המואזין ב-Suruç קרא לתפילה בכורדית!

טליה ג

New member
המואזין ב-Suruç קרא לתפילה בכורדית!

ימים ספורים לפני הבחירות, ממשיכות הרוחות להתלהט גם בזירה הכורדית. ביום שישי האחרון קרא המואזין בעיר Suruç שבנפת Şanlıurfa בדרום מזרח טורקיה את קריאתו המסורתית לתפילה בשפה הכורדית! הדבר גרם לסערה קשה לא רק בקרב טורקים אלא גם בקרב כורדים, שטוענים שאין לערב פוליטיקה ורגשות לאומניים בדת המוסלמית, שבה שפת התפילה הרשמית היא ערבית קלאסית. מעטים אולי יודעים זאת, אבל בין השנים 1932-1950, כשראש ממשלת טורקיה היה İsmet İnönü, ממשיך דרכו של אתאטורק, הקריאה המסורתית לתפילה שונתה באופן רשמי לשפה הטורקית, ואף נאסר ללמוד את הכתב הערבי. הטורקים זוכרים את התקופה הזו כאפלה ביותר ולא מוכנים לוותר על השפה הערבית כשפת התפילה הרשמית בדת המוסלמית.

היי שבת שלום

לידיעתך גב' טליה השפה הכורדית היא קרובה מאוד מאוד לערבית ובטח לאלו שעלו מצפון עיראק השפה של הכורדים תמיד הייתה ערבית מדוברת עוד לפניי 4 אלף שנים שנכנסו לשטח שכיום ניקרא כורדיסטן הכורדים נחשבים לערבים לכל דבר או כיום לא מגדירים את עצמם ערבים אבל באורגינל הינם ערבים אסלים לא להסתמך על ויקיפדיות לא על אתרי אימגו הכל הערכות ובולשיט

טליה ג

New member
יש דבר כזה שפה כורדית, וזו לא ערבית

אני בטוחה שהשפה הכורדית קלטה לתוכה המון מילים מערבית, בדיוק כפי שבשפה הטורקית יש המון מילים ממקור ערבי, אבל השפה הכורדית בבסיסה אינה ערבית, ואפילו אינה שפה שמית! מן הסתם, הכורדים המתגוררים בצפון עיראק דוברים גם ערבית, בדיוק כפי שהכורדים בטורקיה דוברים טורקית, וסביר להניח שכורדים רבים דוברים כיום טוב יותר את שפת המדינה שבה הם מתגוררים מאשר את השפה הכורדית, אבל זה לא משנה את העובדה שיש שפה כורדית עצמאית, ושהיא ממש לא דומה לערבית.

כניראה שאת לא מספיק בקיאה בנושא השפה הכורדית

אולי ניתקלת בכורדים מטורקיה יהודים שלא דוברי ערבית לכי למשל תיראי ותשאלי תתייעצי בכפרים בגליל העליון של הערבים וגם במשולש כפר ג'ת טייבה מוצאם מהכורדים אני מכיר המון משפחות הם יאכלו לתת לך את כל הידע על השפה הערבית הכורדית אני מתגורר במושב כורדי עיראקי תשאלי תתענייני ואל תסתמכי על ויקיפדיות כפי שאמרתי חבל לך על המאמץ

טליה ג

New member
אני נתקלתי רק בכורדים מוסלמים בטורקיה

ויצא לי הרבה לשוחח איתם, גם על שפתם, והם אמרו לי בפירוש (ויכולתי גם לשמוע אותם משוחחים ביניהם) ששפתם אינה דומה לערבית, וגם לא לטורקית, אלא שזו שפה ממקור איראני. יצא לי גם לראות טקסטים כתובים בכורדית, וגם כאן, אני לא רואה שום דמיון לערבית, למעט אוצר מילים לא מבוטל אמנם ממוצא ערבי, אבל לדקדוק ולאוצר המילים הבסיסי מחיי היומיום אין שום קשר לערבית! אני לא אומרת שאין ניב ערבי שדוברים הכורדים, בין עם כורדים מוסלמים בעיראק או כורדים יהודים ממוצא עיראקי. הכורדים היחידים שיצא לי לפגוש הם כורדים טורקים, והשפה הכורדית שבפיהם אינה דומה לערבית.

בגלל זה יקירתי אני חוזר בפעם המליון

הכורדים של טורקיה התבוללו עם הטורקים בהכל הם לא יגדירו עצמם ערבים הסבים הסבתות מדורי דורות ערבים יש הבדלים עצומים בין כורדים טורקים לבין כורדים עיראקים לאיראנים יש 80 ניבים בשפה הכורדית למשל הידעת שבארבית הכורדית מדברים רק ערבית ..אם היית מבינה ערבית הייתי שולח לך מאמר על המקור והשפה האורגינלית של הכורדים מלפניי 4 אלף שנים מהיכן הם באו ושפתם האמיתית אם יש מישהו שיכול לתרגם לך אני יעלה לך את זה לפה ותכירי בעולם הכורדי מקרוב יותר הכורדים של טורקיה לא סובלים את הכורדים של עיראק ולהפך כי כורדים של טורקיה לא כולם מוסלמים יש בינהים עובדי אלילים

טליה ג

New member
אני מבינה ערבית לא רע

ואני מניחה שאם תעלה את המאמר, אוכל להבין את חלקו הגדול לפחות. אני יודעת שיש ניבים כורדיים שונים, ויצא לנו לפגוש באיסטנבול סוחר עתיקות כורדי עלווי שסיפר לנו שהוא מדבר שפה כורדית שונה לגמרי מזו של רוב הכורדים בטורקיה (שכחתי את שמה) ומשתייך לקבוצה אתנית קטנה בקרב הכורדים. לא ידעתי שיש כורדים עובדי אלילים, אבל ידוע לי שכורדים רבים הם מוסלמים עלווים. לא ידעתי שהכורדים במדינות השונות לא סובלים זה את זה. חשבתי שהגורל המשותף והשאיפה לעצמאות גרמה להם לתחושת אחדות. מה שכן, מאז ומתמיד הפתיע אותי מדוע הכורדים בעיראק רוחשים (או לפחות רחשו בעבר) סימפטיה כלפי ישראל, בעוד שהכורדים בטורקיה היו עויינים מאוד כלפי ישראל, גם בימים שיחסי טורקיה-ישראל היו טובים ביותר. יש הטוענים שהכורדים בטורקיה סלדו מישראל בשל היחסים הטובים שלה בזמנו עם טורקיה, ויש הטוענים שהכורדים בטורקיה חשופים לתקשורת במדינות השכנות כמו איראן ועיראק ולכן עויינים את ישראל, אבל אף אחד מההסברים לא מניח את דעתי. הכורדים בטורקיה אנשים חמים, לבביים ומקסימים, אבל כשהם שמעו שאנחנו מישראל, הייתה משתררת מיד שתיקה רועמת והפנים שלהם היו מחמיצות מיד. אחרי כמה תקריות לא נעימות העדפנו לא להזדהות יותר כישראלים, ומכיוון שאנחנו דוברים גרמנית, פשוט אמרנו שאנחנו גרמנים, ולא נתקלנו יותר בפרצופים חמוצים. האם יש לך הסבר לכך שהכורדים בטורקיה עויינים את ישראל, בעוד שהכורדים בעיראק מסמפטים אותה?

בוקר טוב ושבוע מבורך טליה:)

שוב אתקן אותך יקירתי לא הכורדים של טורקיה ולא הכורדים של עיראק במיוחד מסמפטים אותנו אני נכנס לפורומים שלהם בערבית אני קורא תגובות שאפילו בעזה אנחנו לא מקבלים כאלה הם כותבים שאנחנו רוצחים ילדים בעזה הם תומכים בחזבאללה בחמאס משפחתי הייתה וממשיכה כל שנה לשוט לטורקיה ומשם להכנס לעיראק הם מקבלים אותם בסדר פנים יפות אבל הם אומרים שאם מוסטפא אל ברזאני לא היה עושה אז לפניי מאות שנים עיסקאות עם ישראל לא הייתה דרך לכול הכורדים היהודים שבאים לבקר בעיראק חזרה לישראל היינו מבצעים לינ'ץ הם אומרים להם את זה בפנים ומנם זה קצת מרתיע לדעתי מרתיע מאוד..אבל השייח"ם שלהם במשפחה ובנו של מוסטפא אל ברזאני אמר ונתן פקודה לא לפגוע ביהודים כמו שנתן מלך עבדאללה ממרוקו כך הנחה אותם גם מוחמד בנו של מוסטפא אני מאוד מאוד בקיא בהסטוריית הכורדים ישנם כפרים ערביים בארץ שמוצאם מכורדיסטן העיראקית את יכול גם לבדוק במשולש בכפרים ג'ת טייבה יש בוואדי ערה ובעוד כפרים המונים בצפון הארץ ערבים כורדים יש קהילה ענקית במזרח ירושלים של משפחת אל כורד שלי אישית יצא לפגוש אותם שהם שונאי ישראל הם יכולים לתת לך פרטים מדוייקים על שפת הכורדים האורגינלית על מוצאם..יש הטוענים שהכורדים ממוצא איראני וזה בולשיט אחד גדול אסביר לך פעם 1 שתהיי בעניינים הכורדים לפניי 4 אלף שנים הסתננו ממדינות כווית עיראק סוריה וסעודיה לשטח שכיום ניקרא כורדיסטן בנו לעצמם זהות כורדית שאלו שפה מכל מדינה באיזור וכך נוצרה לה עדת הכורדים הגדלה המונה 40-45 מליון כודים בכל העולם ואת זה אני אומר לך ממקורות מדוייקים לא וויקיפדיות לא אתרי אימגו לא הסטוריונים בדוק בדוק אני אמצא את המאמר בערבית ומבטיח לעלות לך אותו לכאן זה מאמר בין5 דפים מעניין ומרתק ואפילו עד דמעות הכורדים במוצאם כפי שציינתי ערבים שהם התחילו להגר למדינות השכנות להם הם כבר לא אומרים על עצמם שהינם ערבים אומרים כורדים עלווי כורדים עיראקים כורדים סורם כורדים טורים וכדומה אבל ישנם כורדים שאני אישית נתקלתי שלא מתביישים ואומרים שהם ערבים והם שונאי ישראל והכי הכי חשוב לציין שרוב רובם לא כולם אני מדגיש אבל רוב רובם עויינים את ישראל ברמות על שיהיה לך שבוע טוב ומבורך:)

היי שבת שלום

לידיעתך גב' טליה השפה הכורדית היא קרובה מאוד מאוד לערבית ובטח לאלו שעלו מצפון עיראק השפה של הכורדים תמיד הייתה ערבית מדוברת עוד לפניי 4 אלף שנים שנכנסו לשטח שכיום ניקרא כורדיסטן הכורדים נחשבים לערבים לכל דבר או כיום לא מגדירים את עצמם ערבים אבל באורגינל הינם ערבים אסלים לא להסתמך על ויקיפדיות לא על אתרי אימגו הכל הערכות ובולשיט

למעלה