הי בנות, שאלה לי...

הי בנות, שאלה לי... ../images/Emo122.gif

אני בשבוע 11,הכל זורם תקין עד כה..טפו טפו טפו... היום כל הגוף שלי כואב, התחלתי להטעטש ולהישתאל, כאבי גרון וכאלה - בקיצור הצטננתי. (או נדבקתי מבעלי שלא רציתי לשים אותו בבידוד רק בגלל שהוא חולה והשארתי אותו קרוב אלי
) מקווה שאין לי חום, עוד לא יצא לי למדוד. שמעתי שלחלות בטרימסטר הראשון - זה משהו שיכול לפגוע בהתפתחות האובר. האם אכן נשקפת סכנה רצינית, או שאני סתם בפאניקה חסרת הצדקה? ומה מומלץ לעשות במקרים כאלה? הרי תרופות אני לא יכלה לקחת. תודה!

queenieo

New member
צינון ואפילו שפעת לא פוגעים בהריון

יש רק כמה מחלות ספציפיות שיכולות לפגוע בעובר, גם בטרימסטר הראשון. אל תדאגי (מה שכן - תעשי בדיקת CMV, שזו מחלה שדומה להצטננות ויכולה לפגוע בעובר).

אפרתי פ

New member
ויש תרופות שאפשר לקחת גם בהריון

אם את מרגישה לא טוב - תלכי לרופא. אם תקבלי תרופות שאת לא בטוחה לגביהן - את יכולה להתייעץ עם מרכז טרטולוגי (מתמחה בתרופות בהריון והנקה - אפשר לעשות חיפוש בפורום ולמצוא טלפונים). אם זה רק צינון - כנראה שאין מה לעשות. רק חשוב לשתות הרבה. תרגישי טוב ואל תהיי מודאגת!

SweetGirl17

New member
שפעת לא פוגעת בעובר

גם אני הייתי מצוננת ובכלל לא ידעתי שאני בהריון. כדי למנוע כאבי גרון, יכולה להמליץ לך על תרופות סבתא בלי תרופות
לקחת כוס מים פושרים, כפית סודה שתיה ולערבב ולגרגר את זה בגרון ככה לעשות פעמיים עד שלוש ביום ולשיעול (לבעלי זה עזר בשיעול) תיקחי כף דבש ותערבבי עם כף שמן (לא זית כי יכול להיות מריר) כדי שיתערבב יותר טוב תחממי טיפה, תערבבי ואז תאכלי. זה נשמע מגעיל אבל זה לא, גם בעלי חשב ככה בהתחלה, את מרגישה רק את המתיקות. ותרגישי טוב!!!

למעלה