הכנת עוגיות עם ילדים

בא לי להכין עוגיות מלוחות בסגנון

עבאדי שיהיו קשות... למי יש מתכון טוב? יעלי
 

pirge

New member
עוגיות עבדי-לא הוכנו ע"י-אבל יש

המלצות. 09:59 | 10/11/03 מתכון: כעכים מלוחים ו דני אלה [מצורף קובץ mat] < ההודעה הנוכחית ו מתכון: כעכים מלוחים רכיבים: 400 גרם מרגרינה 1 ק"ג קמח רגיל 2 שקיות אבקת אפיה 1 כף סוכר 1 כף מלח ¼ כוס שמן 1/4 1 כוסות מים פושרים 1 ביצה טרופה לבירוש שומשום לזרייה אופן הכנה: להכניס את החומרים לקערה גדולה, ללוש לבצק אחיד ולהשהות לשעה. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין גלילים ולחבר לטבעות להניח את העוגיות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה. למרוח ביצה טרופה, ולזרות שומשום. לאפות בחום בינוני כ-20 דקות. לאחר צינון יש לאחסן בכלי אטום. הערות: הקלדה והערותדניאלה: במתכון המקורי ניתן להשתמש ב- 50 גרם שמרים במקום אבקת האפיה. ניסיתי את שתי האפשרויות, ואני ממליצה על שימוש באבקת אפיה. אני מוסיפה כפית חוויאג' לאפיה. כדאי לאפות יותר מהזמן הרשום, עד שהעוגיות נעשות חומות כהות, כך הן יוצאות קריספיות, והטעם ממש כמו של העוגיות המלוחות של עבאדי מומלץ!
 

pirge

New member
135 עוגיות מלוחות שלי-לא של עבדי

כעכים מלוחים בהמלצה גדולה גדולה. לא מדי קשות. יוצא 6 תבניות גדולות של התנור. לא נמאס...רוצים כל הזמן עוד ועוד. 2 מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 1 כוסות מים מהברז 1 ביצה כף מלח קילו קמח 2 שקיות אבקת אפיה ללוש הכל לבצק רך ונוח יוצרים כדורים קטנים (אוהבת להכין אותם קטנים) בגודל אגוז ויוצרים שרוך דק עושים כעך. טובלים בביצה טרופה ואחר כך בשומשום מניחים על ניר אפיה בתבנית גדולה של התנור. אפיה בחום 175 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב נוטה לחום. כמות: 135 יחידות. שומרים כחודש וחצי בקופסה סגורה בארון.
 

pirge

New member
שושי, זה מסוג הדברים שאני רק

מסתכלת עליהם. ונהנית. ידי זהב יש לך. משהו.....
 
זה בדיוק מה שגם אני אמרתי לשוש

יש דברים שנראה לי שלא אעיז לעשות בחיים: ליקרים למינהם, סלסלאות בצק ואפילו החמצת ירקות... זה נראה מקצועי ויפה, עיצוב מדהים בבצק.
 
../images/Emo51.gifלכולם באמת שזה קל מאוד

פותחים עלה דק מהבצק על תבנית של התנור מניחים קערה מנירוסטה הפוכה (אני השתמשתי בסלסלת הרשת של הירקות) מעל הקערה שמים נייר אפייה בינתיים שמים את העלה שפתחנו מעל מטריצה (זה עשה לי את החורים) מעל נייר האפיה מלבישים את הבצק שפתחנו עם המטריצה, וכך אופים את הבצק. ככל שהקערה תהיה גדולה יותר כך נקבל סלסלה גדולה יותר.
 

מיקימק

New member
תודה לכולכן

יש פה יופי של מתכונים, קשה לבחור.... אני אודיע לכן מה נבחר ואיך יצא.
 

effyba

New member
עוגיות בטעם טופי מתאים לחיילים

מתכון: עוגיות בטעם טופי רכיבים: כוס = 200 מ"ל לקבלת 36 עוגיות בגודל 3.5X6.5 ס"מ. 100 גר' חמאה ללא מלח. 2 כוסות דחוסות סוכר חום. 2 ביצים. 1 כפית תמצית וניל. 2 כוסות קמח. 2 כפיות אבקת אפיה. 1/4 כפית מלח. 1 כוס קוקוס טחון. 1 כוס אגוזים קצוצים. תבנית בגודל 2.5X26X38 ס"מ אופן הכנה: בסיר שתכולתו 8 כוסות, להמיס חמאה על אש קטנה. להסיר מהאש, להוסיף סוכר ולבחוש. להוסיף ביצים זו אחר זו ולבחוש אחרי כל הוספה. להוסיף תמצית וניל ולערבב היטבץ. לערבב בנפרד את כל החומרים היבשים ולהוסיף לתערובת. לבחוש היטב. לשטח על תבנית משומנת. לאפות בחום של 180 מ"צ במשך 25 דקות. לחתוך לריבועים כשהעוגה עדיין חמה. להוציא מהתבנית רק אחרי צינון. מקור המתכון: עוגיות וממתקים רות סירקיס. הובא ע"י ד"ר קיינס הערות: חיילים מקור המתכון: רות סירקיס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה