יפה אמרת. נמצאנו למדים אם כן שכ98% מהחרדים אינם משתמטים. מצוין, אפשר לעבור הלאה להתקפה הבאה (על המגזר).מי שהצבא לא רוצה לגייס אותו הוא לא משתמט.
יפה אמרת. נמצאנו למדים אם כן שכ98% מהחרדים אינם משתמטים. מצוין, אפשר לעבור הלאה להתקפה הבאה (על המגזר).מי שהצבא לא רוצה לגייס אותו הוא לא משתמט.
אבל גם את החרדים צה"ל לא מעונין לגייס באופן גורף וכולל. זה לא רק לגבי הקבוצות הקיצוניות שהזכרת בהמשך.זה לא מדויק , השיח הנכון צריך להיות
לפיד, אנחנו נשלול זכות בחירה ממי שלא משרת וצהל כן רוצה לגייס אותו
הקהל, זה כולל את הערבים?
לפיד, לא אותם לא מגייסים כי צה"ל מלכתחילה לא רוצה לגייס אותם .
הנקודה פה היא ב"אנחנו". הציבור (או חלקו בכל אופן) מעוניין בגיוס חרדים באופן גורף וכו', או למצער באופן חלקי, משמעותי יותר מכפי שהוא היום. הצבא לעומת זאת לא מעונין בכך. מאחר והצבא הוא הגורם המגייס, המשמעות היא שאין הבדל מבחינה זו בין החרדים לערבים (להבדיל).כלומר יש פה הבחנה בין משתמטים שצה"ל היה רוצה לגייס אותם לבין משתמטים שמלכתחילה אנחנו לא רוצים שישרתו בצבא כי הם תומכים באויבנו.
אולי זה היה לפני המילחמה שחשבו בטעות שאפשר להסתפק בצבא חכם וקטן, וצה"ל לא רצה להתעסק עם הכאב ראש של גיוס חרדים , אבל עכשיו מבינים שקיומינו פה נשען בעיקר על כוח צבאי , ולכן צריך כל כוח אדם אפשרי כולל חרדים למעט כאלו שמוגדרים כתומכי אויב ( ערביי ישראל למעט דרוזים , וחרדים קיצוניים אנטי ציוניים )אבל גם את החרדים צה"ל לא מעונין לגייס באופן גורף וכולל. זה לא רק לגבי הקבוצות הקיצוניות שהזכרת בהמשך.
הצבא כן מעונין בגיוס חרדים ( למעט הקיצוניים שבהם ), נכון שזה יותר כאב ראש אבל יש מצוקת כוח אדם בצה"ל של לוחמים ונשאלת השאלה מי ילחם נגד האויבים מסביב , מילואמניקים שנשחקים חודשים רבים תוך כדי פגיעה במשק ? נאטו ? תיאלנדים ופילפינים שנייבא כשכירי חרב ? ערבייי ישראל שכן מוכנים להתגייס אבל לחמאס ?הנקודה פה היא ב"אנחנו". הציבור (או חלקו בכל אופן) מעוניין בגיוס חרדים באופן גורף וכו', או למצער באופן חלקי, משמעותי יותר מכפי שהוא היום. הצבא לעומת זאת לא מעונין בכך. מאחר והצבא הוא הגורם המגייס, המשמעות היא שאין הבדל מבחינה זו בין החרדים לערבים (להבדיל).
גם אני חשבתי כך זמן מה. זה שהצבא לא היה מעוניין בעבר (במשך עשרות שנים) בגיוס חרדים ורק שיחק את המשחק, ידוע לי כעובדה מוגמרת. בתקופת המלחמה גם אני קיבלתי בשלב מסוים רושם שחל שינוי מבחינה זו. אבל התעמקות וסדרת אירועים לימדה אותי שזה ממש לא המצב. יש אולי מעט יותר נכונות בצבא לקבל חרדים, אבל רצון בגיוס חרדים גורף? לא היה מעולם ואין גם היום. התובנות בעקבות המלחמה לא שינו זאת במאומה.אולי זה היה לפני המילחמה שחשבו בטעות שאפשר להסתפק בצבא חכם וקטן, וצה"ל לא רצה להתעסק עם הכאב ראש של גיוס חרדים , אבל עכשיו מבינים שקיומינו פה נשען בעיקר על כוח צבאי , ולכן צריך כל כוח אדם אפשרי כולל חרדים למעט כאלו שמוגדרים כתומכי אויב ( ערביי ישראל למעט דרוזים , וחרדים קיצוניים אנטי ציוניים )
שוב, זה שאתה יודע להסביר לי את ההגיון מדוע הצבא אמור לרצות בגיוס חרדים, זה קל. גם אני יודע לעשות זאת. זה לא משנה כהוא זה את השאלה אם הצבא אכן מעוניין בזה. על כך התשובה הייתה ונותרה שלילית. גם היום, על אף ולמרות הכל.הצבא כן מעונין בגיוס חרדים ( למעט הקיצוניים שבהם ), נכון שזה יותר כאב ראש אבל שי שמצוקת כוח אדם בצה"ל של לוחמים ונשאלת השאלה מי ילחם נגד האויבים מסביב , מילואמניקים שנשחקים חודשים רבים תוך כדי פגיעה במשק ? נאטו ? תיאלנדים ופילפינים שנייבא כשכירי חרב ? ערבייי ישראל שכן מוכנים להתגייס אבל לחמאס ?
אין כל כך הפרדה בין "הציבור הרחב" לבין צה"ל , מתוך הציבור הרחב יוצאים המילואימנקים אנשי קבע וקצינים בכירים.גם אני חשבתי כך זמן מה. זה שהצבא לא היה מעוניין בעבר (במשך עשרות שנים) בגיוס חרדים ורק שיחק את המשחק, ידוע לי כעובדה מוגמרת. בתקופת המלחמה גם אני קיבלתי בשלב מסוים רושם שחל שינוי מבחינה זו. אבל התעמקות וסדרת אירועים לימדה אותי שזה ממש לא המצב. יש אולי מעט יותר נכונות בצבא לקבל חרדים, אבל רצון בגיוס חרדים גורף? לא היה מעולם ואין גם היום. התובנות בעקבות המלחמה לא שינו זאת במאומה.
השינוי הזה ככל שכן קיים, קיים בקרב הציבור הרחב (אותם חלקים בו שמתעקשים על גיוס חרדים) ובמיוחד בקרב אלה שרואים עצמם כמגיני הצבא ונציגי המערכת, ומוסמכים כביכול לדבר בשמו. אבל בפועל מעט מאוד השתנה מבחינה זו בקרב מקבלי ההחלטות במערכת, אם בכלל.
יש עובדתית. זה שהצבא מורכב מהציבור כפי שציינת לא משנה זאת. הצבא כגוף יש לו את רצונותיו ולציבור הרחב (או חלקו) יש את רצונותיו. אפילו הציבור הרחב לא מסכים עם עצמו בסוגיה דרך אגב. כלומר יש יותר מדעה אחת בציבור. יש כאלה שסבורים שלא לגייס, יש כאלה שסבורים שצריך לגייס את כולם, יש כאלה שסבורים שצריך לגייס חלקית, יש כאלה שסבורים שחוק הגיוס המוצע כעת הוא פתרון טוב ופשרה טובה, יש החולקים על כך. ים של דעות, כיאה לציבור גדול והטרוגניאין כל כך הפרדה בין "הציבור הרחב" לבין צה"ל
זו שאלה אחרת לחלוטין. דעתו של מי "קובעת" יותר מדעתו של אחרים, זו שאלה שאני הקטן לא יודע לענות עליה. בעיקר לא מאחר וכאמור, גם דעת "הציבור הרחב" היא לא מקשה אחת. ממש לא. גם לא אם זה מוצג כך בתקשורת (ואגב, במיוחד לא אם זה מוצג כך, שכן זה מלמד אותך שסקרים עם שאלות פשוטות לא יכולות לתת מענה לסוגיה בכלל וגם לא לספר לך מהי באמת עמדת "הציבור").ודעת "הציבור הרחב" היא יותר קובעת מאשר דעתם של כמה קצינים בצבא שלא מעונינים להתעסק בכאב הראש של גיוס חרדים.
אבל כל אחד רואה את "האינטרס של כלל מדינת ישראל" באופן שונה. כך שלמרות שאני לגמרי יכול להסכים עם המשפט הזה, הוא די חסר משמעות ממשית לענייננו. בנוסף לכך, אם הקצין או קבוצת הקצינים שתהיה מופקדת על הגיוס בפועל לא תרצה שהוא יתרחש, גם אם בתיאוריה המשפט הזה שלך יישאר נכון, הם הרי לא יבצעו זאת וימצאו את הדרך למנוע את הגיוס (גם אם כלפי חוץ ייצאו בהצהרות יפיפיות בנושא).מה שחשוב זה האינטרס של כלל מדינת ישראל ולא קומץ קצינים עם ראש קטן .
כאב ראש זה נדבך אחד. הסיבה העיקרית לעניות דעתי היא תקציבית. אבל על זה אפשר לדון ויתכנו שיקולים אחרים. "להכריח אותם" זה נחמד בתיאוריה, אין לזה היתכנות מעשית בעולם המציאות.אז גם אם מישהו בצבא לא רוצה לגייס חרדים כי זה כאב ראש אז יש להכריח אותם לקבל חרדים ולהתאים את עצמו לכך.
זה עניין אחר לחלוטין. אפשר לפתור את בעיית השחיקה של חיילי המילואים באמצעות גיוס חרדים בדיוק כמו שאפשר לפתור אותה ב1,001 דרכים אחרות, הרבה פחות בעייתיות. לא מהכיוון הזה הצבא מטפל בסוגיה.והאינטרס של מדינת ישראל זה לא לשחוק את המילואמניקים וחיילי הסדיר שמגינים עלינו מהאויבם מסביב .
לא מסכים, לא הצבא יקבע אלה הציבור ( באמצעות נבחריו לכנסת ) , ויש רוב בין חברי הכנסת לגיוס חרדים .אבל מעבר לשאלה הפילוסופית דעתו של מי צריכה לקבוע, יש את עולם המציאות כלומר, דעתו של מי תקבע. כאן תשובתי שונה משלך. הצבא הוא זה שייקבע בסופו של דבר. לא הציבור, תהא דעתו אשר תהא. ליתר דיוק, הצבא ייקבע במובן השלילי בלבד. כלומר אם הצבא ירצה בגיוס המוני וגורף של חרדים, או אז אם הציבור ירצה בכך ומקבלי ההחלטות יקדמו זאת*, זה יוכל לקרות. אולם אם הצבא יתנגד לגיוס כזה (גורף וכוללני), גם אם 100% מהציבור יתמוך בכך, זה פשוט לא יקרה במציאות. אז אולי יחוקק חוק כזה או אחר, אולי גם זה לא, אבל זה לא משנה. במציאות, בפועל, זה לא יקרה במקרה כזה.
זה לא נכון, הצבא כן מעונין בגיוס חרדים כי פשוט אין אלטרנטיבה אחרת לתוספת כוח אדם.מאחר וזה המצב כרגע, כלומר שהצבא לא מעוניין בגיוס החרדים באופן גורף, הרי שגיוס כזה לא עומד על הפרק. עם או בלי חקיקה, עם או בלי הסכמות, עם או בלי כותרות, זה פשוט לא עומד להתרחש.
האינטרס של מדינת ישראל הוא צבא גדול וחכם.* מה שאגב כלל לא עומד על הפרק, שכן אף אחד זולת אולי חה"כ ביסמוט ועוד אחד או שניים לא באמת פועל לגיוס חרדים כיום.
אבל כל אחד רואה את "האינטרס של כלל מדינת ישראל" באופן שונה.
לא אמרנו שהצבא כפוף לדרג המדיני ? אז אם כך קצינים שלא ירצו לשתף פעולה עם גיוס חרדים פשוט יודחו , כמו שמדיחים את הסרבנים השמאלנים.כך שלמרות שאני לגמרי יכול להסכים עם המשפט הזה, הוא די חסר משמעות ממשית לענייננו. בנוסף לכך, אם הקצין או קבוצת הקצינים שתהיה מופקדת על הגיוס בפועל לא תרצה שהוא יתרחש, גם אם בתיאוריה המשפט הזה שלך יישאר נכון, הם הרי לא יבצעו זאת וימצאו את הדרך למנוע את הגיוס (גם אם כלפי חוץ ייצאו בהצהרות יפיפיות בנושא).
מסיבות תקציביות יש לגייס את החרדים כי אז הנטל על המילואימניקים ירד והמשק ירוויח מזה.כאב ראש זה נדבך אחד. הסיבה העיקרית לעניות דעתי היא תקציבית. אבל על זה אפשר לדון ויתכנו שיקולים אחרים. "להכריח אותם" זה נחמד בתיאוריה, אין לזה היתכנות מעשית בעולם המציאות.
זה לא נכון, נציגי הצבא אמרו שהם צריכים תוספת של אלפי לוחמים , ברור שהם יעדיפו מילואמניקים חילוניים בלי הכאב ראש של הקטע הדתי וכו, אבל מה לעשות אין במלאי מספיק מילואיניקים וגיוסם לתקופות ארוכות שוחק אותם וגם פוגע במשק.נזכיר לעניין זה שעל-פי החוק הקיים צה"ל יכל לגייס כמה חרדים שרק ירצה בשנה האחרונה (וכך היה גם באירועים קודמים למשך תקופות ארוכות). אף על פי כן הוא נמנע מכך.
זאת ועוד; את מי שהוא כבר כן גייס השנה, הוא גייס רק לאחר שהיועמ"ש פנתה אליו בדרישה ציבורית ופומבית לעשות כן. האפשרות כשלעצמה לא דרבנה אף גורם צבאי לקדם את הגיוס. רק כשהדבר נכפה עליו ממש הוא נאות לעשות זאת וגם אז באופן מאוד מצומצם וחלקי. זה לא מלמד אותך כלום?
אין 1001 דרכים אחרות ! יש רק דרך אחת - גיוס חרדים. אולי אפשר לגרד עוד כמה מילואמניקים משתמטים כאלו ואחרים שאינם חרדים אבל המסה הקריטית של כוח אדם נמצאית אצל החרדים.זה עניין אחר לחלוטין. אפשר לפתור את בעיית השחיקה של חיילי המילואים באמצעות גיוס חרדים בדיוק כמו שאפשר לפתור אותה ב1,001 דרכים אחרות, הרבה פחות בעייתיות. לא מהכיוון הזה הצבא מטפל בסוגיה.
אתה מתעקש על תיאוריה (וקצת חוטא לאמת בחלק מהדברים). אני מתעקש על מציאות. כל עוד הפער הזה בינינו קיים, לא נתקדם לעבר הסכמות באף חלק מהנושאים הללו. אתה יודע להסביר נהדר מדוע הצבא צריך לרצות ולא חלקתי עליך בקטע הזה על אף מילה (למרות שכאמור, לא הכל ב100% מדויק. כך למשל בהחלט יש דרכים נוספות מגיוס חרדים לגייס לוחמים. אבל אני שם את זה בצד כרגע), אבל זה לא משנה במאומה את המציאות, לדעתי, שהצבא לא רוצה. אז אתה חוזר ואומר 'הוא כן הוא כן', אבל המציאות היא שזה פשוט לא המצב והכל, כולל הכל, מצביע על כך (כשכאמור קודם, על תקופת העבר אני יודע את הדברים מידיעה, סברתי כמוך שהדברים השתנו בעקבות המלחמה הנוכחית, אך פשוט נוכחתי לדעת שהמציאות שונה ושלמעשה מאומה לא השתנה בקטע הזה מאז שידעתי את הדברים בוודאות מוחלטת למועד שעברתי להערכות מושכלות).לא מסכים, לא הצבא יקבע אלה הציבור ( באמצעות נבחריו לכנסת ) , ויש רוב בין חברי הכנסת לגיוס חרדים .
זה לא נכון, הצבא כן מעונין בגיוס חרדים כי פשוט אין אלטרנטיבה אחרת לתוספת כוח אדם.
האינטרס של מדינת ישראל הוא צבא גדול וחכם.
לא אמרנו שהצבא כפוף לדרג המדיני ? אז אם כך קצינים שלא ירצו לשתף פעולה עם גיוס חרדים פשוט יודחו , כמו שמדיחים את הסרבנים השמאלנים.
מסיבות תקציביות יש לגייס את החרדים כי אז הנטל על המילואימניקים ירד והמשק ירוויח מזה.
זה לא נכון, נציגי הצבא אמרו שהם צריכים תוספת של אלפי לוחמים , ברור שהם יעדיפו מילואמניקים חילוניים בלי הכאב ראש של הקטע הדתי וכו, אבל מה לעשות אין במלאי מספיק מילואיניקים וגיוסם לתקופות ארוכות שוחק אותם וגם פוגע במשק.
אין 1001 דרכים אחרות ! יש רק דרך אחת - גיוס חרדים. אולי אפשר לגרד עוד כמה מילואמניקים משתמטים כאלו ואחרים שאינם חרדים אבל המסה הקריטית של כוח אדם נמצאית אצל החרדים.
אתה מתעקש על תיאוריה (וקצת חוטא לאמת בחלק מהדברים). אני מתעקש על מציאות. כל עוד הפער הזה בינינו קיים, לא נתקדם לעבר הסכמות באף חלק מהנושאים הללו. אתה יודע להסביר נהדר מדוע הצבא צריך לרצות ולא חלקתי עליך בקטע הזה על אף מילה (למרות שכאמור, לא הכל ב100% מדויק. כך למשל בהחלט יש דרכים נוספות מגיוס חרדים לגייס לוחמים. אבל אני שם את זה בצד כרגע), אבל זה לא משנה במאומה את המציאות, לדעתי, שהצבא לא רוצה. אז אתה חוזר ואומר 'הוא כן הוא כן', אבל המציאות היא שזה פשוט לא המצב והכל, כולל הכל, מצביע על כך (כשכאמור קודם, על תקופת העבר אני יודע את הדברים מידיעה, סברתי כמוך שהדברים השתנו בעקבות המלחמה הנוכחית, אך פשוט נוכחתי לדעת שהמציאות שונה ושלמעשה מאומה לא השתנה בקטע הזה מאז שידעתי את הדברים בוודאות מוחלטת למועד שעברתי להערכות מושכלות).
ראשית לא כל מה שקצין כזה או אחר אומר בוועדת הכנסת (לא נכנסתי, מניח שזה זה), מלמד על מה שהצבא באמת רוצה או לא. הוא שאמרתי כבר למעלה, הצבא משחק את המשחק (כך כבר עשרות שנים) ואיש לא חולק על כך. הוא מעלה הצגה מצוינת. בתכל'ס הוא לא רוצה בגיוס חרדים גורף, כבר עשרות שנים כך, ועושה כל לאל ידו מאחורי הקלעים כדי למנוע גיוס כזה.הצבא כן רוצה תוספת כוח אדם , ראה קישור.
כאמור, זה לא "יש מפקדים" אלא הצבא כגוף.אם יש מפקדים שלא מוכנים
ומכיוון שהצבא רוצה עוד כוח אדם ואחרי מה שקרה כולנו מבינים שזה לא סתם דרישה, אז המסה הקריטית של הכוח האדם שזמין הם החרדים ורק החרדים אין מישהו אחר.ראשית לא כל מה שקצין כזה או אחר אומר בוועדת הכנסת (לא נכנסתי, מניח שזה זה), מלמד על מה שהצבא באמת רוצה או לא. הוא שאמרתי כבר למעלה, הצבא משחק את המשחק (כך כבר עשרות שנים) ואיש לא חולק על כך. הוא מעלה הצגה מצוינת. בתכל'ס הוא לא רוצה בגיוס חרדים גורף, כבר עשרות שנים כך, ועושה כל לאל ידו מאחורי הקלעים כדי למנוע גיוס כזה.
בשום מקום אגב לא כתבתי שהצבא לא רוצה "תוספת כוח אדם". משהו אחר לחלוטין.
הצבא כגוף יעשה מה שהדרג המדיני יחליט , ואם הוא יחליט שתוספת כוח האדם תבוא מהחרדים אז זה מה שיהיה.כאמור, זה לא "יש מפקדים" אלא הצבא כגוף.
אנחנו חוזרים על עצמנו.ומכיוון שהצבא רוה עוד כוח אדם ואלחרי מה שקרה כולנו מבינים שזה לא סתם דרישה אז המסה הקריטית של הכוח האדם שזמין הם החרדים ורק החרדים אין מישהו אחר.
זאת בהחלט ההצגה שהוא יעלה.הצבא כגוף יעשה מה שהדרג המדיני יחליט
חחח, העברנו את הדיון למדע בדיוני קומיואם הוא יחליט שתוספת כוח האדם תבוא מהחרדים אז זה מה שיהיה.
אין שום קשר בין הדברים. בשום מקום לא קראת מפי שהחרדים לא מתגייסים בגלל שהצבא לא רוצה. אבל הצבא מה לעשות, לא רוצההניסיון שלך לצייר את אי התגייסות החרדים בגלל ש"הצבא לא רוצה" לא נכון.
למיטב ידיעתי אין פתרונות אחרים , אתה מוזמן לציין פתרונות כאלו להשלמת כוח האדם הנחוץ לצה"ל.יש פתרונות נוספים אם יש צורך דחוף בסד"כ כזה או אחר (ואין).
סתם לדוגמה, גיוס מחדש של עשרות אלפי חיילי המילואים ששוחררו ב(עשרות ה)שנים האחרונות במסגרת קונספציית השלום בה חי הפיקוד הבכיר דאז.למיטב ידיעתי אין פתרונות אחרים , אתה מוזמן לציין פתרונות כאלו להשלמת כוח האדם הנחוץ לצה"ל.
ויש צורך די דחוף בתוספת לסד"כ.
סתם לדוגמה, גיוס מחדש של עשרות אלפי חיילי המילואים ששוחררו ב(עשרות ה)שנים האחרונות במסגרת קונספציית השלום בה חי הפיקוד הבכיר דאז.
זה מאד רלוונטי היום כי בעוד שנה שנתיים זה יהיה עוד יותר רלוונטי ודחוף, ולכן צריך דחוף לגייס אותם היום ולהתחיל בטירונות. המשימות הבטחוניות לא צפויות לרדת אלה להיפך , זה אחד הלקחים ממה שקרה ב 7 לאוקטובר שהיינו בקונספצית השלום וחשבנו שאנו הולכים לקראת רגיעה .אגב אם הצורך דחוף הרי שגיוס חרדים ממילא לא רלוונטי. נכון שאם היה מתבצע בתחילת המלחמה כבר היה מסייע היום. אבל אם היום זה דחוף, בוודאי שהחלטה כעת על גיוס שיבוצע בפועל במהלך השנה הקרובה במקרה הטוב (טכנית לחלוטין) ואז רק יתחילו טירונות ואימון מתקדם וכו', ממילא זה כבר לא כל כך רלוונטי. אבל זה סתם בדרך אגב.
חלקית מאוד.כבר עשו זאת
אולי. אבל ראשית לא מדובר על בודדים אלא על עשרות אלפים (פי כמה מהחוסרים המוצהרים לפרוטוקול) ושנית אבסורד או לא, זה עדיין פתרון שאפשר לממש במקום לגשת לחרדים.ממש אבסורד שאנו צריכים לגרד כל מיני משוחררים ומילואמניקים זקנים כשיש מאות אלפי צעירים חרדים שתורתם אינה אומנותם שיכולים למלא את החסר .
נכוןזה מאד רלוונטי היום כי בעוד שנה שנתיים זה יהיה עוד יותר רלוונטי ודחוף
אז אני רואה שיש דבר אחד שאנחנו מסכימים עליולא מסכים, לא הצבא יקבע אלה הציבור ( באמצעות נבחריו לכנסת ) , ויש רוב בין חברי הכנסת לגיוס חרדים .
זה לא נכון, הצבא כן מעונין בגיוס חרדים כי פשוט אין אלטרנטיבה אחרת לתוספת כוח אדם.
האינטרס של מדינת ישראל הוא צבא גדול וחכם.
לא אמרנו שהצבא כפוף לדרג המדיני ? אז אם כך קצינים שלא ירצו לשתף פעולה עם גיוס חרדים פשוט יודחו , כמו שמדיחים את הסרבנים השמאלנים.
מסיבות תקציביות יש לגייס את החרדים כי אז הנטל על המילואימניקים ירד והמשק ירוויח מזה.
זה לא נכון, נציגי הצבא אמרו שהם צריכים תוספת של אלפי לוחמים , ברור שהם יעדיפו מילואמניקים חילוניים בלי הכאב ראש של הקטע הדתי וכו, אבל מה לעשות אין במלאי מספיק מילואיניקים וגיוסם לתקופות ארוכות שוחק אותם וגם פוגע במשק.
אין 1001 דרכים אחרות ! יש רק דרך אחת - גיוס חרדים. אולי אפשר לגרד עוד כמה מילואמניקים משתמטים כאלו ואחרים שאינם חרדים אבל המסה הקריטית של כוח אדם נמצאית אצל החרדים.
יש לך טעות , הימין "הקיצוני" נגד השתמטותאז אני רואה שיש דבר אחד שאנחנו מסכימים עליו
מה שאני לא מבין זה איך הימין הציוני יכול לשבת בממשלה שמקדשת השתמטות בכל מחיר?
כתבתי ציוני לא קיצוני
כתבתי ציוני לא קיצוני
ועדיין הם יושבים בממשלה הנ"ל
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.