המב"ס...שהוא בדרגת סא"ל...

Amazona

New member
המב"ס...שהוא בדרגת סא"ל...

יכול באיזושהי צורה לתרום לפסילת מקצוע שלי

Th3onE

New member
אצלנו בבסיס

בשביל שהמפקדה החילית תפסול לחיל מקצוע (פסילה מנהלתית- שלא על בעיה רפואית או נפשית) היה צריך סיכום ראיום עם המב"ס והמלצה חיובית שלו. אם הוא לא היה ממליץ חיובית, לא היה נפסל המקצוע.

Amazona

New member
מה שאתה אומר בעצם..

אם יש לי ביד סיכום ראיון+המלצה חיובית מהמב"ס.. אני לא צריכה את כל הפקה פקה הבריאותי והנפשית על מנת לפסול מקצוע

gilad86

New member
מניסיון שלי, לא צריך

ברגע שהיחידה, כלומר המב"ס ממליץ לך על פסילת מקצוע הסיבה לפסילה תהיה על "אי התאמה מקצועית"

gilad86

New member
כן

לפי מה שאני יודע יש סיבה רפואית,סיבה נפשית,אי התאמה מקצועית ואי התאמה משמעתית

idos2

New member
קצת על פסילת מקצוע

פסילת מקצוע יכולה להתבצע במקרים הבאים: על רקע אי התאמה נפשית/רפואית - בהמלצת קב"ן/פסיכיאטר/רופא. על רקע אי התאמה מקצועית/משמעתית - בהמלצת מפקד. לבוא אחרי שנה וחצי ולפסול מקצוע על רקע אי התאמה מקצועית מוציא את המפקד קצת מטומטם, אבל אם הוא רוצה הוא יכול למצוא איך לסדר את זה.

idos2

New member
גורם ממליץ או גורם מאשר?

גורם ממליץ זה גם יכול להיות מפקד ישיר, גורם מאשר אני לא כ"כ בקיא בנהלים אבל מן הסתם שזה צריך להיות לפחות סא"ל או אולי אפילו אל"מ.

omeris

New member
אני יודע שלפחות אצל תכניתנים

זה רמ"ח משא"ן - אל"מ - שפוסל.

omeris

New member
עמד על הפרק בעבר הלא רחוק

אבל ויתרתי על העניין לטובת הצעות יותר מעניינות שיתבררו אם הן שוות משהו ביום רביעי.

EmGee

New member
ש הרבה חיילים שהמקתוע שלהם נפסל

בגלל בעיות משמעת אחרי למעלה משנה, וזה לא מוציא את המפקד מטומטם.

idos2

New member
משמעת זה משמעת

ואי התאמה מקצועית זה אי התאמה מקצועית, יש הבדל. לבוא אחרי שנה וחצי שהחייל עוסק במקצוע, וסביר להניח שהחייל אפילו רכש כבר שלב מקצועי מתקדם שנדרש ע"מ לקבל דרגת סמל ולהגיד שהחייל לא מתאים מקצועית למקצוע זה קצת מטומטם, איך שלא תסתכל על זה.

למעלה