הליכה על קצות אצבעות

ריקי371

New member
הליכה על קצות אצבעות

שלום לכולם אשמח אם תוכלו להפנות אותי לחומר קריאה בנושא ? (אפשר באינטרנט).האם נתקלתם ? מהם הסיבות לדעתכם להליכה על קצות האצבעות ומהם הטיפולים האפשריים, טיפולים שהפחיתו את התופעה.

dan52

New member
תשובת בזק 2

ריקי צהריים טובים, לדעתי הכי טוב להכניס את צמד המילים קצות האצבעות בחיפוש למעלה ויופיעו הודעות רבות חלקן אפילו הצליחו להזכיר לי דברים שחשבתי שאני יודע ושכחתי. דני

ריקי371

New member
ניסיתי כמובן, אבל אני מוצאת

תשובה של משתתף אחד. רציתי לדעת אם יש להליכה על קצות האצבעות קשר ודאי לרגישות תחושתית או שיכולות להיות לתופעה הסברים נוספים.

dan52

New member
תשובה קצרה

אני חושב ריקי שהליכה על קצות האצבעות היא סימפטום למשהו לא ספציפי שהמשהו הזה יכול להיות רגישות כלשהיא בזמן נתון אך נראה לי כי התופעה היא מרכזית מוחית יותר חייב לרוץ דני

razgalili

New member
גסטרואנטרולוגיה

הי ריקי התופעה דווחה רבות כסימפטום של בעיות גסטרואנטרולוגיות בילדים אוטיסטים, ספציפית כסימפטום של עצירות. ההליכה על קצות האצבעות במקרים כאלה יכולה להקל על כאבים באגן כתוצאה מהעצירות. הסברים אחרים שראיתי היו רגישות יתר של כפות הרגלים, רגישות של המערכת הוסטיבולרית (שווי משקל) פרט לזה יש שלב התפתחות נורמלי שבו ילדים נורמליים הולכים הרבה על קצות האצבעות. השלב יכול להמשך כמה שעות או כמה שבועות ובילדים נורמליים בד"כ לא שמים לב אליו.

זו לא הליכה תקינה- והיא דורשת טיפול

היי ריקי, מעבר לבעיות אורטופדיות ונוירולוגיות, שצריך לשלול, זו הליכה שמצריכה בדיקה וטיפול. אני מצרפת קישורים מגוגל. יש אתר שבו כותב הורה כך: Toe walking has been observed at some time in the great majority of autistic children. Parents and professionals alike have long sought to explain this behavior. Although I have no way of proving this, it appeared to me that this behavior seemed to occur when Zachary was constipated. Thus, I came to wonder if "toe walking" was simply tied to issues with "potty training" and the child's inability to cope with the "parts" that make up "the whole" ... in this case, those things that physically need to occur for a child to go to the bathroom... the physical removal of "a part" of the child... his urine and stools... from the whole - his body. Walking on toes creates a "firming sensation" in the buttock area and may simply be a coping mechanism used by the child to delay the inevitable separation of the "parts" from "the whole" as described above. Can I prove this? No. This is simply based on my observations in my own son! With so many things, however, when it comes to what we see in autism, often the answer to the problem is the simple answer! :eek:) כפיזיותרפיסטית- נתקלתי בבעיה של הליכה על קצות האצבעות לא מעט. זה לפעמים קשור לבשלות מוטורית, להתנסות לא נכונה בהליכה, כפי שראיתי, אצל ילד שלמד ללכת בתוך לול או ילדה שהלכה כך, כי היא התרגלה ללכת בצורה הזו, בתוך הליכון גלגלים (מוצר שהוא אסור לשימוש בילדים עם בעיה התפתחותית)- מדובר בתבנית הליכה שנחרטת במוח, בגלל קשיים תחושתיים או בעיות בויסות, קואורדינציה או תיאום והפרדה של חלקי הגוף. הטיפולים שאני יודעת שעוזרים לתופעה הם שלושה- ועדיף לתת אותם ביחד:
טיפול קראניוסקראלי- אוסטיאופטי, העובד על המרכיבים הנוירולוגיים. ההמלצה שלי- על דר' פוטז'ניק מרעננה.
הומיאופטיה- יש לזה טיפול מפתיע- וההמלצה שלי על דני רון, כי יש לו נסיון עם הליכה על קצות האצבעות באוטיזם.
פיזיותרפיסטית התפתחותית- שתעשה אבחון ותוכנית טיפול- כי לעיתים זה הולך עם קשיים מוטוריים נוספים, או דיספרקסיה או שינויים בטונוס. אפשר וכדאי להתחיל עם הקראניוסקראל- כי זהכמה טיפולים קצרים וחוסך שעות טיפול ארוכות אצל הקולגות שלי...

קצות אצבעות

בדיוק היום אחר הצהריים הייתי אצל אורטופד לגבי הליכה על קצות אצבעות. בני (בן 6) הולך על קצות האצבעות לסירוגין. לפי הרופא, לא ידועה הסיבה להתרחשות התופעה. הפיתרון הוא על ידי גיבוס או על ידי פיזיותרפיה - ואז התהליך ארוך יותר בדרך כלל. בני אינו PDD אלא רק ADD. בהצלחה ענת

גבס?? ממש לא נראה לי../images/Emo4.gif

הסיבה היחידה לשים גבס, היא אחרי ניתוח באיזור או הארכת גיד אכילס כירורגית. בגיל 6, זה כבר קשור להרגל ויותר קשה לשרש את התבנית הזו. חשוב לבדוק באמת שאין לו קיצור של גיד אכילס ואפשר לבדוק זאת בקלות בבית. יושב עם ישיבה ישרה וברכיים ישרות ומותחים את כפות הרגליים לכוון הפנים. מפרק הקרסול והגיד צריכים לאפשר 30 מעלות לפחות של הרמת הרגל, מעבר לקו האמצע, של 90 מעלות בין השוק וכף הרגל. מתיחות של גיד אכילס אפשר לבצע ע"י ישיבת קירוס: לעמוד על כפות הרגליים מקבילות זו לזו, ברוחב האגן ולכופף את הישבן נמוך עד לרצפה, מבלי שהעקב מתרומם מהרצפה. אפשר גם בישיבה, עם רגליים ישרות קדימה, אבל אז צריך להקפיד שהברכיים ישרות ולמתוח קרסול כלפי מעלה אל הפנים. סליחה שההודעה הזו נראית קצת כמו פורום הפיזיותרפיה... אך אני גם פיזיו של מבוגרים (ספורט טראומה ומחלות נוירולוגיות) ולא רק של קטנטנים.. אז לקחתי משם תמונות. הליכה לסירוגין, לרוב לא יוצרת קיצור של הגיד, אך שווה לבדוק. אגב, הליכה כזו, לא מאפיינת רק אוטיסטים, אלא גם לקויות אחרות. ובאשר להפרעות של קשב וריכוז- ידוע שיש קשר כלשהו בין הספקטרום התקשורתי ולקות של ADHD או ADD. איזור פרה פרונטלי המוח, פגוע בשני המקרים. ויש אחוז גבוה מאד של קשיים של קשב מתמשך, קשב מפוצל, עיבוד מידע שמיעתי ועוד- אצל שתי הקבוצות. יותר מכך, ידוע בארץ ובעולם, על לא מעט משפחות ראשוניות\מורחבות שבהן יש ילדי PDD, אספרגר, ADD, ADHD וטורט... וגם ברמה של פעילות נוירוטרנסמיטורים במוח- יש קווים משותפים בהפרעות השונות האלו. בהקשר להודעה הקודמת שלי- אני נותנת קישורים לקראניו סקראל. שנה טובה וגמר חתימה טובה
תלמה.

razgalili

New member
הליכה על קצות האצבעות

הי ענת כפי שציינתי מקודם יש מקרים מתועדים רבים של ילדים אוטיסטים שהולכים ככה בגלל בעיות גסטרואנטרולוגיות. האם הילד סובל מעצירות ושילשול לסירוגין? האם הוא מכה או לוחץ את הבטן התחתונה? סימנים אלה יכולים להעיד על בעיות במעי הגס שגורמות לכאב והליכה על קצות האצבעות.

למעלה