכן שוב נהיה עדים למשאבים מוגזמים שהולכים למגזר הזה. כולל קצבאות וחקיקה.
לא מעניין אותי ימין או שמאל (או מרכז). הייתי שמח לראות ממשלה שמורכבת משלוש מפלגות בלבד מאותו גוש. או לפחות שתיים מאותו גוש עם מפלגת מרכז (כחלון הוא מרכז ימין ולפיד מרכז שמאל).
שיהיו 4 שנים בשלטון עם ממשלה יציבה שמזיזה דברים לטוב או לרע. לא תהיה קטטסטרופה ב4 שנים. לא יותר ממה שיש היום.
אבל לפחות שאנשים יוכלו לראות באמת מה קורה כשיש שלטון ימין או שמאל ולהחליט בהתאם לבחירות הבאות.
לדעתי זה שהמפלגה הגדולה בישראל מגרדת מלמטה 25 מנדטים (וגם זה ביום טוב ועם רוח גבית חזקה) די מוכיח את הייאוש פה. תעודת עניות לפוליטיקה.
זה אשכרה נראה כמו היסטריה אחרי פיגוע שכל אחד רץ לכיוון אחר ומחפש מפלט.

אני חושב

שרוב העם נוטה למרכז.

אני לא יודע למה החלטת שכחלון הוא מרכז-ימין ולפיד הוא מרכז-שמאל.
לדעתי (ודי לצערי...) ההבדל בין שתי המפלגות הללו הוא בעיקר במוצא של רוב חברי המפלגה.
אם כבר אז אני חושב שהליכוד זה ימין-מרכז והמחנה הציוני זה שמאל-מרכז.

מסכים איתך שרצוי מאוד שלמפלגת השלטון יהיו הרבה יותר מ- 25 מנדטים.
אפילו הצעתי פתרון לעניין (העלאת אחוז החסימה ל- 10מנדטים פלוס) אבל צעקו עלי שאני "הורס את הדמוקרטיה".
אם אחוז החסימה היה עומד על 10 מנדטים כנראה שהיה אפשר להרכיב קואליצה מ- 2-3 מפלגות בלבד.

תגידי

לא החלטת אתמול שלפיד הולך בוודאות עם ביבי (כמו בתשדיר שהמחנה הציוני כל היום מפמפם ברשת...)?
אז איך פתאום העברת אותו לבוז'י?
אלי ישי (ומרזל) ישבו עם מרץ? תגידי, מה לקחת הבוקר? אפשר גם בבקשה?

הקואליציה של בוז'י מבוססת על אחת משתי האפשרויות הבאות:
המחנה הציוני + ליכוד + לפיד + כחלון
המחנה הציוני + ליכוד + יהדות התורה + ש"ס + כחלון

דרך אגב, סתם להשכלה הכללית, בשביל להפיל (כלומר לפזר) ממשלה צריך 61 חברי כנסת שיצביעו אי אמון.
בשביל להרכיב ממשלה אין חובה (למרות שרצוי) לארגן 61 חברי כנסת.
והמשמעות היא שבוז'י לא צריך את הרשימה המאוחדת בקואליציה שלו (לחלק להם תפקידים) - כל מה שהוא צריך זה שהם לא יצביעו נגד הממשלה בהצבעת אי אמון (במקרה כזה מספיקה לבוז'י קואליצה של 50-55 "מנדטיים יהודיים") - מה שנקרא ממשלת מיעוט.
אני לא חושב שבוז'י מכוון לכיוון הזה, אבל האפשרות (לפחות תיאורתית) קיימת.

poseidon111

Active member
אז אחרי שהתערב בפרס ישראל לספרות, הנה השלב הבא:

הוא רוצה לקבוע מי יראיין אותו.
אולי קיווה שעודד מנשה הנמושה יהיה זה שישאל אותו לגבי
השחיתויות, אבל החוצפנים בערוץ 10 החליטו שדווקא הכתב לענייני מפלגות
יראיין אותו.
אז ראש ממשלתינו הלוחם ללא חת, זה שלא מפחד מאירן, פוחד מרביב דרוקר.
הוא דרש שיחליפו אותו. הם לא הסכימו והראיון בוטל.
ככה זה כשיש לנו ראש ממשלה שלא פוחד לקחת אחריות.
בתנאי שהאחריות אינה כוללת את מעשיו בעבר, שלא יהיו אי הבנות.
ישראל וחופש העיתונות? הצחקתם את ביבי.
"רק ביבי יכול", צועקות המודעות.
וואללה, הנה הוא הוכיח זאת שוב.

בגללו, פרס ישראל לספרות לא יוענק השנה

בגלל הבלאגן שהוא גרם עם הפרס בתחום הזה.
בינתיים בערוץ 10 אומרים שהראיון כן ישודר, אלא אם כן אני לא הבנתי נכון

לאודר6

New member
מה כבר קרה... זה לא כזה נורא...

גם כשאחמד טיבי התנה את הראיון עמו בערוץ 10 בהסרת דגל ישראל מהאולפן, אף אחד לא עשה מזה סיפור, מחלו על כבודה של מדינת ישראל ועל כבודם שלהם עצמם בערוץ 10 וויתרו על הדמוקרטיה.... וכל התקשורת מילאה את פיה מים, לא קראו להחרמת הראיון עם טיבי ביחד עם ערוץ 10 כפי שעשו היום... והם העדיפו את טיבי מהלל השהידים... החבר במפלגה בה לא רואים ברוצחי הילדים, טרוריסטים...
אחלה דוגמא ל.. או ביבי או טיבי...
זה אותו הדרעקר שפייס את זחאלקה שסולק מועדת הפנים, מפני שאמר למפכ"ל המשטרה שיש לו דם על הידיים...

המדרון כבר יותר מדי תלול... איך לא רואים את זה

מעולם לא שמעתי על זה

ואם זה היה תלוי בי אז הראיון עם טיבי לא היה משודר...
אבל אני לא מבינה למה את כל הזמן עושה השוואות עם מה שקורה בצד השני?
את צריכה לדאוג שאצלנו תהיה דמוקרטיה ולא לתרץ את כל החרא כאן בעובדה שגם הצד השני חרא. אני באמת לא מבינה את זה.
הוא פוסל עיתונאי מסויים מכל מיני סיבות, והתחנה לא חייבת להסכים לזה. נתניהו רק הפסיד מזה. אם הוא כזה גיבור גדול, היה צריך להראות שהוא לא מפחד גם מרביב דרוקר.

לאודר6

New member
למה אני עושה השוואות?? נו באמת

מי שמתנהג כמו רביב דרוקר, שלא ירחץ בנקיון כפיו, אי אפשר להאמין לו, לא ניתן לסמוך עליו כפי שהוכח פעמים רבות, ולכן לדעתי, אי הסכמה להתראיין אצלו היא בהחלט לגיטימית בעיניי, גם אם מדובר בראש הממשלה.
ראש הממשלה צריך להיות ממלכתי, אבל הוא לא זבל, כפי שאמרה החצי של יו"ר המחנה הציוני, ציפי ליבני, שניתן לדרוך עליו. ושוב לא משנה באיזה ראש ממשלה מדובר, אבל כשמדובר בנתניהו, זה מוקצן באופן מיוחד...
והדבר בולט במיוחד כאשר מדובר ברביב דרוקר, שלמרות שבמשך שנים רדפו וניסו להפליל את נתניהו ולא מצאו שום דבר, הדרעקר לא מרפה ולא מתייאש. כל כך שקוף שהכל נובע משנאה. אין כאן שום תמימות.
יחפה יקרה, בקצרה, התשובה לשאלתך היא הצביעות הצביעות הצביעות הזועקת לשמיים. כמה אפשר ????
על התנהגותו של טיבי היותר חמורה, עוברים לסדר היום
אבל על התנהגותו של נתניהו מרעישים עולמות
פשוט להקיא

טוב

יש לי לזה רק הסבר אחד.
פשוט לאנשים נמאס מביבי .
כולם דרעקים ורק ביבי צח כשלג.
זאת כבר לא צביעות. פשוט לאנשים נמאס ובא להם להקיא ממנו ולכן יש את חוסר ההתאמה בין תגובה אחת לתגובה אחרת.
בכל אופן, אני פורשת. מיציתי להיום את מנת הפוליטיקה שהמשטרה מרשה לי

הלכתילישון

לילה טוב

למעלה