certified.woke
Well-known member
הם נחשבים למי שהחזירו את טראמפ לבית הלבן. עכשיו הם עשויים לקבור אותו - I
בבחירות לנשיאות 2024 הם עזרו לטראמפ לנצח בקרב צעירים, אבל עכשיו הפודקאסטרים והמשפיענים המכונים "המנוספרה" מתחילים להתפכח.
דונלד טראמפ וג'ו רוגן. ראיון עם 60 מיליון צפיות, לפני הבחירות; צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של PowerfulJRE
איתמר קציר
לעקוב
04 בדצמבר 2025
הרחבה
תקציר הכתבה ב-132 מילים
בשבועות האחרונים דונלד טראמפ מתחיל לשמוע צמד מילים שמפחיד נשיאים אמריקאים כמו מעט מאוד ביטויים אחרים: "ברווז צולע". ואם יש משהו שמפחיד יותר מאשר לשמוע את הצימוד הזה, זה לשמוע אותו מפי מי שנחשבים דווקא בצד שלו."זה הסוף של ממשל טראמפ. זו תחילתה של נשיאות הברווז הצולע. זה ברור לכולם", אמר הקומיקאי והפודקאסטר טים דילון בחודש שעבר. "עכשיו יתחילו שלוש שנים של דיבורים על אולם הנשפים בבית הלבן, טראמפ יתחיל להיעלם, להזדקן, הוא מציף את הבית הלבן בזהב, (פרשת) אפשטיין תשאב את החמצן מהכל".
כתבות קשורות
- "הביטול היחיד בישראל הוא של יוצרים שאמרו משהו שמאלני מדי" איתמר קציר
- למה פורמט מיושן כמו ניוזלטר מייצר רעידת אדמה עולמית בשוק התקשורת? איתמר קציר
https://x.com/OfTheBraveUSA/status/1989767307019915775
מתוך הפודקאסט של טים דילון. שתי המילים שהכי מפחידות נשיאים אמריקאים
המספרים שאליהם הגיעו הראיונות עם טראמפ – 60 מיליון צפיות ביוטיוב אצל ג'ו רוגן, 17 מיליון צפיות בפודקאסט של הקומיקאי תיאו וון, 10 מיליון צפיות בפודקאסט Flagrant של אנדרו שולץ, שלושה מיליון צפיות אצל היוטיובר איידין רוס – מעידים על האפקט העצום שהיה להם, ועל האופן שבו סייעו לנרמל את המועמד שבזמן הקמפיין היה מורשע בפלילים, נאשם בעוד שלושה משפטים, ומי שהוביל ניסיון הפיכה ב-6 בינואר 2021.
הבעיה עם אנשי המנוספרה הללו, מנקודת המבט של טראמפ, היא שבניגוד לפודקאסטרים ימנים כמו בן שפירו או טאקר קרלסון, שעל פניו הולכים שבי אחריו, אלו מעולם לא היו באמת בכיס שלו: הם רואים בעצמם "חושבים חופשיים" שחסינים מפני הבולשיט הפוליטי-מפלגתי. מבחינתם, טראמפ יכול היה באותה המידה להיות דמוקרט – כפי שאכן היה בעבר. רוגן, הכוהן הבלתי רשמי של המנוספרה שמגיש את אחד ההסכתים הפופולריים בעולם, נחשב תמיד למי שרק "שואל שאלות" ומחבב תיאוריות קונספירציה, מחייזרים ועד חיסוני קורונה. בעברו התנגד לטראמפ, אבל נטה אליו ככל שהבחירות התקרבו בשל התמיכה של טראמפ ב"חופש הביטוי" – או במילים אחרות, בעמדות אנטי-פרוגרסיביות שלפיהן ה-woke מגביל את השיח, בייחוד השיח המגדרי או השיח סביב סוגיית החיסונים.
הפודקאסטר אנדרו שולץ"טראמפ עושה את ההפך המוחלט מכל מה שהצבעתי לו. אני רוצה שיעצור את המלחמות – הוא מממן אותן. אני רוצה שהוא יצמצם הוצאות (ממשל) – הוא מעלה"
אנדרו שולץ מבקר את טראמפ. תמך בו והתפכח
עכשיו, כשטראמפ שוב בבית הלבן, רוגן וחבריו מגלים מה קורה כשהבטחות בחירות פוגשות מציאות. והם לא אוהבים את זה. בזה אׁחר זה הם מביעים ייאוש וסלידה מטראמפ, במישרין או בעקיפין. מלבד דילון, גם רוס "התפכח" ואמר לעוקביו שהוא מצר על כך שבכלל נכנס לפוליטיקה מלכתחילה. שולץ אמר ביולי, "טראמפ עושה את ההפך המוחלט מכל מה שהצבעתי לו. אני רוצה שיעצור את המלחמות – הוא מממן אותן. אני רוצה שהוא יצמצם הוצאות (ממשל) – הוא מעלה".
באותו חודש רוגן השמיע ביקורת חריפה על מדיניות הגירוש וציד המהגרים תחת שלטונו של טראמפ. הצטרף אליו גם וון, בנו של מהגר בעצמו ומי שאירח בעבר את טראמפ לראיון אוהד. אלא שמאז המחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב (DHS) השתמשה בבדיחה של וון שהוצאה מהקשרה לטובת סרטון תדמית שלה, שמציג מעצרים אלימים של מהגרים. "זה היה כל כך דפוק", אמר וון בסוף ספטמבר, "אבא שלי היגר מניקרגואה. אחד החפצים היקרים לי ביותר הם מסמכי ההגירה שלו מהתקופה שהוא הגיע לכאן, יש לי אותם ממוסגרים". הוא דרש מהממשל להוריד את הסרטון, וזה אכן הוסר כעבור יומיים, אבל הספיק לצבור 30 מיליון צפיות.
בחודש שעבר התארח וון אצל רוגן, והשניים חבטו יחד בממשל טראמפ. "ראיתי את הסרטון ואמרתי – אומייגאד, מה לעזאזל הם עושים?" אמר רוגן, "הממשל מפיק סרטון הייפ?!" וון השיב, "לכן אני אומר שהכל הפך ל-WWE – שום דבר מזה לא אמיתי!"
https://x.com/factpostnews/status/1991165162355622352
תיאו וון מתארח אצל ג'ו רוגן. חבטו יחד בממשל טראמפ
נערך לאחרונה ב: