המדור לרישום וקבלה

יעלה ג

New member
רפואה בצפת והשלמות לת"א

שלום- למישהו יש מושג האם נפתח בי"ס לרפואה נוסף בצפת ואיך מבררים תנאי קבלה? וכמו כן - אם אני מעונינת להרשם לתכנית הארבע שנתית בת"א סתו 2012 ויש לי להשלים את כל הקורסים הנדרשים חוץ מסטטיסטיקה, האם אני יכולה להתחיל עכשיו ולסיים את כל הקורסים בזמן? יש חשיבות לאוניברסיטה שבה לוקחים את הקורסים? איך נרשמים זה חוג מסוים או אפשר להרשם ככה סתם לקורסים? צריך בגרות במקצועות מסוימים + פסיכומטרי? תודה מראש ושבת נעימה

Shazamit

New member
שאלה לגבי ביולוגיה וקבלה לשנה שניה

היי! יש לי שאלה בנוגע למעבר לשנה שניה של לימודי רפואה בתל אביב (במסלול השש שנתי): האם עדיף ללמוד מדעי החיים ומדעי הרפואה או ביולוגיה מורחב בשנה הראשונה? מה מהם יוכל לעזור לי להתקבל לשנה שניה של רפואה (אם זה אפשרי בכלל?)? ומה מהם יוכל לתת לי יותר פטורים בהמשך בלימודי הרפואה? (כבר עברתי על השרשור שנקרא "שנה ראשונה בביולוגיה", והוא לא באמת עזר לי, אז אתם לא צריכים להפנות אותי אליו (= ) תודה רבה! :)

lionfish1

New member
אין מעבר ישיר לשנה ב' בת"א

כיוון שבשנה א' יש קורס אנטומיה, שהוא הכרחי ולא נלמד במסגרת תארים אחרים. מה שכן, לפי מה שאמרו לי חברים מהשנה שלי, סיום של שנה א' במדה"ר יתן לך פטור בערך מכל הקורסים האחרים, וזה גם משהו. הם גם אמרו שכמעט כל מי שרצה לעבור ממדה"ר לרפואה הצליח להתקבל לאיזושהי אוניברסיטה. לגבי ביולוגיה מורחב- אני לא יודעת.

פוספון

New member
קצת תשובות

בית הספר לרפואה של צפת אמור להפתח בשנת הלימודים הקרובה (סתיו 2011) ותנאי הקבלה שלו הם כמו של ת"א (תואר ראשון עם ממוצע מעל 80, קורסי ליבה בביולוגיה עם ציונים מסוימים, מבחן GRE ושאר המיונים). את יכולה למצוא פרטים באתר של בר אילן. לגבי השלמות (שיהיו תקפות לך גם לת"א וגם לצפת) - מכיוון שפספסת בכמה שבועות את תחילת סמ' ב' אז "להתחיל עכשיו" אומר בעצם להתחיל בסמ' א' שנה הבאה ולעשות את כל ההשלמות (6 קורסים) בשני סמסטרים. בת"א זה לא אפשרי (אלא אם כן יש לך רקע בכימיה, כי הם דורשים לפני הקורסים בביולוגיה קורסי קדם בכימיה), בפתוחה זה אפשרי (או לפחות היה אפשרי לפני שנה) ובשאר המקומות אני לא יודעת. בכל מקרה, גם אם יאפשרו לך לעשות הכל בשנה, זה דורש הרבה למידה עצמית וזאת שנת השלמות די צפופה (ותצטרכי גם לעשות GRE תוך כדי). למיטב הבנתי, לא משנה איפה את לוקחת את קורסי ההשלמה כל עוד זה אוניברסיטה/מכללה מוכרת וכל עוד מספר הנקודות עונה על הדרישות של שתי התכניות. בהצלחה...

יעלה ג

New member
היי תודה רבה רבה לך

את יודעת אולי איך נרשמים לקורסים האלה? ואם יש קורסי קיץ. אולי אפשר לקחת את הקורסים בכימיה בסמסטר קיץ? תודה רבה!

פוספון

New member
במקומות שאני מכירה

שזה ת"א והפתוחה, את צריכה להרשם לאוניברסיטה (או לקנות ערכת הרשמה או דרך האינטרנט) ואחרי זה להרשם לקורסים הספציפיים. אני לא כ"כ בקיאה בנהלים, אבל אחרי שתבחרי מקום שבו את עושה את ההשלמות תרימי טלפון למזכירה של ביולוגיה באותו מקום ותשאלי. לגבי קורסי קיץ - אני לא מכירה. אבל כדאי לך להרים כמה טלפונים או לחפש קצת באינטרנט - תמצאי תשובות יותר טובות.

shaulkan

New member
המדור לרישום וקבלה

הודעות לגבי קבלה למקצועות הרפואה - תנאי קבלה, סיכויי קבלה, בגרויות, מכינות, רקע אקדמי, פסיכומטרי, סכם, סף קבלה, עתודה רפואית, התכנית הארבע שנתית (לימודי רפואה לאחר תואר), שאלות כלליות על מבחני המיון השונים (מו"ר, מרק"מ, ראיונות) וכו' נא לכתוב בתגובה להודעה זו. שימו - ישנן תשובות מפורטות על הליך הקבלה לרפואה בשאלות הנפוצות (בסרגל הכחול למעלה), כדאי להתחיל שם. אם השרשור הזה נעשה גדול או שכבר לא קופץ, פתחו בעצמכם שרשור חדש כזה וכתבו את ההודעה שלכם בתגובה אליו.

shaulkan

New member
מקווה שאני לא צעיר חצוף שפתחתי שרשור שכזה...

אלן חבר'ה, בדקתי את הסכם שלי בעברית והוא בדיוק בין סף הדחיה לקבלה, וכתוב שבשנה שעברה אני מתחת לסף הדחיה, מישהו יודע אם הסכם במגמת עליה או ירידה, ואם כדאי לי בכלל להגיש במצב הזה? (בגרות 10.92 ופסיכו 746 לנחמדים ממש שירצו להסתכל על המצב שלי בגרף...) תודה!

shaulkan

New member
ועוד שאלה ששכחתי...

הוספתי בקיץ 3 יחידות היסטוריה, ובספח הציונים כתוב הציון הסופי של ה3 יחידות. אני צריך להוציא טופס לציון המשוקלל של כל ה5 או שהאוניברסיטאות יודעות לעשות את החישוב הזה לבד?

../images/Emo6.gif צעיר חצוף...

רק משרד החינוך משכלל ציון סופי במספר יחידות כולל. אתה צריך לוודא שמשרד החינוך עשה את זה, כלומר שהוא עשה את החיבור בין הטפסים בתיכון לטופס שעשית בקיץ. אני בקשתי דרך הבית ספרי שלי ממשרד החינוך לשכלל את הציון הסופי ועכשיו זה מופיעה במומצע שלי בלי ששלחתי שום טופס לעברית/טכניון/תל אביב. בבן גוריון צריך להמציא טופס ולשולח אותו עלהם (אם זה העתק אז עם חותמת של מדור רישום או של משרד החינוך).

nimrodko7

New member
חוזר על שאלה שעברה לעמוד קודם.. 4 שנתית

האם מישהו מהנרשמים השנה קיבל זימון כלשהו למבחן חשיבה/שאלון ביוגרפי, אשר אמור להיערך באפריל?

Liran140

New member
עדיין לא...

מצד שני קיבלתי מייל נאצה מרבקה שלא הגשתי את כל הטפסים ואם לא אגיש אותם תוך שבוע יעיפו אותי מהתוכנית.... נראה לי שזה אומר זה שהם עדיין בשלבי קליטת הנתונים. :)

barkiko

New member
הרשמה לוטרינריה ורפואה

שלום, מישהו אולי יודע אם הסיכויים שלי להתקבל לוטרינריה יורדים אם אני אבחר בעדיפות ראשונה רפואה? נרשמתי לרפואה לכל האוניברסיטאות ואני יודעת שבירושלים הכי קשה להתקבל... השאלה שלי אם עדיף לי להרשם רק לוטרינריה בירושלים? תודה!

lioravid1

New member
לא משפיע

אני לומדת שנה ראשונה וטרינריה ברחובות, וכאשר נרשמתי בחרתי באופציה ראשונה רפואה שנים מתקדמות, ובוטרינריה כאופציה שנייה. אז כמו שאתה רואה, לפחות במקרה שלי, לא השפיע על הקבלה... את תשובת הקבלה לוטרינריה קיבלתי הרבה לפני שברפואה ידעו אם מתפנים בכלל מקומות לשנה ב.

למעלה