זו לא הליכה תקינה- והיא דורשת טיפול
היי ריקי, מעבר לבעיות אורטופדיות ונוירולוגיות, שצריך לשלול, זו הליכה שמצריכה בדיקה וטיפול. אני מצרפת קישורים מ
גוגל. יש אתר שבו כותב הורה כך: Toe walking has been observed at some time in the great majority of autistic children. Parents and professionals alike have long sought to explain this behavior. Although I have no way of proving this, it appeared to me that this behavior seemed to occur when Zachary was constipated. Thus, I came to wonder if "toe walking" was simply tied to issues with "potty training" and the child's inability to cope with the "parts" that make up "the whole" ... in this case, those things that physically need to occur for a child to go to the bathroom... the physical removal of "a part" of the child... his urine and stools... from the whole - his body. Walking on toes creates a "firming sensation" in the buttock area and may simply be a coping mechanism used by the child to delay the inevitable separation of the "parts" from "the whole" as described above. Can I prove this? No. This is simply based on my observations in my own son! With so many things, however, when it comes to what we see in autism, often the answer to the problem is the simple answer!

) כפיזיותרפיסטית- נתקלתי בבעיה של הליכה על קצות האצבעות לא מעט. זה לפעמים קשור לבשלות מוטורית, להתנסות לא נכונה בהליכה, כפי שראיתי, אצל ילד שלמד ללכת בתוך לול או ילדה שהלכה כך, כי היא התרגלה ללכת בצורה הזו, בתוך הליכון גלגלים (מוצר שהוא אסור לשימוש בילדים עם בעיה התפתחותית)- מדובר בתבנית הליכה שנחרטת במוח, בגלל קשיים תחושתיים או בעיות בויסות, קואורדינציה או תיאום והפרדה של חלקי הגוף. הטיפולים שאני יודעת שעוזרים לתופעה הם שלושה- ועדיף לתת אותם ביחד:
טיפול קראניוסקראלי- אוסטיאופטי, העובד על המרכיבים הנוירולוגיים. ההמלצה שלי- על דר' פוטז'ניק מרעננה.
הומיאופטיה- יש לזה טיפול מפתיע- וההמלצה שלי על דני רון, כי יש לו נסיון עם הליכה על קצות האצבעות באוטיזם.
פיזיותרפיסטית התפתחותית- שתעשה אבחון ותוכנית טיפול- כי לעיתים זה הולך עם קשיים מוטוריים נוספים, או דיספרקסיה או שינויים בטונוס. אפשר וכדאי להתחיל עם הקראניוסקראל- כי זהכמה טיפולים קצרים וחוסך שעות טיפול ארוכות אצל הקולגות שלי...