הי אני חדשה

yogi ili

New member
הי אני חדשה../images/Emo140.gif

פורום מקסים
ושמחה שגיליתי אותו. יש לי שאלה גבי מורים ומדריכים. היה לי מורה מהודו ועכשיו בארה"ב. מה שמוזר לי זה שכל אחד שלומד יוגה לא משנה איפה בעולם ובאיזה מכון או מכללה, הופך למורה, הכוונה לתעודות להבדיל מתעודות הוראה/ ניהול וכו',(במילים אחרות הכל מוכר) מה זה אומר לגבי האתיות? תודה.

יוגי בר

New member
תמקדי את השאלה

היי לך, וברוך בואך לפורום אז ככה: 1. מה הבעייה? והנה השאלה: מה בדיוק מפריע לך? התעודה? ריבוי התעודות? המורה? ריבוי המורים והסגנונות? כי...... לא משנה- לדעתי- היכן וכמה תלמדי וגם איזו תעודה תהייה לך. אף אחד לא יכול ללמד אותך להיות מורה. או שיש לך את זה או שאין. 2. המורה מי הוא האדם שמאחורי המורה? כאן הכל מתחיל ונגמר. זה מה שקובע. זה אמנם חשוב אצל מי הוא למד. כי מרכז יוגה עם מסורת לימוד ושושלת מורים ארוכה יש לה את הערך המוסף שלה. ושוב כמו שציינתי אך אחד לא יכול ללמד אותך להיות מורה. וזה לא משנה באם אתה מורה פרופסור באוניברסיטה יוקרתית ונחשבת או מורה ליוגה. גם פה וגם שם אתה יכול להיות גרוע. 3. האתיות את האתיות קובע שוב האדם שעומד מאורי התעודה. מה לעשות. ככה זה. 4. המלצה הכנסי למדור מורים וחפשי ברשימת המאמרים השלמה עד שתמצאי ותקראי את המאמר: "המורה, הלימוד וההוראה" וזה יכול-אולי- להוריד לך את האסימון בנושא. בברכה ואהבה יוגי בר

yogi ili

New member
תודה על התגובה

מדור מורים לא מצאתי אבל קראתי מאמרים שונים ונכנסתי לאתרים שונים של מורי/מדריכי יוגה. שאלתי את השאלה כי חשבתי על העניין זמן רב, והנה במקום החוג שלי יש שתי בחורות שסובלות מכאבים, לדבריהן עקב הדרכה לא נכונה, כעת הן הגיעו למורה החדש והכל טוב. מיקוד השאלה- מקצועיות, הבנת מבנה האנטומי של הגוף ושאר המערכות לדקדוקן. אולי המקצועיות מתגמדת מול הרוחניות והמקום העצום שאליו אני מגיעים כבני אדם, כלפי עצמנו בפרט. ואני לא יכולה להגיד שחבל, לא אני שהיוגה עושה לי רק טוב.

למעלה