הלנת שכר?

TheReuty

New member
הלנת שכר?

שלום,
האם אי תשלום עבור ימי מחלה נחשב הלנת שכר?
בחודש הקודם הייתי חולה כשבועיים, סיפקתי אישור מחלה זמני (בפקס) עד שאוכל לספק את המקורי.
הטענה הראשונה של המעביד הייתה שלא שולם לי על המחלה כי לא סיפקתי אישור מקורי.
לאחר שסיפקתי אישור מקורי (נראה לי עבר כבר שבוע) עדיין לא קיבלתי תשלום. מדובר ב12 ימי מחלה.

האם זה נחשב הלנת שכר?

nogaash

New member
כן, זו הלנת שכר

ובלי קשר, בהחלט ניתן היה לשלם עבור ימי מחלה בתמורה לאישור מחלה ששלחת בפקס. הדרישה לאישור המקורי, קטנונית וחסרת בסיס.

מדון

New member
יש לברר אם המעסיק מתי הוא אמור לשלם

לדעתי רוב המעסקים משלמים את ימי המחלה כל חודש של משכורת אז אם בחודש שעבר הגשת מיל או פקס ורק אחרי סוךף החודש
הגשת את המסמך המקורי אז סביר שלא יפתחו במיוחד בשבלך תשלום חריג בחודש זה עבור חודש שעבר במיוחד
לדעתי תקבלי את התשלום אם השכר של חודש 5 וזה מתי שנהוג לשלם שכר
רק יש לבדוק אם המעסיק שחודש הבא זה ישולם
לא לשכוח יש לשלם על ימים אלו מס הכנסה וביטוח לאומי ומס בריאות

nogaash

New member
ראשית למה לא?

עד ה 15 לחודש עדיין ניתן לבצע תיקונים ולבצע העברה בנקאית ניתן כל החודש.

שנית, היא סיפקה אישור מחלה בזמן וחובת המעביד לשלם לה בגינו עם השכר של אותו החודש.

מדון

New member
מי אמר ששכר משלמים עד 15 לחודש

שכר משלמים על פי חוק בין 1 עד 9 לכל חודש
וזה שלא נתת את האישור בחודש 4 אלה ב חודש 5 זה יצר בעיה להנהלת חשבונות לפי מה שכתבת ולפי המעביד
אנני יודע אם את מבינה בהנהלת חשבונות של מעסיקים כאשר סוגרים משכורות לאנתן לבצעה תקונים לשכר של החודש שנסגר
ומעבירים את היתרה לחודש אחרי כן כי יש לשנות את התשלומים לך , את התשלומים לביטוח לאומי, ולמס הכנסה וולקרן הפנסיה
וזה בלגן די גדול

nogaash

New member
אני מבינה שקשה לך אז אני אסביר לאט

שכר משלמים עד ה 9 לכל חודש, תיקוני שכר לאותו חודש ניתן לבצע עד ה 15 לכל חודש ולהשלים בהעברה בנקאית נוספת.

אתה לא חשב שכר ולא מנהל חשבונות ואין לך כל כך מושג איך הדברים עובדים בפועל, אני גם חשבת שכר וגם מנהלת חשבונות וכשאני עונה לשואלים, אני עונה מניסיון בעבודה היומיומית שלי.

nogaash

New member
בכיף

למעלה