עוגיות עם סוכריות עדשים
מתכון: עוגיות שוקולד עם עדשים רכיבים: חומרים ל-50 עוגיות: 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום 1 כפית וניל 1 ביצה 1 חלמון 21/4 כוסות (320 גרם) קמח 1/3 כוס (50 גרם) קקאו 1/4 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 200 גרם סוכריות עדשים אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 3. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד שהם נבלעים בתערובת. 4. מנפים יחד קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בידיים רטובות צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6. משטחים את הכדורים ונועצים 6-5 סוכריות עדשים. 7. אופים 10 דקות לעוגיות רכות (מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן תפוחות ומרכזן עדיין רך), או 15 דקות לעוגיות קריספיות (מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר ש'צנחו' מעט והן יציבות למגע). מצננים ומאחסנים בכלי אטום. הערות: הן מעלות חיוך עוד לפני שטועמים אותן. אחרי הביס הראשון החיוך מתרחב. טיפ לעבודה עם ילדים : ממיסים את החמאה במיקרוגל במקום להקציף. את החמאה המומסת מערבבים עם שאר החומרים, לפי הסדר המופיע במתכון. אם הבצק רך מדי לעיצוב עוגיות (בגלל החמאה החמה), מכניסים ל-20 דקות למקפיא. בשיטה הזאת העוגיות יוצאות קצת יותר שטוחות ומקומטות, אבל יתכן שזה דווקא ימצא חן בעיניכם. מקור המתכון בהצלחה ובתיאבון מקור המתכון: ספר השוקולד המדהים=על השולחן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2