יש לי הרגשה שהסיבה היא גם אידיאולוגית.
אני מסוגל להבין את המניעים שלו
עיתונאים מהסוג הזה מחפשים מתחת לאדמה דברים עליהם יוכלו לעשות כתבה, וכך בדיוק זה נראה. וזה ההבדל בין עיתונאי אמיתי, לבין עיתונאי מזוייף שיודע רק לעשות קופי פייסט להודעות לעיתונות או לקומוניקטים.
הבעייה היא שככל הנראה מישהו במשרד התחבורה נבהל מהכתבה הזו ופחד שנעשה פה משהו שעלול לסכן את יציבותה של הממשלה (ובעקיפין את תפקידו), ולכן הוא נתן לאלתר את ההוראה שניתנה להשבית את המטרונית. לא היה לו את הזמן להתייעץ עם עורכי דין, ולכן העדיף לעשות את מה שעשה...
אם הדבר הנפשע הזה של משרד התחבורה יעבור בשתיקה מצד משתמשי התחבורה הציבורית, סביר להניח שבקרוב מאוד נראה את המטרונית מושבתת גם בשבתות.
יש לי הרגשה שהסיבה היא גם אידיאולוגית.
זה שהוא חובש כיפה (סרוגה אמנם) זה ידוע, אבל לא כל מי שחובש כיפה גם רוצה לכפות נהלים דתיים על מי שלא מאמין בכך ולשבש בכך את אורחות חייו.
לפני כמה שנים עידן התבטא כאן בפורום ואמר שהוא אינו מביע דעה בנושא תח"צ בשבת, אבל לאור מספר כתבות שפרסם בנושא זה ממש לא נראה כך. לפני פרסום כתבות כאלה (וכבר היו לו כמה) הוא צריך לקחת בחשבון שהוא פוגע ביודעין בציבור החילוני.
וכן עידן היקר, אני בהחלט מצפה לתגובתך לאחר צאת השבת הקרובה (ובתום העוצר בן 73 השעות
) ואני חושב שגם שאר חברי הפורום שמכירים אותך.
לגבי המטרונית, בקווים 2 ו-3 כבר עכשיו מתבצעת כפייה דתית. הקווים שהיו מתוכננים להתחיל לפעול בשבת החל משעות אחר"צ כנהוג מזה שנים בחיפה והקריות, מתחילים לפעול רק מצאת השבת. דבר שלא היה מעולם באף קו בחיפה! בכך הורע השירות מהקריות לחיפה בשעות אלו ובמיוחד מקרית אתא להדר, מכיוון שמי שרוצה לנסוע בקטע הזה בשבת אחר"צ צריך כעת לנסוע בשלושה אוטובוסים. בהתחלה אפילו פורסם לו"ז לקווים 2 ו-3 החל משבת אחר"צ וברגע האחרון הוא שונה. בקיצור, אין פה שום סטטוס קוו ואף אחד לא שומר עליו. לכן גם החילונים לא צריכים לשמור עליו אלא לפעול לביטולו המוחלט ולא רק בחיפה.
לגבי קו 1, אין סיכוי שהוא יושבת בשבתות ופעילותו היא כבר עובדה בשטח כמו פעילות קווי הלילה בשישי. אם תהיה מתישהו כוונה להטיל עליו עוצר בשבת, אני נשבע שאני אישית אגיע לחיפה במיוחד ואעשה בלאגן (כמובן יחד עם כל הארגונים החילונים שיפעלו נגד כך ברגע שהדבר ייוודע).
ואל תדאג ליציבותה של הממשלה, אל תשכח שאין בה חרדים עכשיו. הבעיה היא פחדנים מסוגו של ישראל כ"ץ שתמיד מפחדים מהחרדים גם אם הם בחוץ.