הכתוביות בסרט מראות פס שחור מאחורי המילים

Mor L

New member
הכתוביות בסרט מראות פס שחור מאחורי המילים

שיניתי כתוביות בעזרת Subtitle Workshop מ-srt ל-ssa
כדי לשנות את הגודל שלהם ולחבר לסרט בעזרת AVI ReComp
ומשום מה הגודל של הכתוביות לא השתנה לי, למרות ששכל הזמן הגדלתי
ופתאום הכתוביות הנפרדות נהיו עם פס שחור מאחורי המילים על צג הסרט, גם ב-ssa וגם ב-srt
ואין לי מושג איך לבטל את זה
וגם לא איך להגדיל את הכתוביות כי זה לא הולך לי

Mor L

New member
בבקשה מישהו יכול לעזור לי?

אני ואח שלי לא יכולים לראות סרטים בגלל הפס השחור בכתוביות

גיליום

New member
תבדקי מחדש את ההגדרות של התוכנות

תבדקי את ההגדרות של הצגת הכתוביות, ייתכן שברירת-המחדל היא להציג כתוביות עם רקע. חפשי את ההגדרות שקשורות לאופן הצגת הכתוביות ותבטלי את הצגת הרקע (או שתקבעי אותו ל"רקע שקוף" אם לא ניתן לבטל אותו).
תבדקי את אותן הגדרות גם בתוכנה בה את משתמשת להמרת פורמט הכתוביות. ייתכן שהבעיה שם.

בברכה,
גיליום

Mor L

New member
זה לא עזר כי זה כבר היה מסומן על שקוף

והעניין הוא שגם הגודל של הפונט לא משתנה למרות שאני בוחרת את הכי גדול או את הכי קטן - הוא נשאר באותו הגודל כל הזמן + הרקע השחור + הסימנים של {\i1} {\i0} שאמורים לעשות פונט אלכסון ובפועל הם רק כתובים על המסך בלי לשנות את הצורה של הכתב

Mor L

New member
וגם יש פעמיים כתוביות על המסך

פעם אחת הכתוביות המקוריות של srt בנפרד מהסרט
ובנוסף גם את אותם כתוביות בקטן מוטבעות על הסרט עצמו, מאז שהורדתי את התוכנה AVI_ReComp_1.5.3_Setup
בהתחלה זה היה רק כאשר הכתוביות הם באותו השם של הסרט ואם משנים את השם בכתובית אז לא רואים כפול
אבל עכשיו כל כתוביות רואים כפול לא משנה מה השם שיש עליה

גיליום

New member
ייתכן שיש לך תוכנה שקשורה לכתוביות ורצה אוטו'

האם במקרה מותקנת אצלך התוכנה VobSub? אולי התקנת אותה בשביל תוכנה עריכת הכתוביות SubResync? האם יש לך סימן של "חץ ירוק" בפינה התחתונה של המסך, כאשר את מנגנת את הסרט עם הכתוביות הכפולות?
תבדקי את הנושא ואם התוכנה VobSub מותקנת אצלך, יש סיכוי רב שהיא זאת שגורמת לכתוביות הכפולה להופיע. לחיצה עם הכפתור הימני של העכבר מעל לסמל של VobSub תציג תפריט ואחת האפשרויות שבו היא להחביא את הכתוביות (Hide). זה יעלים את הכתוביות הכפולות.
אם זה לא זה, אז תבדקי איזו מהתוכנות שאת מפעילה קשורה לכתוביות ואז תכנסי להגדרות שלה ותחפשי הגדרה שגורמת להצגה אוטומטית של כתוביות הנמצאות בתיקיית הסרט ותבטלי את האפשור להגדרה הזו..

בברכה,
גיליום

Mor L

New member
עשיתי Hide לפי מה שרואים בתמונה

והכתוביות הכפולות נעלמו, רכבר לא רואים פס שחור בכתוביות ה-ssa :)
אבל עדיין האלכסון שמסומן בקובץ של הכתוביות לא קיים בתצוגה שעל הוידאו, והמילים מופיעות ישר ולא באלכסון כשעושים פליי בוידאו

Mor L

New member
*רכבר=וכבר +יש עדיין סימון של {\i1}מילים{\i0}

בכתוביות ssa איפה שצריך היה להיות כתוב באלכסון

גיליום

New member
אולי התוכנה ARC לא תומכת בסימונים "המיוחדים"

אני לא עובד עם התוכנה AVI Recomp ולא מכיר אותה כל-כך, אבל ייתכן שהיא לא תומכת בסימונים המיוחדים (כמו קו נטוי או מודגש) שניתן לשלב בתוך פורמט SSA..

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
אני חוזר בי, ARC מבצעת את מה שמגדירים לה..

עשיתי עכשיו ניסיון עם AviReComp והכל נראה תקין...
ראי את צילום המסך של הגדרת הכתוביות ב-ARC שצירפתי =>
לאחר שתבחרי את קובץ ה-SSA, הכנסי להגדרות ובחרי את אותן הגדרות שמופיעות בתמונה המצורפת, זה אמור לפתור לך את הבעיה.

בברכה,
גיליום

Mor L

New member
לא הסברתי טוב

ב-ARC הסרט הערוך עם הכתוביות יוצא בסדר מבחינת האלכסון במקומות שהוא אמור להיות

הבעיה היא כשאני רואה סרט עם כתוביות בנפרד של ssa
אז רואים את {/i0/} {/i1} איפה שיש אלכסון

גיליום

New member
יש מספר סיבות אפשרויות לבעיה..

ישנן מספר סיבות אפשרויות לבעיה שאת מתארת, וקשה לבדוק אותן "מרחוק". אפרט את האפשרויות ואת תנסי לברר איזו מהסיבות גורמת לבעיה.

1. בעיה בכתוביות - התוכנה Subtitles workshop ידועה שכתוכנה שלא מקפידה על התקן של כתוביות SSA, לפיכך ייתכן שבעקבות ההמרה שנעשתה בתוכנה הזו, קיבלת כתוביות בפורמט לא-תקני ולפיכך הן לא מוצגות כמצופה. נסי להמיר
את הכתוביות בעזרת תוכנה אחרת, למשל: Aegisub

2. בעיה בכתוביות, שנוצרה לאחר ההמרה. למשל הסימונים I0 ו-I1 לא מופיעים ב"זוגות" (כלומר על כל I0 יש I1), או ש-I0 מופיע לפני I1 (צריך להיות ההיפך, I1 מופיע במקום בו צריך להתחיל הכתב הנטוי ו-I0 צריך להופיע במקום בו הכתב מפסיק להיות נטוי).

3. נגן הסרטים בו את משתמשת, אינו תומך בכתוביות מסוג SSA כמו שצריך. נסי לנגן את הסרט והכתוביות בנגן אחר, למשל: VLC media player.

בברכה,
גיליום

למעלה