הכוונה קטנה תועיל לי....

צונסי

New member
הכוונה קטנה תועיל לי.... ../images/Emo13.gif

היי, עכשיו אני רוכבת יותר ויותר (ואף הצלחתי לגרור חברה לנושא....) אבל כמה שאלות קטנות: 1. לאחרונה ברכיבה אני מרגישה לחץ על הברכיים, האם זה בגלל שהכיסא נמוך מידי? פתחתי את ההברגה והרמתי אותו מעלה כך שרק כרית כף הרגל (החלק הקידמי) נוגעת בריצפה. עשיתי טוב? הבעיה קשורה בכלל לזה? 2. פעם מישהו כאן כתב על בנדנת רכיבה, הלכתי וקניתי לי אחת. פשוטה. היא באמת אמורה לעלות בסביבות 100 ש"ח? 3. אני רוצה לקנות נעלי ספורט שיתאימו לי גם ובעיקר לרכיבה. אני לא רוצה את כל המיוחדים שעולים (מבחינתי) הון תועפות. האם נעל ספורט רגילה שמתאימה לאירובי היא בסדר או שיש משהו אחר/נוסף שכדאי לשאול מראש? ורציתי לומר לכולם כאן תודה, כי כל פעם שאני קוראת בפורום אני לומדת קצת יותר על האופניים ואיך קוראים לחלקים שמרכיבים אותם. בסוף אני עוד אהיה מומחית.
נ.ב. היה כאן מישהו ששאל על השטחת אופניים. אז רציתי ליידע אותך שאכן ניתן לעשות זאת. נכון, אז יש לך אח"כ כחולים בגוף והאופניים (ואתה) מרוחים על הריצפה (מדרכה גסה למען הדיוק...) אבל לא ביגי. אין חכם כבעל ניסיון.
(שונאת פניות חדות....!)

מיכאל34

New member
גובה מוט כסא תלוי

בהרגשה שלך כשאת מפדלת ולא קשור לרצפה. אני למשל לא מצליח לעמוד על הרצפה כאשר אני על הכסא. הרגל צריכה כמעט להיות ישרה אך לא נעולה כשהפדל למטה. בנדנה - נושא כאוב באמת יקר בטירוף. בפודיום יש סט הכולל בנדנה ומכנסיים וחולצה ב 200 ש"ח. אולי כבר נגמר המבצע.. נעלי ספורט רגילות יכולה להתאים לרכיבה.

dugalgali

New member
לגבי נעלי ספורט- בזמנו הסביר לי

פיזיותרפיסט שמתמחה ברכיבת אופניים שכדי לשמור על כף הרגל ברכיבה עם נעלי ספורט, עדיפה נעל עם סוליה כמה שיותר קשיחה (כלומר שקשה לכופף אותה). לכן עדיף נעל בסגנון נעל כדורסל על פני נעל ריצה או אירובית.

lalawyer

New member
תשובות, לפי הסדר

1. יכול להיות בגלל גובה הכסא- ואם הגבהת הרבה את הכסא עכשי ואת עדיין מדוושת בלי לנעול את הברךו, אז אולי באמת זו היתה הסיבה. אבל הבעיה יכולה להיות בגלל עניינים נוספים. כך למשל רבים רוכבים בפיסוק, כשבעצם צריך לרכב עם ברכיים קצת פנימה. הכי כדאי - תתפסי מישהו בר סמכא (או תלכי לקורס מתחילים של עז הרים - שם מטפלים הרבה בכיווני האופניים) שיסתכל איך את יושבת ורוכבת ויעזור לך. 2. לצערי, בנדנות זה ענין יקר. אני קניתי אחת מעולה בקצת יותר ממאה, ולפני שנה אחת ממש גרועה, בקצת פחות. 3. נעל לרכיבה צריכה להיות עם סוליה יחסית קשיחה, ושטוחה. בדיוק ההיפך מסוליה של נעל ריצה. תבדקי סניקרס בסגנון אול סטאר, או נעלי כדורסל.

dugalgali

New member
את יודעת מה?? זו הזדמנות להמליץ

על "מכון אורטופדי סלע" בתל-אביב. המכון הזה מבצע בדיקות והתאמות לרוכבי אופניים חובבים ומקצועיים. כמי שעבר אצלם את הבדיקה - אני יכול להמליץ בחום. מדובר בבדיקה של שעתיים. את/ה מגיע/ה עם האופניים שלך למכון. בשלב ראשון אתה נשאל (ונבדק) לגבי בעיות אורטופדיות שונות. בשלב זה נערכת גם סדרה של מדידות של כל איברי גופך והתוצאות מוזנות למחשב. בשלב שני נמדדים כל הפרמטרים של האופניים שלך וגם כן מוזנים למחשב. בשלב שלישי מעלים את האופניים שלך על טריינר, ואתה רוכב עליהם כחצי שעה בדרגות שונות של מאמץ. הרכיבה שלך מצולמת בווידאו מ-4 הכיוונים. בשלב רביעי מתבצע ניתוח של התוצאות - גם ממוחשב - בעיקר לפי הפרמטרים של מידות גופך והאופניים, וגם לפי תצפית בצורה בה אתה רוכב בווידאו (כולל מדידה של זוויות שונות שנוצרות בגוף תוך כדי רכיבה. בשלב חמישי - מסקנות והמלצות שכוללות: -- כיוונון מדוייק של האופניים למימדי גופך (עד כמה שניתן) - ואם יש צורך - המלצות לשינויים באופניים. -- תיקוני תנוחות רכיבה ותנועות בזמן הרכיבה. -- המלצות על תרגילים שונים לתיקון בעיות שהתגלו. את כל הנ"ל מקבלים גם בצורה מסודרת בכתב, כולל צילומים מתוך הוידאו המצביעים על בעיות שונות. העלות: 480 ש"ח ויש הנחה של 15% לחברים הרשומים בגרופי כך שזה עולה בפועל 408 ש"ח. מבחינתי ההשקעה היתה כדאית ביותר. בבדיקה גילו אצלי די הרבה טעויות ובעיות בתנוחת הרכיבה. מאז אני עובד (בעצמי) על תיקון הטעויות האלה - וחוויית הרכיבה שלי השתפרה פלאים - וכל הכאבים והתחושות הלא נוחות שהיו מלווים לרכיבה - נעלמו (ואני רוכב בממוצע 200 ק"מ בשבוע שזה לא מעט). למען הסר ספק: חוץ מהבדיקה שעשיתי אין לי שום קשר אישי, עסקי או אחר למכון סלע, ואין לי שום אינטרס בעניין !

למעלה