המחשב לא עושה BOOT אפילו

כריכרכה

New member
המחשב לא עושה BOOT אפילו

אשמח אם תוכלו לסייע לי: יש לי לוח-אם MSI-6199VA, ולאחר עיון בחוברת שלו החלטתי להכנס לביוס עם הפעלת המחשב ולהוסיף סיסמא - הקשתי DEL לפני הבוט, נכנסתי למסך הביוס ושיניתי 2 דברים: בתפריט השני, אאל"ט פיצ'ורים של הביוס, שיניתי את ברירת המחדל של סיסמא מ-SETUP ל-SYSTEM, כי רציתי שלא יהיה ניתן להפעיל את המחשב בלי סיסמא. ובתפריט "יוזר פסוורד" הקלדתי סיסמא ואישררתי אותה. עשיתי "סייב אנד אקזיט", ומאז המחשב לא פועל - המסך אפילו לא מקבל סיגנל. פתחתי את המארז והסתכלתי על 4 נוריות הבקרה, לפי החוברת של הלוח הן מגיעות לשלב השישי, בו 2 הנוריות בקצוות אדומות ושתי הנוריות האמצעיות ירוקות, בשלב בו המעבד מאותחל. לפי החוברת של הלוח זה אומר שיש תקלה פיזית בלוח-האם או בעיה במעבד, אבל כאמור, לא נגעתי בלוח אלא רק הוספתי סיסמא לביוס. השאלה שלי היא אם יש משהו שאפשר לעשות, כי המחשב כן מכיר במקלדת, האם יש איזשהו רצף-הקשות שיכול לגרום למחשב לבצע בוט, אולי לשחק עם כפתור ההפעלה או עם הלוח, או שמא איכשהו הרסתי את לוח-האם ואין מנוס מלהחליפו? תודה.

TriPax

New member
../images/Emo58.gif אפס את הביוס

בדוק בחוברת ומצא את מיקומו של ג'אמפר קטן שתפקידו לאפס את סיסמת הביוס הביוס (לא בכל לוח אם יש כזה ג'אמפר). אם זה לא עוזר, בד"כ יש ג'אמפר נוסף שמאפס את כל נתוני הביוס (ואת הסיסמא). אם גם זה לא עוזר, כבה את המחשב ונתקו מהחשמל, הוצא את הסוללה של הביוס, חכה כמהשניות והחזר אותה למקומה - זה בוודאות יאפס את כל נתוני הביוס.

כריכרכה

New member
מצאתי את הג'מפר וזה עבד, תודה רבה

אגב, יש לך מושג למה זה קרה? למה אי אפשר להכניס סיסמת כניסה למחשב? יש לך אולי רעיון אחר כיצד לעשות זאת?

למעלה