המחלף המסילתי בגנות נפתח!

מצב
הנושא נעול.

יאיר08

New member

היום נסעתי מת"א לרחובות ואז נסענו על המסילה החדשה שמצפון למנהרה לנתב"ג. סביר להניח שהמסילה החדשה נפתחה היום כי אתמול הרכבת עוד נסעה מדרום למנהרה. ואם כבר אנחנו בנושא הקו לנתב"ג, מישהו יודע מתי הוא יפתח? הבנתי שהתאריך המתוכנן המקורי הוא במרץ. האם בקו אכן יפתח בחודש הבא?

איליה.

New member
לא הבנתי איך הולכת המסילה החדשה.

היום נסעתי מת"א לרחובות ואז נסענו על המסילה החדשה שמצפון למנהרה לנתב"ג. סביר להניח שהמסילה החדשה נפתחה היום כי אתמול הרכבת עוד נסעה מדרום למנהרה. ואם כבר אנחנו בנושא הקו לנתב"ג, מישהו יודע מתי הוא יפתח? הבנתי שהתאריך המתוכנן המקורי הוא במרץ. האם בקו אכן יפתח בחודש הבא?
איפה המסילה מתפצלת מהמסילה הישנה, ואיפה היא חוזרת למסילה הישנה?

יאיר08

New member
המסילה החדשה

איפה המסילה מתפצלת מהמסילה הישנה, ואיפה היא חוזרת למסילה הישנה?
המסילה החדשה
צירפתי ציור בתקווה שהוא יעזור.. הקו הירוק הוא המסילה לנתב"ג (קטע מקווקו במנהרה), הקו הכחול הוא המסילה הישנה (שיצאה משימוש - הקצוות שלה נותקו), הקו האדום הוא המסילה הדרומית שלא השתנתה והקו השחור הוא המסילה החדשה. כל העסק הזה נמצא כמובן בין מסלולי כביש מס' 1 בין מחלף גנות למחלף שפירים. כיום יש רק מסילה אחת לנתב"ג אבל כשיכפילו את הקו בוודאי יחברו אחת מהמסילות למסילה הדרומית.

איליה.

New member
תודה רבה, הבנתי! אני כבר מחכה לנסוע

המסילה החדשה
צירפתי ציור בתקווה שהוא יעזור.. הקו הירוק הוא המסילה לנתב"ג (קטע מקווקו במנהרה), הקו הכחול הוא המסילה הישנה (שיצאה משימוש - הקצוות שלה נותקו), הקו האדום הוא המסילה הדרומית שלא השתנתה והקו השחור הוא המסילה החדשה. כל העסק הזה נמצא כמובן בין מסלולי כביש מס' 1 בין מחלף גנות למחלף שפירים. כיום יש רק מסילה אחת לנתב"ג אבל כשיכפילו את הקו בוודאי יחברו אחת מהמסילות למסילה הדרומית.
לראשונים.

Shark Alarm

New member
אם אפשר לדעת ../images/Emo18.gif

לראשונים.
אם אפשר לדעת

מה הקשר של תחנת הראשונים
תודה..

singera

New member
אפשר להגיד במילה זו שהחלק הדרומי

המסילה החדשה
של מסילת איילון המשולשת התחיל לעבוד לא?

יאיר08

New member
יש קטע קצר מאוד עם שלוש מסילות

של מסילת איילון המשולשת התחיל לעבוד לא?
יש קטע קצר מאוד עם שלוש מסילות
יש קטע קצר של קילומטר עם שלוש מסילות... לפי מה שהבנתי מתכננים מסילה שלישית בין גנות לת"א אבל אין לי מושג מה קורה עם הפרוייקט הזה

gay1982

New member
תיקון לדבריך..

המסילה החדשה
תיקון לדבריך..
אז קודם כל תסלחו לי על האיור, הצד האומנותי שלי עדיין לא הוכח. למיטב ידעתי המצב שמתכונן במחלף הוא שמהמסילה לנתב"ג ייצאו שתי שלוחות באזור המחלף שכל אחת מהן תתחבר למסילה אחת של האיילון. כדי שלא ייוצר מצב שאם המסילה מחוברת למשל למסילה הדרומית, אז י הרכבות שמגיעות מנתב"ג לתל אביב ייצטרכו לעבור מהמסילה הדרומית לצפונית, דבר שייגרור עיכובים בזמני הנסיעות של שאר הקווים כייון שהרכבת מנתב"ג תסע בכיוון ההפוך ותתפוס את המסילה. מצורף איור שאני מקווה שיעזור. השלוחות לנתב"ג מצויינות בצורת האות Y האנגלית.

david80

Active member
כבר אתמול נסעתי במסילה החדשה!!!

כשנסעתי אתמול ברכבת מת"א ללוד, הרכבת עברה במחלף המסילתי לנתב"ג במהירות המירבית, שמעתי נקישות חזקות ולפתע, מכה חזקה בגלגלים, חששתי לרגע לתאונת שימוט (השעה היתה בדיוק 07:12:50), כנראה שנהג הרכבת שכח להוריד את המהירות, ואז הבחנתי במנהרה מצד ימין במקום מצד שמאל!!!

singera

New member
אז מה קרה למסילה הכחולה?

כשנסעתי אתמול ברכבת מת"א ללוד, הרכבת עברה במחלף המסילתי לנתב"ג במהירות המירבית, שמעתי נקישות חזקות ולפתע, מכה חזקה בגלגלים, חששתי לרגע לתאונת שימוט (השעה היתה בדיוק 07:12:50), כנראה שנהג הרכבת שכח להוריד את המהירות, ואז הבחנתי במנהרה מצד ימין במקום מצד שמאל!!!
אז מה קרה למסילה הכחולה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה