המחלקה במעייני הישועה

פטל 28

New member
המחלקה במעייני הישועה

שלום בנות,
התייעצתי כאן לגבי לידה נרתיקית לאחר קיסרי והמלצתן לי בחום על מעייני הישועה,
מה שגם הדולה היקרה שלי המליצה לי.
השבוע הייתי בסיור שם ומאוד התרשמתי.
הדבר היחיד שהשאיר אותי קצת מופתעת הוא המדיניות במחלקה עצמה
שמלבד שעות הביקור לא מותרת נוכחות של מלווה אחד לצד היולדת לאורך כל שעות היום (כמובן לא מדברת על הלילה שזה ברור לי ומובן לי).
נשמע לי קצת מוזר, ולמען האמת הנחתי שזה מן עניין כזה שלא באמת מתקיים ונאכף.

אשמח לשמוע מניסיונכן והיכרותכן.

תודה :)

לא ילדתי שם, אבל ממה שאני זוכרת

(אצל גיסתי) זה כן נאכף. אני חושבת שלבעלים יש עוד שעה בנוסף על שעת הביקור הרגילה. יכול להיות שלמלווה אישה כן נותנים להישאר.
נדמה לי שהרעיון הוא שהנשים שם רוצות להרגיש חופשיות כשאין גברים בסביבה...

ט ו ש ה

New member
מקפידים על שעות ביקור

ההקפדה הזאת (המאוד מבורכת בעיני, אגב) מאפשר לנשים שחוזרות לבתים עמוסי ילדים לנוח באמת אחרי הלידה.
ישנן 3 שעות ביקור ביום. לבעלים מעט יותר מזה. מה שחשוב לזכור זה, שהכללים הללו תקפים רק *בתוך* המחלקה* ומן הסתם כשיושבים מחוץ למחלקה אפשר לשבת מי וכמה זמן שרוצים...

ט ו ש ה

New member
מחוץ לתינוקיה או למחלקה לא

והאמת שגם לא כדאי - זה בית חולים, יש שם הרבה אנשים חולים

פטל 28

New member
גם בעיני ההקפדה מבורכת

מבחינתי אפשר לוותר על שעות ביקור לגמרי...
אבל ליווי של אדם אחד לצד יולדת זה קצת יותר בסיסי מבחינתי.
אגב, ממש לא מחייב שיהיה גבר, יכול להיות גם אחות / אמא...
ודווקא בתוך המחלקה, כשהאשה רוצה לנוח בחדרה / במיטתה ולא להסתובב במסדרון.

ט ו ש ה

New member
אבל את מבינה מה את מבקשת?

זה בכלל לא קשור להאם זו אישה או גבר.
את מבקשת שכל אחת תוכל להכניס לחדר שיש בו כבר לפחות שותפה אחת או שתיים - עוד 2-3 אנשים, שכולם זרים, ושלכולם יהיה שם נוח.
זה לא ריאלי, גם מבחינת מרחב וגם מבחינת התחושה האישית של כל אישה, שמגיעה לה הפרטיות שלה.
בדיוק בשביל העזרה הזאת יש צוות במחלקה, יש אחיות, יש יועצות הנקה, יש מתנדבות, יש כוחות עזר, יש מנקות, יש רופאים - ובעיקר, יש נשים אחרי לידה שיכולות להסתובב ולטפל בעצמן ובתינוקות שלהם, ואם יש בעיה מסויימת - הצוות עוזר

הלילה ההוא בו אפשרו לשותפה שלי לחדר (של 5 מיטות!) בליס בניגוד לכל הנהלים להשאיר את אמא שלה- היה סיוט עבורי. עוד מישהי שהשתמשה בשירותים, מישהי שלחשה כל הלילה לבת שלה (וכן- זה מפריע), מישהי שהכסא שלה נגע במיטה שלי וכל תזוזה שלה הרגשתי. מישהי שאינה אחרי לידה ולא מבינה כרגע את הצרכים שלי לכן מרשה לעצמה לאכול פלאפל מסריח ב-3 בבוקר בחדר סגור
בקיצור- לא. אשה אחרי לידה אינה נכה. היא יכולה לטפל בעצמה. ואם יש בעיה רפואית יש לשם כך אחיות וצוות ולרב גם הרבה מתנדבות וכח עזר

אבל זה יפריע לשותפות לחדר

(אין מצב שיהיה עוד מלווה בלי שידברו ביניהם...)

מקפידים ועוד איך

לטוב ולרע..
שומר עובר חדר-חדר ומוציא אנשים.
כשהמשכתי להיות באשפוז בגלל הצהבת של הקטן ואיכשהו בנס התפנה החדר ה"פרטי" היחיד שיש בקומה בעלי היה איתי שעות ארוכות כי את החדר הזה השומר לא היה בודק.
אבל הסיכוי שהחדר יהיה פנוי לא גדול.

kaparu

New member
מאוד מבינה אותך...

בסופו של דבר (והרבה בזכות עינב וזהו), הבנתי שיש חשיבות גבוהה יותר ללידה מאשר לשהות במחלקה. זה באמת מבאס שלא יכול להיות איתך מלווה לאורך היום. אבל זה לגמרי אפשרי ובהנחה שהלידה טובה בע"ה, גם תוכלי להשתחרר מהר (אני ילדתי בשישי בבוקר והשתחררתי במוצ"ש)

ebe3

New member
מנסיוני..

ילדתי לפני 3חודשים
ילדתי בשישי ויצאתי בראשון בבוקר
בשבת לא היתה הקפדה יתירה, ולמרות שהאורחים שלי מאד השתדלו להקפיד, הרגשתי שהייתי כמעט היחידה, המחלקה היתה מלאה רוב השבת במקרים, כולל בעלים וילדים. אני חושבת שבשבת יש להם פחות איך לאכוף- הדלתות האוטומטיות לא נעולות. אז אנשים יצאו כשהשומר העיף אותם, וחזרו.
בפועל, בעלי בא אחה"צ, ונשאר עד איזה 23:00 במוצ"ש,פשוט ישבנו ממש בשקט מאחורי הוילון והאמת שגם היינו בחדר מאד צדדי והשומר אולי לא שם לב (למרות שהוא הכניס ראש לחדר).
באתי מוכנה להקפדה גדולה (כך זכרתי את זה בתור מבקרת), אבל בפועל זה לא ממש היה ככה.
אני חושבת שבשעות הבוקר גם אולי פחות מקפידים כי גם ככה יש המון אנשים במחלקה- יולדות חדשות עם מלוויהם, שחרורים, משלוחים וכו'.
בשעות הצהרים ביום חול לא הייתי..

למעלה