המודל הסטנדרטי

NessT

New member
המודל הסטנדרטי

מישהו יכול בבקשה להסביר לי את מבנה החומר לפי תאורית המודל הסטנדרטי בצורה כמה שיותר פשוטה וברורה (אם יש למישהו תרשימים או משהו כזה זה מאוד יעזור!!)? אני פשוט חיפשתי באינטרנט המון ולא מצאתי אף הסבר ברור ומקיף ומסודר.. זה ממש מעניין אותי וחיפשת כבר הרבה זמן אז ממש ממש תודה אם תסבירו לי =] * נ.ב: אין לי ידע מעבר לפיזיקה וכימיה של תיכון (5 יחידות) וכמה ספרים של מדע פופולארי אז בבקשה תשתדלו הסבר כמה שיותר פשוט...

tweeg

New member
אממ

באיזה רמה מדובר? אתה מדבר על קוונטית,כלומר בוזונים קווארקים וכו'?כי בזה אין לי מושג עם אתה מדבר על אלקטרונים פרוטונים,אוריבטלים וכו' אז אני יכול להסביר,אבל ברמה של כימיה 5 יחידות,אז אני לא יודע מה זה יעזור לך "ובסוף הם לא היו בבית" איזה סיפור מפגר (תתעלם)

NessT

New member
כן התכוונתי לקוונטית... אבל תודה בכל מקרה =]

המודל הסטנדרטי

אומר שהחומר מורכב משלושה סוגים של חלקיקים: לפטונים: אלקטון, מיואון וטאו והניטרינו המתאימים להם (ניטרינו - חלקיק בעל ספין חצי חסר מטען ומסה (שיש ראיות שיש לו מסה מאד מאד נמוכה)). על האלקטרו/מיואון/טאו פועלים הכוחות ה"חלש" וחשמלי ועל הניטרינו פועל רק הכח החלש (ואכן לניטרינו יש אנטראקציה מאד חלשה עם חומר). הדרונים: כל ההדרונים מורכבים מקורקים (יש שמונה קורקים שונים). הקורקים באים או בקבוצות של שנים (מזון -ספין שלם) או של שלוש (פרמיון - ספין חצי שלם). ידועים כמה מאות סוגים של הדרונים (דוגמא פרוטון, ניטרון). על ההדרונים פועלים הכוחות החזק, החשמלי והחזק (על ההדרונים ניטרלים פועלים רק החזק והחלש. חלקיקים שנושאים כוחות: חשמלי - פוטון חלש - W,Z חזק - גלואונים ישנם חוקי שימור נוספים (חוץ מדברים כמו מטען חשמלי ותנע כמו בפיזיקה הקלסית) לדוגמא "מוזרות". את חוקי השימור גילו כתוצאה מחקר של תגובות בין חלקיקים. חלק מחוקי השימור נשברים בתגובות שמעורב בהן כח חלש, "הוכחות" למודל הסטדרטי: באמצעות המודל הסטנדרטי הצליחו לחזות את הקיום והמסה של "W", "Z" לפני שהם התגלו במאיצים. (וגם של חלקיקים נוספים) כאשר מרסקים אלקטרונים על פרוטונים פיזור התוצרים תומך בהשערה שיש בפרוטון שלשה קורקים. תוצרי ההתגשות במאיצים תואמים למודל הסטנדרטי. בעיות עם המודל הסטנדרטי: 1. יש בו 18 קבועים מספרים (מסות של לפטונים/קורקים. עוצמת כוחות) - הפיזיקאים היו מעדיפים תורה פשוטה יותר. 2. המודל הסטנדרטי הוא בהנחה שהמסה של הניטרינו היא אפס אבל כניראה שיש לו מסה כלשהי פחותה מאפס. 3. תורת יחסות כללית - לא נכנסת למודל הסטנדרטי..

NessT

New member
תודה :)

אחלה סיכום אבל כבר מצאתי משהו קצת יותר מפורט וארוך אבל שכתוב בצורה מספיק פשוטה שאני יוכל להבין... אם מישהו מעוניין זאת הכתובת: http://www.particleadventure.org/ אתר ממש מעולה!!

באמת האתר הרבה יותר טוב ממה שכתבתי

אבל אני הקדשתי לזה רק כמה דקות

למעלה