הכלבה צדה וטורפת יונים!

וינסנט10

New member
הכלבה צדה וטורפת יונים!

שלום לכולם, ויני שלי בת שנה וחודשיים, רועה שוויצרית לבנה עם לברדור. אנחנו גרים בקיבוץ ומדי יום, אחר הצהרים יש לה מספר שעות בהן היא חופשיה. לאחרונה היא התחילה לצוד יונים (יש עדויות) לאכול את חלקן ואת השארית להביא הביתה ולקרוא לנו לראות מה היא צדה... האם למישהו ידועה הבעיה? האם למישהו יש הצעות? תודה רבה

meedas

New member
רק הצעה אחת (מובנת מעליה)

לבטל את קונספט ה"מספר שעות בהן היא חופשיה" ולעבור לטייל עם הכלבה בצורה מסודרת כך תשמרו על הכלבה (תגנו עליה מגנבה, בריחה, דריסה, הרעלה, התעללות), תגנו על היונים המסכנות, תחסכו חוסר נעימות מאלו שלא מעוניינים לפגוש רועה שוויצרית מטיילת לבד ו/או לדרוך בצואה שלה שלא אספתם, וגם תשמרו על החוק (שחרור כלבים לרשות הציבור זה פשוט לא חוקי) נכון, אתם גרים בקיבוץ ו"כולם עושים את זה". ואם כולם יקפצו מהגג?!

nathaliesh

New member
אתה לא תאהב את ההצעה הזאת

אבל הדרך היחידה למנוע ממנה לעשות זאת היא לא לשחרר אותה. א'- אין דרך להכחיד את יצר הציד של הכלבה וגם לא נכון לעשות זאת ב'- אתה עובר על החוק בשחרור הכלבה שלא לדבר על חוסר ההתחשבות באנשים שמפחדים מכלבים ג'-כן, אני יודעת "כולם" עושים את זה. נו, אז מה? אם כולם עוברים על החוק גם אתה צריך? ד'-זה מסוכן לכלבה-הרעלה, גניבה, דריסה. למה לקחת את הסיכון הזה?

marx04

New member
ציד הוא התנהגות טבעית לכלבים

שלום לך, ההתנהגות של הכלבה שלך טבעית ונורמלית לגמרי. לכלבים יש אינסטינקט מובנה לציד - חלקם טובים יותר בציד, וחלקם פחות. לכן ההתנהגות לכשעצמה אינה בעייתית. רק לשם הדוגמא, הכלבה שלי צדה מדי פעם ציפור או גוזל ציפור בחצר שלה, ואינני עושה דבר כדי להפסיק זאת. זה לא מפריע לאף אחד. ההתנהגות הזו הופכת לבעיה רק אם היא מפריעה לאורח החיים שלך ולצרכים שלך. אני מניח שאין זה קל לאלף כלב שלא לצוד, ולשם כך אני ממליץ לך לפנות למאלף. אגב, לא הייתי ממליץ לך לשחרר את הכלבה ברחבי הקיבוץ, שכן היא עלולה לגרום נזק לעוברים ולשבים (גם אם היא ידידותית לגמרי, שכן תמיד יכול להיות מישהו שייבהל למראה, יברח ממנה, ימעד וייחבל קשות). זה מאד לא נעים, וגם עלול לעלות לך הרבה כסף. בברכה, אורי.

אני חושבת שזה מפריע

לאורח החיים של היונים... וגם על זה כדאי לתת את הדעת. קצת התחשבות בסביבה, לא רק בבעלי הכלב. אם היא הייתה צדה חתולים? ילדים? אין סיבה להתחשב רק באורח החיים של הבעלים. לכל יצור חי יש זכות לחיות, ובמקרה הזה אפשר לצמצם את הפגיעה ביונים בלי בעיה מיוחדת.

marx04

New member
זה כבר נושא לדיון החורג מגבולות הפורום הזה

שלום רעות, ההודעה שלך מעוררת שאלות החורגות מגבולות הפורום הזה (זב"ח וכיו"ב), ולא התכוונתי לפתוח דיון שכזה. מכל מקום, בעמדה שלך מובלעות לפחות שתי קביעות שעליהן ניתן להתווכח: 1. האם לבעלי חיים יש זכויות, אפילו הזכות לחיות ? אני אינני משוכנע שהתשובה על כך חיובית. יש לציין, כי גם אם התשובה לכך שלילית עדיין אין משמעות הדבר שבהכרח אין שום ערך אחר בשמירת חייהם של כל בעלי החיים או חלקם. 2. האם מניעת בעל חיים מלצוד או לטרוף בעל חיים אחרת תורמת או מפחיתה את הזכות/הערך המוגנים במסגרת שאלה 1. גם כאן אינני משוכנע ששמירת חייה של יונה עדיפה על פני מתן אפשרות לכלב לנהוג בחופשיות בהתאם לאינסטינקטים שלו. בברכה, אורי.

אני לא חושבת שזה חורג משום דיון..

היונה חיה בחוץ כמו כל יצור חי אחר. לתת לכלב לקטול אותה כי זה היצר שלו, כשאפשר למנוע את ההרג המיותר הזה בקלות- זה מתבקש.

marx04

New member
שכחתי להתייחס לעניין נוסף

שלום רעות, שכחתי להתייחס לעניין ההשוואה שלך לציד חתולים ולציד ילדים. היחס שלי לציד יונים ולציד חתולים הוא זהה. בכל הקשור ל"זכויות" בע"ח או לערך שבשמירת חייהם של בע"ח, אין כל מניעה מבחינתי שהכלבה שלי תצוד חתולים. בפועל היא נובחת על חתולים ומנהלת מרדפים קצרים אחריהם באותן פעמים בהם הם נכנסים לחצר שלה, אך היא מעולם לא הצליחה לתפוס אחד, ולמען האמת אינני בטוח שהיא תפגע בהם. מכל מקום, אני אינני עושה דבר כדי למנוע זאת ממנה. מבחינתי אין כל הבדל בין חייה של יונה לבין חייו של חתול. באשר לילדים, אני מתקשה להאמין שאת משווה בינם לבין יונים. עמדתי בנושא ברורה: בכל עניין והקשר שאני מצליח לעלות על דעתי אני אעדיף את זכויותיהם ואת האינטרסים של בני האדם על פני טובתה/רווחתה/צרכיה של הכלבה שלי (ובוודאי של כל הכלבים), ועל כן בוודאי שאם היה צורך בכך הייתי עושה כל פעולה אפשרית למנוע מהכלבה שלי לתקוף או לצוד ילדים. לשמחתי הכלבה שלי ידידותית מאד לבני אדם ולילדים, לחלוטין אינה תוקפנית, ועל כן אינני נדרש לפעולה כלשהי כדי לשנות בהקשר זה משהו בהתנהגותה. בברכה, אורי.

למעלה