הכנתי לימונים כבושים אך הם

MIRI13

New member
הכנתי לימונים כבושים אך הם

יצאו מאוד מלוחים האם ניתן ל"שפץ" אותם או שצריך להזביל ????
 

NTHR109

New member
שבת שלום.תוסיפי לימונים שיהיו

שבת שלום. פשוט קחי לימונים ויבשי אותם (כולמר נגבי אותם שלא יהיו עקבות מים) שימי אותם בצנצנת ומעל את מה שהכנת ויצא לך מלוח. מאיר כרמיאל
 

MIRI13

New member
כוונתך היא לחתוך את

הלימונים ולייבש אותם? ולא להוסיף שוב מים ?
 

MIRI13

New member
את המתכון הוצאתי

מאינטרנט , לא ידעתי שצריך מיץ לימון סחוט......
 

צלשף

New member
קבלי מתכון מוצלח לפעם הבא ללימון כבוש שאפשר

לאכול כבר לאחר שעה מזמן ההכנה יש לשמור בקירור ולא לגעת בידיים חשופות בלימון לאחר ההכנה המצרכים ללימונים קטנים סיר גדול עם מים לקחת את הלימונים וליצור חריץ לאורך הלימון כך שהסכין תחדור את בשר הלימון 6 שיני שום כתוש 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף מלח 1/2 כפית צ'ילי גרוס חריף 1/2 כוס שמן קנולה מיץ משני לימונים אופו ההכנה: להביא לרתיחה את המים ולהכניס את הלימונים לבשל כ-5 דקות ולסנן לצנן את הלימונים ולהעביר לקערה עם כל המצרכים לערבב היטב ולהעביר לצנצנת עם מכסה אטום להכניס למקרר לאחר כשעה ניתן לאכול מחזיק במקרר כחודש בתאבון
 

NTHR109

New member
שבוע טוב צלף,שמע בחור,זה נהדר ההעצה שלך,אבל

שבוע טוב צלף. מאז ילדותי אנחנו מכינים מלימון כבוש "פיקל" החומרים לצנצנת של שני ק"ג לימון כבוש. קודם כך עושים. לוקחים לימונים עם קליפה עבה,שוטפים וחתוכים לשמונה . חצי מהכמות עוטפים עם מלח וחצי השני ככה . בצנצנת שמים את כל הלימונים ללא מלח ומעל שמים את הלימונים עם המלח. מידי שבוע מנערים ,בשבוע השני מוסיפים חצי כוס שמן. לאחר 4 שבועות ממשיכים. החומרים: שתי כפות כוסברה שתי כפות כמון כף גינג'ר יבש. שלוש כפות פפריקה מתוקה . שתי כפות פלפל חריף גרוס. כף קסח. כף כורכום. שתי כפות סוכר. כף פלפל אנגלי. כוס וחצי שמן ההכנה: מחמים שמן בסיר גדול יחסית שמים את כל החומרים היבשים למערבבים מעט לאחר קבלת עיסה חלק נמורידים מהאש מוסיפים את כל הלימונים הכבושים ומערבבים בעדינות ובוקדים שכל הלימונים מכוסים בשמן . אחרי שהכל מתקרר שמים הכל בצנצנת נקיה ויבשים ולאחר שבוע אפשר להנות מ "הפיקל" אגב ככה מכינים גם ממנגו ,שקדים ירוקים פריכים, ושסק ירוק. לבריאות מאיר כרמיאל
 

צלשף

New member
קודם כל נקרא מתכון מדהים אבל אתה בטח יודע

שיש יותר ממתכון אחד ללימון כבוש, הגרסה שלך היה הגרסה ההודית והיה מצויינת, בכלל מאוד אוהב את המטבח ההודי, הגרסה שאני נתתי יותר קרובה לגרסה תוניסאית, טריפוליטאית, בכל מקרה אני מנסה את הגרסה שלך, אהבתי את שילב התבלינים והקצח במתכון. שבוע טוב מאיר
 

NTHR109

New member
שבוע טוב צלשף עם הייתי יודע אז.....

שבוע טוב צלשף. עם הייתי יודע היכן אתה גר הייתי מחפש במכללה סטודנט ממקום מגורך. הייתי שולח עמו בקבוק ליקר דובדנים כאות הערכה לך. אל תשכח אני יליד כלכותה ,עליתי לארץ בשנת 1950 וכן הספקתי בימי חיי להנות ממטעמי הואכל ההודי . אל תשכח שבעלת המסעדות המפורסמת רינה היא קרובת משפחה שלי הרי הורי הן יליד בגדד וכן הוריה של רינה הם נולדו בעירק. בעת שירות הצבאי יצא לי לאכול עם חבר במסעדה שלה שיהיה בזמנו בדיזנגוף סנטר עם לא בגד בי הזכרון. ורק לאחר תשלום על הארוחה בקשתי מהמלצר לקורא לרינה ,אמרתי למלצר שאני מבקש לפרגן לה,אז שהיא הגעיה אמרתי לה שהיא בת דוד של האמא שלי ראיתי את ההתרגשות שלה בעינים ומייד אמרה למצלר הארוחה על חשבון הבית ,כן הייתי עם חבר קצין ,אבל ששמעה ששלתי על הארוחה כעסה עלי מעט ובכל זאת הזמינה אותי לקינוח הודי מהמם. מאיר
 

צלשף

New member
תודה מאיר אתה מחמם את הלב אתה

יודע זרקת אותי בזמ,ן בילדותי אבי היה מכין ליקר וישנייק (דובדבנים) בבקבוקי זכוכית ענקיים בחצר הבית, כך כל השנה היו שותים ונשאר לעוד שנים רבות, כל שנה לאחר שהשרי היה מוכן היו ממלאים בקבוקים ורושמים תאריך ואת הדובדבנים האינו הילדם מחסלים, האינו קוראים להם דובדבנים שיכורים, האמת אני לא יודע מי היה שיכור יותר הדובדבנים או אנחנו אבל זה היה ממכר, אגב גם אני אכלתי במסעדה של רינה בכיכר דיזנגוף בפעם הראשונה בשנת 1991 לקחתי את זוגתי אם ילדי בפגישה השניה לשם. מאוד אהבנו את האוכל וההגשה קיבלו אותנו בכניסה עם כוס יין לבן ולאחר שישבנו הגישו את האוכל על פלטות חמות, בסיום הארוחה הגישו קערות מים חמימם עם עלי ורדים בפנים לנטילת ידיים והחשבון הגיע עם ורד לזוגתי. מאוד רומנתי ונכון, מאז ההינו עוד מספר פעמים גם בסניף בהרצליה,האמת משתדל ללכת למסעדות פחות מכיוון שבהרבה מסעדות שף אני מוכר ( מספק להם בשרים ) וגם חבר למקצוע, אז נימנה מהטקס של אתה לא משלם השולחן עלינו. שיהיה שבוע טוב
 

akavishon

New member
אפשר להזמין את שניכם לכוס?

בדיוק אתמול צימצמתי מעט ליקר וישניאק כזה לסירופ שליווה גבינת מסקרפונה ומי שרוצה לשמור את המתכון לעונה, בבקשה. אם התמזל מזלכם ומצאתם בשווקים דובדנים ווישניאק, שטעמם חמוץ ולא ממש טעים לנישנוש כמו הדובדבנים האדומים והכתומים המתוקים, תוכלו להכין ממנו ליקר מעולה. הכנת הליקר מאוד מאוד פשוטה, אם כי לוקחת מספר חודשים. אבל אל דאגה, הליקר הזה אינו מפונק ואינו דורש טיפול מיוחד. כל הדרישה שלו היא שיניחו לו לנפשו במקום חשוך. הזמן יעשה כבר את העבודה. את הדובדבנים יש לשטוף היטב, להסיר את הגבעולים ולייבש היטב. לאחר ייבוש הדובדבנים, ניקח צנצנת גדולה, שניתן לאטום לאחר הסגירה ונתחיל למלא שכבת סוכר ושכבת דובדבנים. כמות הסוכר צריכה להיות שווה לכמות הדובדבנים. זהו. 90% מהעבודה הסתיימה. כל מה שנותר כעת זה לתת לזמן לעשות את שלו ולשמור את הצנצנת בתוך ארון (רחוק מהתנור). לאחר מספר בודד של חודשים, כל הסוכר ימס ואפשר יהיה לסיים את הכנת הליקר. כל מה שנותר עכשיו זה לערבב את הליקר עם אלכוהול – החל מכהל נקי, דרך ברנדי או וודקה – כל מה שעושה לכם את זה, למרות שגם עם אלכוהול נקי זה יוצא מעולה. את כמויות האלכוהול, אני אשאיר לכם ולטעם האישי שלכם. את הליקר מגישים עם הדובדבנים (כולל החרצנים שלהם). אפשר להנות מהליקר כמו שהוא:
 

NTHR109

New member
שבוע טוב לך.שמחתי על המתכון.

שבוע טוב. לבטח השנה כדרכו בקודש בארגון יארגן לנו קטיף דובדנים באחד המקומות בגולן והפעם אני אחפש את הדובדבנים האלה ,בעבר ראיתי כאלה צהובים ורודים. תודה מאיר
 

צלשף

New member
בוקר טוב עכבישון הרסת אותי עם

התמונה של הדובדבנים מהשרי, בחיי אני מרגיש את הטעם בפה אני יודע להכין, (בכל זאת תודה למתכון בשם כל חברי הפורום ),לא יודע למה הדחקתי את זה ולא הכנתי אף פעם, בעצם די יודע אבל משאיר את זה לעצמי, בשנה הקרובה כשנימצא דובדבני וישנייק נכין גם ליקר כזה. לחיים ושבוע טוב.
 

NTHR109

New member
בוקר צלשף.מענין ספר עם אתה זוכר איך

שבוע טוב. אולי אתה זוכר כיצד היה מכין את הליקר. אצלנו בכרמיאל בעונה המחיר של הדובדנים מדיע ל 8 ש"ח לק"ג. לפני שנתיים הגיעו לשוק דרוזים מהגולן עם כמות גדולה ,לקראת שבע בערב הם נשברו ומכרו קרטון של 5-6 ק"ג ב10 ש"ח , אחותי היתה בשוק ולא היססה לקחת עבורי שני קרטונים שהמשקל שלהם לאחר מיון היה 20 ק"ג. אני גלענתי אותם הכנסתי לבקבוק גדול ומעל סוכר,כמובן שעל כל ק"ג פרי שמתי ק"ג פרי . בזמן האחרון מעט ירדתי מהנושא כי מחיר האלכוהל הוכפל ,אבל יש לי מספיק. אגב הכנתי מכמה סוגי פירות,כמו רימונים,לימונצ'לו ובראש זה שהכתי מפטיפולרה שזה ליטר אחד המעולים שהכנתי. אגב יצא לך להכין ריבה מפטיפלורה זה אלוהי . שיהיהשבוע טוב מאיר
 

צלשף

New member
בוקר טוב מאיר בתגובה של עכבישון יש מתכון

בדיוק אותו דבר יחס משקל די מדויק הכי חשוב שהסוכר ימלא בין ומסביב את הדובדבנים כך שלא יהיה אוויר ואצלינו לא היו מגלענים את הדובדבניםים ופעם בכמה ימים היו מנער את הבקבוקים בדיוק כמו שעכבישון מכין אני זוכר שהיו מוסיפים הלכוהול 95% כמות לפי הטעם האישי שבוע טב
 

NTHR109

New member
שבוע טוב.לא מים פשוט להוסיף את הלימונים ולכסו

שבוע טוב. לא להוסיף מים . כפי שכתבתי לחתוך את הלימונים שהם יבשים ממים והכניס לצנצנת ומעל להוסיף את הלימונים ולכסות בשכבתם שמן. בפעם הבאה שתרצי לכבוש לימונים ,לא לשים מלח בהכל ,אבל כן להוסיף שמן שיכסה את הכל. אגב במקרה זה רצוי מאוד שהלימונים יהיו עם קלפיה עבה. לבריאות מאיר כרמיאל
 

NTHR109

New member
אגב דובדנים.מחלב כידוע הוא תבלין סורי

שבוע טוב. אני מקווה שידוע לכם שגרגרי המחלב שהוא מעדן לכעכים ועוגיות. המחלב הוא תוצאה של הדובדבנים. הוא הגרגיר שנמצא בגלעין הדובדבן,ולכן הוא ידוע כתבלין סורי. אפשר להוסיף לבצק שהוא טוחן ואפשר לקחת 2 כפיות לשים בכוס מים בלילה ולמחורת להשתמש רק עם המים מהכוס להכנת עוגיות. העוגיות המפורסמות של עבאדי הם מיכלים מחלב. לבריאות מאיר
 
למעלה