הי, כמה שאלות

doreut

New member
הי, כמה שאלות

1. בתי בת 9 חודשים, אני מעוניינת להתחיל לחסן בקרוב. אין סיכוי שאסע איתה לרעננה או למרכז (מהצפון הרחוק) יש רופא בצפון שמייעץ?? אנחנו עוברים דירה השבוע, ובספטמבר אתחיל לעבוד פעמיים בשבוע. אחכ כבר חורף... מה לעשות? נראה לי שזה הזמן להתחיל.. 2. אוכל - מחפשת הצעות לאוכל משביע (עד כה בעיקר פירות או ירקות) שאפשר להחזיק ביד! לא אוכלת אוכל מעוך או מרוסק
 
דוקטור דגן בנהריה

רופא נהדר והומאופט 2. קציצות הודו, קציצות עוף קציצות טונה, קציצות האופן כללי אני נותנת גם פסטה מקמח מלא
 

doreut

New member
קציצות מטוגנות ?

באיזה שמן? נשמע רעיון טוב.. אני אשמח גם לכאלה - רק צמחוניות
 
אפשר מטוגנות אפשר אפויות

אני מכינה בעיקר אפויות ואם מטוגנות אז בשמן זית כמובן שאפשר גם קציצות ירק האמת זה די פשוט תגררי איזה ירק שאת אוהבת אני מאוד אוהבת קישואים בטטה תוסיפי ביצה 5 כפות של פרורי לחם מלח פלפל אם את אוהבת אז בצל מטוגן, אפשר להוסיף קצת קטשופ אבל לא חובה, לגלגל לקציצה ואז או לתנור או לטגן גם טעים גם בריא
 

muga

New member
לביבות ירק

הן מכילות גם קמח וביצים (אם רוצים, יש כאלו בלי) - ומשביעות. אם את נותנת מוצרי חלב וביצים אפשר לעשות גם לביבות גבינה. חתיכות לחם עם ממרח.
 

doreut

New member
אפשר הפנייה או מתכון לקציצות ירק?

היא עוד לא אוכלת ביצים, וגם לא קמח.. אבל אולי בקרוב :)
 

big lul

New member
תנסי באתר של אנונימוס

יש שם מתכונים בלי ביצים. לגבי קמח אני לא בטוחה, למרות שבטח יש חתליפים. אולי קמח לא נחיטה אלא מדגן אחר.
 

muga

New member
בבקשה -

קודם כל, בבלוג של ניקי ב - http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=nikib יש הרבה מתכונים ללביבות ירקות אפויות. אפשר פשוט להמיר את הקמח הרגיל במלא/כוסמין ולהפוך אותן לטעמכם. מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" - לביבות בטטה ללא ביצים - אפשר גם להכין עם דלורית, גזר, כרובית או שילובים שלהם. הכנה - לאדות קילו בטטות בינוניות קלופות. לקרר ולמעוך היטב במזלג. להוסיף - 3/4 כוס קמח כוסמין/מלא, 1/2 כף רוטב סויה, 1/4 כפית מלח, קורט פלפל, כף חמאה/שמן זית לערבב היטב לצור בידיים רטובות לביבות שטוחות להניח בתבנית עם נייר אפייה (מומלץ לשמן קלות) לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 15 דקות, להפוך, ולאפות עוד 5 דקות. יוצא מאוד רך וטעים. בתאבון!
 
2. בטטות אפויות בתנור

תמר שלם (להוציא את הגלעין קודם) קלח תירס קטן "ענף" ברוקומיני מאודה - היה להיט אצלנו השבוע. הוא פשוט כרסם אותו בתאווה (ועוד אין לו שן אחת)
פריכית אורז מרוחה בטחינה גולמית/שקדיה. אומנם עם פוטנציאל גבוה ללכלוך..
 
למעלה