הכול עניין של גישה!

הכול עניין של גישה!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~ הרבה פעמים, אנחנו נתקלים באנשים שליליים, הנמצאים בחברתינו. אנשים שהחשיבה שלהם פסימית. הם יכולים להוריד אותנו לתהומות של דיכאון מהר מאוד מבלי שכלל נשים לב לכך. לגרום לנו להגביל את צעדינו, לשכוח מהן המטרות שלנו בחיים, ולשקוע בשגרה משתקת. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~ אנשים אילו ירגישו רע עם זה שאנחנו אנשים אופטימיים, המצפים לטוב, וינסו להוביל אותנו להיות פסימיים. צריך לדעת לא להקשיב לדיבורי הבל שליליים, לאטום את האוזניים, לשיר שיר, לזמזמם מנגינה נחמדה, לחשוב על משהו אחר, העיקר! לא להקשיב להם. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~ לא לבזבז זמן בחברת אנשים שליליים/ או בעלי חשיבה שלילית. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~ תזכרו! אין להתנצל על גישה חיובית לחיים! כי בסופו של עניין אתם קובעים איך נראים חייכם, והכול, תלוי בגישה! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~

אור ו.

New member
אממממ נירית...

ולמה שאנחנו לא ננסה להשפיע אליהם? ולהעביר אליהם את האופטימיות שלנו???? ואולי אופטימיות זה בעצם תמימות??? ולכן עדיף להיות פסימי? אור במצב לחירבוש ודיון פילוסופי..

אור.ו.

צודק! בהחלט, אנחנו יכולים בכיף גם להשפיע עליהם, אבל דיברתי בעיקר על אנשים, שיעשו הכול, בשביל להוריד את מצב רוחך, אנשים שכשהם סביבך, אתה עלול להיכנס לדכאונות, ושאנשים כאילו, חובה להרחיק מאיתנו! אבל אתה צודק!, וגם זו אפשרות יפה!

עדןe

New member
אני

לא מסכימה עם ההגדרה אנשים שלילים. פסימיות נובעת ממקום כלשהו גם דכאון. ומותר לבנאדם להרגיש ככה וזה לא עושה אותו שלילי. אני לא חושבת שיש מישהו שכל הזמן הכל רע אצלו. יש ימים ויש. ולהיות כל הזמן חייכנים ואופטימים זה נחמד אבל לא נשמע לי מציאותי על פניו לכל אחד העליות והירידות שלו. יום מחוייך לך עדן.

נכון ועוד...

לומר אנשים שליליים זה להכליל וכל הכללה יש בה סטיה מן הדיוק והאמת וגם אני בדעה שלך...

joy24

New member
אהההמממממ אני לא ממש מסכימה...

עם כל הרצון הטוב....וכל הפשטנות שבעניין... אדם שהוא אופטימי לחלוטין ? זה אולי רק בסרטים מצויירים את יודעת כמו הפייה הטובה.. שהיא "שונה לגמריי" מהפייה הרעה... ו"לעולם" לא תחשוב משהו שלילי.... ... במציאות יש בכל אחד מאיתנו הכל מהכל...מלח וסוכר..וצריך להתמודד עם זה...רע וטוב.... .... עדן אמרה והיא צודקת במליון אחוז שזה מצבי, שזה זמני שיש עליות וירידות... ..ואם אני אחשוב שכשטוב לי ואני אופטימית כדאי לי להתרחק ממישהו שרע לו והוא חושב רק שלילי..אז אני בעצם מפסידה הזדמנות אדירה להיות שם בשבילו ! וזה בשבילי מהותו של טוב לב אנושי...זו מהותה של חברות עלינו להביא את האור לאדם שנמצא באפילה ... לא שזה כל כך קל אבל דווקא בגלל שזה קשה אנחנו חייבים לעשות כל מאמץ... כי דברים שרואים מפה דרך משקפיים ורודות של אופטימיות לא רואים משם .. דרך עיניים שמוצפות דמעות של עצב וכאב ודפרסיה... לאטום אוזניים ? לא להקשיב להם ? לזמזם מנגינה ? ...מצטערת אבל אני לא ממש מסכימה איתך... דווקא להקשיב דווקא להבין מאיפה זה בא דווקא כדי לדעת מה צריך להראות שאפשר אחרת דווקא בשביל להיות שם דווקא בגלל שאני אופטימית כרגע אז אני יכולה לעשות את זה בשביל מי שהוא לא... .. ואני מדברת מנסיון ...של מי שעברה בין הצדדים לעיתים רבות ולא הייתי מוותרת על האופטימיות שזרמה אליי מחברים יקרים ..פה ובחיי בכלל....אז נכון הכל עניין של גישה ..שתלויה סיטואציה, של נקודת ראיה ולכן טובים השניים ואפילו יותר מן האחד... ולכן חייבים להקשיב ולבלות זמן איתם ולהיות שם..... ... Joy

תודה joy

אני שמחה לשמוע/ לקרוא תגובות משום שברצוני לפרסם מאמר על הנושא הזה, של אנרגיה שלילית, והאנשים והאנרגיה בתוכם. ~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ תודה רבה על התגובה.

...Blue

New member
joy joy...ולנושא עצמו שהועלה לדיון.

וואלה חשבתי שאת מכירה אותי יותר טוב..
את לא מאמינה שיש אנשים אופטימיים לחלוטין???? אני יכול להסכים שאופטימיות היא מעין תמימות מסויימת, כמו שאמר אור( נדמה לי אם אני זוכר נכון)..אבל אנשים אופטימיים קיימים וקיימים בהמוניהם.. ועוד דבר בקשר לנושא עצמו... אנשים שקשה להם להיות ליד אנשים אופטימיים..הם אנשים צרי עין לדעתי.. במקום שיפיקו אנרגיות חיוביות הם פשוט מקנאים וזאת הסיבה שהם לא מרגישים נוח בסביבתם..(חבל).. רק אופטימיות יכולה לתת אור וגוון שונה לכל מהמורה בדרך..לכל רוע שמתקיף..לכל מצב זמני לא ברור..ובכלל לראיית החיים.. blue

../images/Emo51.gifרבה אנשים!

~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~ עזרתם לי כולכם בכתיבת במאמר, אני רשמתי בטופ, את הדעה הכי קיצונית לגבי הנושא הזה, בכדי לשמוע דעות אחרות השונות ממנה. קלעתם בדיוק למטרה. תודה לכולכם. יום טוב! |~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~@@~~~

joy24

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif...יש משו בדבריך ../images/Emo39.gif

או מילים כדורבנות

יפה ואני מסכימה עם כל מילה ... הכל יחסי, הכל תלוי, ואני בגישה שלהגיד ולדבר על עצמינו- על הטוב ועל הרע במקום לדבר על אחרים, כלומר לשאול את עצמינו ולברר אצל עצמינו לפני שאנו שופטים, מגיבים וכו´... זהר.

חיוכית

New member
דעתי היא

שקשה מאוד לקטלג אנשים כפיסימים או אופטימיים התחושות האלה נמצאות אצל כולנו מובלטות או מוטמעות אי שם. גם האופטימי ביותר לעיתים פזימי משהו ולהיפך . אני מאמינה שזה אנורמאלי להיות רק משהו אחד להיות משהו בלי להיות הניגוד שלו גם. ולענין לא הייתי רוצה להתרחק מאדם פסימי יתכן ובתוכו הוא מלא תקווה וחלומות אבל החיים טופחים על פניו ללא הפסק באכזריות אני חושבת שזו זכות גדולה להאיר לו מעט את החיים באופטימיות לנסות להתוות לו דרך אל האור וגם אם זה במחיר הגררות מסויימת לעולם הפסימי שלו. קל מאוד להתרפק בעולם מחייך לברר את העצובים החוצה כמו מיותרים אבל זה לא ככה . התמודדות עם מישו פסימי ותמיכה לו היא בעצם מבחן ליכולת שלנו עצמינו להתמודד.לנסות להעימד עצמינו במצב שלו ומשם לתמוך. הן גם אנחנו נרצה שיתמכו בנו ביום רע. אני אדם אופטימי מטבעי מתאוששת מהר וכו אבל גם לי יש רגעים וזמנים רעים שהכל נראה נורא ששום דבר לא טוב וכמה טוב ברגעים כאלו מישהו חייכן שמושיט יד ועוזר לחזור לדרך המלך. אוי לנו אם לא נקשיב למישהו שמצוי במצב קשה נטבע בים של מתיקות מזויפת. האמת היא שכל אדם בנוי משניים ולא קיים אופטימי לחלוטין ולהיפך. אז עם גישה חיובית לחיים זה כייף לבלות עם פסימי ולהראות לו קצה זעיר של אור כמה אופטימית זה יהפוך אותי . יוכיח לי שלכל מכאוב יש מזור וגם העצוב ביותר יכול לחייך ואז הכוח להתמודד בשעת משבר יהיה גדול יותר. ומישהו שלילי בדעתו על החיים ביום מסוים לא מדבר דברי הבל רע לו הוא זקוק לליטוף. כאן תמו טיעוני :))))

irist

New member
ולדעתי...

אני מחזקת פה את דברי של עדן... ההגדרה "אנשים שליליים" - הגדרה מוטעית ביסודה... או יותר נכון... בכלל לא מתקשרת להבדל בין אופטימיות ופסימיות... אנשים פסימיים, הם לאו דווקא אנשים שליליים... אולי באמת הם מלאים אנרגיה שלילית... אבל הם לא אנשים שליליים... אנשים שליליים מבחינתי אלו אנשים שמזיקים לחברה... פושעים למיניהם וכו´... אלו אנשים שליליים... ומהם באמת שומר נפשו יירחק... אבל אנשים פסימיים... כל פשעם הוא... בכך שאולי נפגעו כל כך בחייהם... שאיבדו אמון... או שאיבדו בטחון עצמי... וכד´... וכי מדוע נענישם שנית... בכך שנתרחק מהם? מה הועילו חכמים? נתקרב אליהם... נעניק אהבה, כמה שנוכל... תשומת לב, כמה שנוכל... כדי שמעט מהאופטימיות שבנו... תדבק בהם... יתחזקו, ויצאו מהמצב שאליו נקלעו... וכמובן, נוכל לעזור... רק למי שרוצה לעזור לעצמו... iris

למעלה