הכניסה מותרת לאנשים יצירתיים בלבד.

הכניסה מותרת לאנשים יצירתיים בלבד.

טוב חבר'ה,לא בטוחה שזה הפורום הנכון אבל אני מחפשת פתרון יצירתי לאיזו סוגייה שעלתה לי. יש אתר מסויים שאנשים מפרסמים בו בלוגים (תחשבו כמו כאן). כל כניסה של אדם לבלוג נרשמת לכותב הבלוג וכל "רענן" הוא יכול לראות כמה אנשים צפו בבלוג שלו. ישנה חלוקה לאנשים הרשומים לאתר מול צופים "מזדמנים".אלו שרשומים הם בעלי תמונה ופרופיל אישי (סטייל פייסבוק). אם נכנסו אנשים רשומים לבלוג של אדם פלוני הוא יראה מי נכנס וקרא אותו יחד עם כל הפרופיל של אותו אדם. אם נכנסו אנשים "מזדמנים" יעלה רק מספר הכניסה-נניח מ10 ל-11 ללא תמונה,פרופיל או שם בדוי אפילו. המצב הזה של אנשים "אורחים" או "מזדמנים" יוצר ניכור אצל הבלוגרים הכותבים משום שהם מעוניינים לדעת מי קרא אותם ואולי אף להגיב לתגובותיהם ,אם ישנם. למישהו יש דרך לפתור או לעקוף את הבעיה הזו? מקווה שהייתי מובנת כמה שניתן. שיהיה יום נעים ,מחכה לתגובות שלכם.

היית מובנת, אך לא ריאלית

האינטרנט במהותו מאפשר לאנשים לקרוא חומרים, ואף להגיב עליהם באנונימיות. אין שום סיבה בעולם שהבלוגרים יידעו מי קרא אותם, ואפילו מי הגיב להם. אלא אם כן אותם קוראים רוצים להזדהות, כמובן. תחשבי על זה ככה: האם סופר, או עיתונאי יודע מי האנשים שקוראים אותו?

צריך להפריד

כי במצב הקיים הבלוגרים צריכים להבין שיש סיבה באנשים לא נרשמים לאתר מסויים וקוראים באופן אונימי את הבלוג, זכותם וזה חלק בלתי נפרד מהבמה האינטרנטית של חשיפת יצירות. אם את מדברת על הפרדה במונה של אורחים מזדמנים לעומת אורחים רשומים אז זה כבר עניין טכני והוא נראה לי פתיר ללא מאמץ מיוחד. עניין של מדיניות אתר. אם כל היוצרים באתר יהיו מעוניינים לקבל מונה על אורחים רשומים בנפרד, זה לדעתי שעת עבודה של מתכנת. אבל זה כבר פתרון "עקום" יהיה יותר חכם לעשות,מן תיבה בפרופיל או לצד הבלוג שמראה את החמישה או עשרה המבקרים האחרונים בפרופיל שלך. מי שמשתמש רשום כמובן יוצג שמו ותמונתו(אם זה ניתן לבחירה אז בהתאם להגדרות פרטיות) משתמש אורח או מזדמן יופיע כסימן שאלה עם המילה אורח ומספר אקראי או סידורי. זו דעתי.

למעלה